Kép forrása: pcguru.hu

Septima – Magyar boszorkányok halloweenje [Társalgó]

Az inkvizíció már a nővérek nyakán tapos, de a legjobb magyar társasjátékokat készítő Mindclash Games a legfőbb boszorkány keresi, aki bölcsességével jobbá teheti a világot.

A magyar Mindclash Games társasait még a nagy külföldi oldalak is nagy érdeklődéssel figyelik, a Trickerionnal, a Perseverance-szel és az Anachronyval ugyanis a csapat beírta magát a nagyok közé, miközben legalább az egyik gyakran felbukkan a legjobb játékokat összegző listákon. A legújabb, Kickstarterről érkezett, ezúttal a heavy kategória helyett az alacsonyabb szinteket célzó Septima azonban nemcsak ismét egy igazán különleges témát talált és célzott meg, de mellé olyan látványvilágot is prezentál, ami kevésbé univerzális, nagyban épít a magyar folklórra és népmesei stílusra.

A középkor elég kemény időszakot jelentett, méghozzá sok szempontból, és ezen az inkvizíció tevékenysége sem segített. Hogy a boszorkányok melyik oldalt képviselték, azt nem tisztünk eldönteni és megítélni, de a játékban egyértelműen a természetes főzeteket készítő, embereket gyógyító variáns jelenik meg, miközben a legfőbb boszorkány keresi utódját, aki tetteivel a legtöbb bölcsességet szedi össze, ezzel Septimává válva. Hegedűs Robin fejlesztésében tehát minden játékos egy-egy boszorkányt alakít, aki a tudást gyűjti, közben segíti az embereket, a félelemtől feldühödött tömeget pedig igyekszik lehűteni, mialatt elkerüli az inkvizíció boszorkányvadászait. És ez bizony nem is olyan egyszerű feladat, pedig minden eszköz adott hozzá. Méghozzá milyen eszközök ezek, te jó ég!! 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Septima a Mindclash Gamestől - Magyar boszorkányok halloweenje

Az inkvizíció már a nővérek nyakán tapos, de a legjobb magyar társasjátékokat készítő Mindclash Games a legfőbb boszorkány keresi, aki bölcsességével jobbá..

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Kommentek

  • ryuk669

    2023-11-04 08:37:56

    November 1.el vettem át a Foxpost automatából és már az elpakolása is 40 percembe került. :D Jó, elmolyolgattam egy-egy elemmel, meregtem pár kártyán, de tényleg nem lett apró szett. Hogy a külső mellett mennyire komplex a játék? Hmm hát a szabályok felületes átnézése után azt mondanám, hogy kicsit alábbhagyott a lelkesedés, de persze tesztelés nélkül nem szeretném máris az inkvizíció elé vetni. A játékmenet nem túl bonyolult, viszont lehet nehezíteni is az alapot különböző extrákkal. Felületes angol tudásommal mondjuk nehezen ülök neki a teljes szabály átfésülésének, de remélhetőleg nemsokára tesztelésre kerül. Alapjáraton csak a kártyákon szerepel szöveg, és az alapkoncepcióban mindenkinek ugyan az van a paklijában, úgyhogy csak az apróbb szabályok tisztázásához kell az angol tudás. Szerencsefaktorosnak meg inkább csak a boszorkánypert érzem, mivel zsákból húzzuk ki a tárgyaláshoz szükséges embermennyiséget (kicsit Klank érzésem van ennél az elemnél :'D), bár ugye növelhetőek az esélyek, ha több szövetségest küldünk.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Septima