Kép forrása: pcguru.hu

Farkasok – Farkas világ van! [Társalgó]

Az év egyik meglepetés kiadványát egy kisebb kiadó, a Vagabund hozta el, hogy farkasokkal küzdjünk a területért és a túlélésért.

Nincs is annál jobb, mint mikor a munkád a hobbid is egyben, és Szöllősi Peti, avagy a Vagabund Kiadó egyszemélyes serege pontosan emiatt nyúl olyan jó érzékkel és élvezettel a társasjátékokhoz, amiket nemcsak árusít, de lokalizál is. Mert ugye a webshopja is tele van angol nyelvű kiadásokkal, Kickstarterről érkezett, extra tartalmakkal teletömött szuper játékokkal, de időnként, a Vagabund zászlaja alatt megjelentet társasokat. Ez lehet saját fejlesztés, saját játék (pl. ChachapoyaGyümiBarakka), vagy valami olyan kiadvány, ami nemcsak felkelti az érdeklődését, de úgy gondolja, hogy van annyira különleges és igényes, hogy érdemes vele foglalkozni. Ilyen volt korábbról a teljes Claim-család, ami az ütős-vivős játékok kedvelőinek okozott nagy örömöt, vagy éppen az Acélmágnás, ami az iparvilágot vitte közelebb még azokhoz is, akiknek a téma nem jelent túl sok izgalmat és szórakozást. Idén azonban Peti még nagyobbat lépett előre, hiszen immáron egymás után érkeznek a kisebb és nagyobb dobozos játékai, a Sör és Kenyér után egyből a Farkasokkal, hamarosan pedig egy még nagyobb durranással lepi meg a társasjátékok szerelmeseit. Ezúttal azonban az eredetileg a Pandasaurus Gamesnél megjelent The Wolves van terítéken, ami nem kínál mást, mint amit a címében is mutat, Farkasokat pedig nemcsak az ős-Akela-rajongók kedvéért citál az asztal közepére, hanem az egész baráti társaság, vagy éppen a család örömére. 

Farkasokban semmi másról nincs szó, mint a nemes állatról, melynek ezúttal minden egyes játékos egy alfaját (sivatagi, tundra-, erdei, hegyi  és préri), vagyis annak egy falkáját irányítja, a célja pedig az, hogy nemcsak életben tartsa a csapatot, de mellette élelmet szerezzen, új falkatagokat hívjon be, valamint megszerezze egy-egy terület felett a teljes kontrollt, ezzel kiszorítva más falkákat a saját földről. Mindehhez egy különleges, modulárisan összeállítható játéktábla biztosítja az alapot, közepén egy központi szakadékkal, számos fontos ponttal (forrás, zsákmány, magányos farkas) és különböző területtípusokkal, amik természetesen a farkasfajokhoz kapcsolódnak. Ha pedig fajok, akkor a játékosok a fajhoz kapcsolódó színben minden akciólapkát, játékostáblát és egyéb elemet (odú, barlang, farkas, alfahím) elvesznek, hogy miután mindenki kiválasztotta a központi szakadék körül a két kezdőterületét, elkezdődhessen a Hold ugatása. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Farkasok a Vagabundtól - Farkas világ van!

Az év egyik meglepetés kiadványát egy kisebb kiadó, a Vagabund hozta el, hogy farkasokkal küzdjünk a területért és a túlélésért.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Farkasok