Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Furfangos Labirintus [tarsasjatszunk.hu]

Régi klasszikus! 😀 Otthon az Activity, a Boggle, a Tabu, a francia kártya, az Uno, a Rummikub, és a kockapóker mellett polcon lévő társasjáték volt. Gyakran játszottunk velük. Aztán amikor saját családot alapítottunk, és gyerekeink lettek, az egyik kedves ismerősünktől megkaptuk ajándékba a Furfangos Labirintust.

Még mi, felnőttek is szívesen leülünk vele játszani, hát még a gyerekek! Viszonylag hamar, 5-7 évesen megtanítottuk nekik a játékszabályokat, de teljesen jól most, 7-9 évesen tudják játszani maguktól, segítség nélkül. A szabályai nagyon egyszerűek.

A játéktáblára véletlenszerűen felpakoljuk a labirintusrészleteket tartalmazó útlapkákat, így kialakítva a játékteret. Egy kimarad. Választunk egy játékosszínt, melyet a kiindulópontra teszünk. Megkeverejük a titokkártyákat, és egyenlő számban szétosztjuk a játékosok között. Ezeket pakliban képpel lefelé magunk elé tesszük, aztán a játék kezdetén a legfelsőt titokban megnézzük - oda kell eljutnunk. A soron lévő játékos fogja a kimaradt útlapkát, és a nyíllal jelölt részek valamelyikét kiválasztva arréb tolja a felesleges lapkával a sort/oszlopot. Ezzel a lapkát beillesztette a játéktérbe, ugyanakkor a másik oldalon kiesett egy lapka - ezt fogja használni a következő játékos. Rögtön visszatolni ugyanazt a szakaszt nem lehet. Az útlapka beillesztése után a játékos lép a bábujával, amennyit csak tud, ameddig van nyitott útlehetőség előtte. A cél, hogy minél hamarabb elérje a titokkártyán lévő ábrát. Ha valakinek az összes titokkártyát sikerül kijátszani, elérni a célokat, akkor már csak annyi a teendője, hogy visszatérjen a bábuja kiindulópontjára.

[Cikk folytatása]

Furfangos Labirintus

Régi klasszikus! 😀 Otthon az Activity, a Boggle, a Tabu, a francia kártya, az Uno, a Rummikub, és a kockapóker mellett polcon lévő társasjáték volt.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Kommentek

  • Dóra

    2023-10-11 18:15:49

    Szia! :) A cikkben látható Labirintus dobozán annyi olvasható, hogy "Labyrinth", mert azt nem fordították magyarra. Viszont a benne található négy nyelvű játékszabályban a magyar fordításnál már Furfangos Labirintus a neve. Azért adtam én is ezt a címet, hogy könnyebben kereshető legyen, ha valaki pont ezt keresné, mert ugye azóta rengeteg fajta lett belőle. A neten is így található meg. Jó játékot mindenkinek! ;)

  • kvarclovag

    2023-09-15 11:01:26

    Ellenem nem nagyon lehet szabályosan játszani, én "gonosz" játékos vagyok. De nálunk senki sem látta értelmét a hazamenetelnek.

    A hétvégén sógoroméknál előkerült a régi doboz, és így rögtön kiderült, hogy nem mi emlékszünk rosszul, nekünk Bolondos labirintus néven volt meg.

    Kieg.: Rákerestem, és ha jól látom nincs is olyan, hogy a Furfangos Labirintus (pláne mert így még helyesírási hibás is a cím), mert többnyire csak Labyrinth van a dobozra írva, de az nyilván nem magyar kiadású doboz. Szóval itt is, és másutt is rossz a magyar kiadás neve. De a lényeg, hogy a játék nagyon jó!

  • pnehandi87

    2023-09-15 10:28:16

    Nálunk nagy kedvenc ez a játék, viszonylag gyakran előkerül, egyszerű a játékszabály, könnyed kikapcsolódást nyújt. Bár mindenkinek azért nem sikerül átlátni a tekervényes labirintust és ezért lemarad a lapkák megszerzésében, és nincs sikerélménye. De ettől függetlenül az egyik kedvenc játékunk. Mi azért a végén is szabályosan játszunk, és a nyerésben lévő játékosnak a saját színével ellátott kiindulási pontra kell visszatérnie ahhoz hogy nyerjen, természetesen a többi játékos pedig igyekszik megnehezíteni a dolgát.

  • kvarclovag

    2023-09-08 20:34:43

    Mi is nagyon szerettük! Valahol a rokonságban kóborol a dobozunk, talán egyszer majd hazajön.

    Szívatás nálunk nem nagyon volt, lévén nem tudod mire hajtanak a többiek, így direktbe keresztbe tenni se lehet nekik. Kivéve talán az utolsó kártya utáni hazamenetelt, de azt sokszor ki is hagytuk, vagy úgy játszottuk, hogy bármelyik sarokba elég elmenni.

  • szirom.niki

    2023-09-08 20:17:20

    Gyerekkorunk kedvence ez a játék, köszi az összefoglalót, újból eszembe jutatta az élményeket :)

    Akkor még kifejezetten szerettünk szivatósan játszani és keresztbe tenni a másiknak, niylván veszekedésbe fordult, felnőtt fejjel már azért teljesen más élményt nyújt. Egyszerű, viszonylag gyorsan lejátszható darab, nem kell túlgondolni.
    Felnőtteknek is egyaránt szótakoztató lehet.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Furfangos Labirintus