Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Kodama az erdő szellemei [tarsasjatszunk.hu]

A Kodama társasjáték főként Zsolt miatt lett a gyűjtemény része, mert neki azonnal a szívébe lopta magát, ahogy meglátta, ezért meg kellett venni. Rajongása csak fokozódott, miután megtanultuk a játékot, és játszottunk vele. Szerintem is nagyon szép, és kedves társasjáték, de mindezek ellenére is kicsit nehezen vett rá Zsolt, hogy leüljünk játszani. Pedig egyszerű, szemet gyönyörködtető, tényleg aranyos. 😊 Na de van ám amúgy olyan társasjáték is - nem is egy -, amire meg én tudom nehezen rávenni a férjemet, szóval ez egy oda-vissza dolog, nincs ezzel semmi baj.

Kodama társasjáték főként Zsolt miatt lett a gyűjtemény része, mert neki azonnal a szívébe lopta magát, ahogy meglátta, ezért meg kellett venni. Rajongása csak fokozódott, miután megtanultuk a játékot, és játszottunk vele. Szerintem is nagyon szép, és kedves társasjáték, de mindezek ellenére is kicsit nehezen vett rá Zsolt, hogy leüljünk játszani. Pedig egyszerű, szemet gyönyörködtető, tényleg aranyos. 😊 Na de van ám amúgy olyan társasjáték is - nem is egy -, amire meg én tudom nehezen rávenni a férjemet, szóval ez egy oda-vissza dolog, nincs ezzel semmi baj.

A Kodamában egy véletlenszerűen választott fatörzzsel indulunk játékba, amit az asztal szélénél helyezünk el, hogy legyen elég helyünk a későbbiekben terjeszkedni felfelé, és oldalra (ezt egy kicsit háziszabályoztuk, és nem oda raktuk a kártyát). Kapunk négy Kodama kártyát, amik egyéni célként funkcionálnak, ezekből kell majd hármat kijátszani a játék során. A tavaszi, nyári, őszi szeszélykártyákból egyet-egyet kihúzunk, ezek lesznek a játékban érvényes szeszélyek. Kirakjuk őket az asztalra lefelé fordítva, majd a kezdőjátékos felfordítja a tavaszi szeszélykártyát, és hangosan felolvassa azt. A tavaszi fázisra érvényben lesznek ezek a szabályok. Az ágkártyákat megkeverjük, és felhúzunk belőle négyet, amit kirakunk az asztalra. A pontozótáblát is a közelünkbe tesszük. A kezdőjátékos elvesz a négy felfordított ágkártyák közül egyet, és odailleszti a törzskártyájához. A kártyalehelyezésnek is megvannak a maga szabályai, például nem lehet úgy lerakni, hogy két másik kártyához is hozzáérjen, vagy hogy letakarjon egy jellemzőt, vagy hogy lelógjon az asztal széléről. Ezután ha kell, lelépjük a kapott pontunkat a pontozótáblán. Utána a következő játékos jön. Így építkezünk szépen, körről körre, aztán a tavasz végével kijátszunk a kezünkből egy Kodamakártyát, ami után remélhetőleg pontokat kapunk. Ezután jön a nyár szeszélykártya felolvasása, innentől ennek lesz szerepe. Az ősz fázis végén, a harmadik Kodamakártya kijátszása után véget ér a játék, a legtöbb ponttal rendelkező játékos győz. 😊

[Cikk folytatása]

Kodama - Az erdő szellemei

A Kodama társasjáték főként Zsolt miatt lett a gyűjtemény része, mert neki azonnal a szívébe lopta magát, ahogy meglátta, ezért meg kellett venni.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kodama – Az erdő szellemei