Kép forrása: gamestar.hu

Videojáték ihlette társas nyerte az év legrangosabb társasjátékdíját [Gamestar]

Kihirdették a Spiel des Jahres 2023 győzteseit, nagyjából a várt eredmény született.

Bármilyen elismerő plecsni jól mutat a társasjátékok dobozán, de mind közül a legértékesebb a német Spiel des Jahres jelölése, amit az elmúlt években olyan társasok kaphattak meg, mint a Cascadia vadvilága, az Ébredő erdő, a MicroMacro: Crime City, a Képérzék, vagy épp a The Crew, aminek még kiválóbb folytatásáról mi is írtunk bemutatót.

Idén is három kategóriában osztottak díjakat, a családi társasokat versenyeztető fő kategória nyertese pedig a videojáték ihlette Dorfromantik lett, amit idén a Gémklub hoz majd el nekünk magyarul. Hat játékos az újrajátszható kampány során közösen épít tájat lapkák lehelyezésével, arra törekedve, hogy a nép igényeit sikerüljön kielégíteni. A kategória másik két jelöltje a Jó tudni! partijáték, illetve a Következő megálló: London flip and write volt, bemutatóinkat ezekről a linkeken olvashatjátok.

Az összetettebb játékokat gyűjtő Kennerspiel des Jahres kategóriát a Challengers! nyerte meg, egy pakliépítős játék, amiben nyolcan egy az egy elleni összecsapásokat vívhatnak. Ez az Ikivel és Az ismeretlen bolygóval szállt szembe, előbbiről bemutatónk a linken, utóbbi a héten jelenik meg a Gémklubnál, a Challengers folytatása, a Beach Cup magyar változatát pedig a múlt héten jelentette be a kiadó.

[Cikk folytatása]

Videojáték ihlette társas nyerte az év legrangosabb társasjátékdíját

Kihirdették a Spiel des Jahres 2023 győzteseit, nagyjából a várt eredmény született.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dorfromantik : A társasjáték
  • Unlock! - Szabadulós kalandok