Kép forrása: pcguru.hu

Stone Daze – Kőkorszaki torpedó [Társalgó]

Avagy a szomszéd füve már a kőkorszakban is zöldebb volt – a Stone Daze egymással szembenálló két törzse legalábbis biztosan így gondolja.

Az ember furcsa egy állat. Bár írásos emlékeink előtti időkből csak régészeti leletek maradtak ránk, és csupán a rájuk épített elméletekre támaszkodhatunk, nincs okunk feltételezni, hogy az emberiség valaha is pacifista lett volna. Valószínű, hogy őseink a „mi” és a „miénk” fogalmainak megszületése óta előszeretettel gyepálták egymást, vélt vagy valós sérelmekért, területért, túlélésért. Visszaolvasva az amúgy könnyed, családi mókának számító Stone Daze társasjátékhoz elég komorra sikerült a felütés, de valahol mégiscsak erre épít – a Fekete Víz és az Arany Lélek klánok kinézték maguknak egymás területét, és nem restek ütőfegyvert ragadni és hajigálni a megszerzése érdekében.

Stone Daze előkészületeiben mindkét (vagy fél-kooperatív módban mind a négy) játékos aktívan részt vesz, a klán és tartozékainak kiosztása után ugyanis felváltva építjük fel a területet. Egy-egy mocsár, néhány nagyobb és több kisebb szikla elszórása után a nyolc-nyolc törzsi tag (igen, a mamut is teljes értékű családtag) is felkerül a táblára, és indulhat is a harc. Vagy inkább a harccal kevert versenyfutás, a győzelemhez ugyanis a négyzethálósan osztott táblán elegendő egyetlen törzstagnak eljutnia az ellenfél leghátsó sorába. Persze ezt mondani könnyű, kivitelezni már jóval trükkösebb feladat…

Minden körben minden törzstag egyetlen lépést tehet, vagy kilencven fokban elfordulhat, ezt a mágneses parancslapkájukon jelöljük a fém jelölővel; ezen felül az egész játékra összesen hét extra akcióból gazdálkodhatunk, melyekkel a tagok különleges képességeinek egyikét aktiválhatjuk, szintén mindegyiket csak egyszer. Akad extra lépés, gyógyítás, sőt még egy repülő ősgyíkról is bombázhatjuk a terepet. Mindezt előre, szimultán elvégezzük, majd még mielőtt a mozgásra kerül sor, emberkéink aktuális helyzetét figyelembe véve elvégezzük a bunkódobálást is. Csak ezután kerül sor az esetlegesen kiválasztott különleges akciókra, végül a már megtervezett mozgásra. Ha egy emberkénk ez utóbbi végén van olyan peches, hogy egy megdobott mezőre lépett, akkor egy sérülést szenved el, a második találattal pedig végleg kiesik a kőkori területvitából.

Magyarán előre meg kell sejtenünk, hogy ellenfelünk milyen mozgást próbál végrehajtani, lehetőleg megtorpedózva a megfelelő mezőt, miközben mi magunk igyekszünk elkerülni a felénk záporozó csapásokat. Eközben a sziklák mögé behúzódva védettek vagyunk az átellenes irányú támadásoktól – de ezzel persze a saját dobóterületünket is lekorlátozzuk. Végül a különleges akciók időzítése és megfelelő pillanatban elsütése is kulcsfontosságú lehet a győzelmi esélyek átbillentésében.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Stone Daze a Gamernától - Kőkorszaki torpedó

Avagy a szomszéd füve már a kőkorszakban is zöldebb volt - a Stone Daze egymással szembenálló két törzse legalábbis biztosan így gondolja. Az ember furcsa egy állat. Bár írásos emlékeink előtti időkből csak régészeti leletek maradtak ránk, és csupán a rájuk épített elméletekre támaszkodhatunk, nincs okunk feltételezni, hogy az emberiség valaha is pacifista lett volna.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Stone Daze