Kép forrása: jatekrahivlak.blog

Monopolis [jatekrahivlak.blog]

Egész pontosan nem emlékszem, mi adta az első szikrát, de arra igen, hogy egyszer csak közöltem a feleségemmel, hogy én szeretnék csinálni egy városépítő játékot. Pedig nem játszottunk addig sok ilyennel! Talán a ravaszt nem is egy konkrét játékélmény, mint inkább egy újabb, megjelenő játék képe húzta meg.

Mindenesetre akkor úgy éreztem, hogy ha nem is a piacnak, de a portfóliómnak szüksége van egy ilyen, kifejezetten modern városos játékra. Természetesen nem ismertem, és szerintem még ma sem ismerem az összes megjelent hasonszőrű próbálkozást, a legsikeresebbeket sem feltétlenül, de van rálátásom a kínálatra, és az a véleményem, hogy olyan játék nincs ezen a zsáneren belül, amely könnyed, családi, gyors lefolyású, ráadásul nem mindenki a saját tábláján épít, hanem közösen fejlesztenek egy nagy várost az asztal közepén. Vagy ha van is, semmiképpen sem telített a piac ebből a szempontból.

Közvetlenül a “számítógépbe írtam és rajzoltam” az első ötleteimet, és most megnéztem: ezekhez képest az alapkoncepció szinte semmit nem változott. Ötféle épülettípussal (akkor még 1-től 5-ig pontozva őket), négyféle ikonnal, nyersanyagcsomagokat ábrázoló kártyákkal számoltam már a vázlatoknál is. Az első időkben azonban még más formájú épületek és igénytokenek voltak a tervasztalon, és még terveztem köztes értékelést, nyersanyagtokeneket, sőt győzelmi pontjelölő táblát is. Megvolt már a saját házunk lerakása a lapkára elem, és tulajdonképpen minden olyan tulajdonság, ami később is jellemzi a különböző fajta épülettípusokat.

[Cikk folytatása]

Monopolis

Egész pontosan nem emlékszem, mi adta az első szikrát, de arra igen, hogy egyszer csak közöltem a feleségemmel, hogy én szeretnék csinálni egy városépítő játékot. Pedig nem játszottunk addig sok ilyennel! Talán a ravaszt nem is egy konkrét játékélmény, mint inkább egy újabb, megjelenő játék képe húzta meg.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Jan

Megjelent a JEM magazin 116. száma!

Kedvcsináló | 2023.01.18. 16:37:00

JEM 2022 NOVEMBER

18Jan

Megjelent a JEM magazin 117. száma!

Kedvcsináló | 2023.01.18. 16:45:00

JEM 2022 DECEMBER


Népszerű

Friss

 • Kulcskérdés - Az meg ki?

  2023.02.02. 15:12:00 / Ismertető, Bemutató

  Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egyszerre profi nyomozónak és leleményes nyomravezetőnek lenni? Még én sem, de hadd adjak egy kis kontextust ennek a fura kérdésnek, hátha utána fontolóra veszed a lehetőséget.

 • Puzzle box - Ördögi lakatok

  2023.02.02. 09:00:00 / Kedvcsináló, Bemutató

  Sárkányok aranya, bankrablás, egyiptomi kincsvadászat – mindez elfér a tenyeredben! Tornáztasd az agyadat az Esc Welt teljes egészében fából készült logikai dobozaival!

 • Sabika [diceanddecks.hu]

  2023.02.01. 15:00:00 / Kedvcsináló, 2023

  A granadai Al-Sabika hegyén a Nasrid-dinasztia létrehozta a történelem egyik leglenyűgözőbb építményét, a Vörös Erőd néven is ismert Alhambrát.

 • Sweet & Spicy - Egy vödör cukisággal leöntött blöffölés

  2023.01.31. 15:29:00 / Ismertető, Bemutató

  Szereted a csípőst, és elolvadsz, ha cuki cicákat látsz? Főleg akkor, ha citromevés közben vicces fejeket vágnak? Netán egy kis blöfföléstől sem riadsz vissza? Akkor nagyon jó helyen jársz, hiszen a Sweet & Spicy-nak ezek közül mindhez van köze.

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Monopolis