Kép forrása: gamestar.hu

Küldj dolgozni sárkányokat az év egyik legaranyosabb játékában! [Gamestar]

Ki ne élne szívesen a Lángművesek (Flamecraft) világában, ahol a mindennapi teendőkben apró, aranyos sárkányok segítenek?

Cukisággal nem nehéz felkelteni a játékosok figyelmét, viszont egy jó dizájn önmagában nem elég ahhoz, hogy egy játék igazán érdekes, következésképpen sikeres legyen. A Cat Ladynek nem kellett sokat tennie a sikerért, jól behatárolható célközönségre lőtt, de biztosan lökött rajta, hogy még azoknak is élvezet játszani, akik nem rajonganak a macskákért (nekik jó hír, hogy szerencsére a kanyarban van már a Dog Lover, a némileg kiegészített kutyás változat megjelenése), ahogy a Fesztáv is részben annak köszönheti népszerűségét, hogy - többnyire - aranyos, de minimum szépen megrajzolt szárnyasokat pakolászhatunk.

Lángművesekbe is könnyű beleszeretni: már maga az ötlet, hogy háziállat méretű és szelídségű kézműves sárkányokat pakolászhatunk, akik aztán válogatott módokon segítik egy város hatékony működését, magával ragadó - nem kell nagyon magyarázni, miért gyűlt össze rá majdnem 30 ezer támogatótól közel 2,1 millió dollár a Kickstarteren. Megérkezett hozzánk is, megnéztük, mi van a bájos dizájnon túl.

Az első és talán legfontosabb, hogy a Lángművesek összetettsége összhangban van könnyed külsejével - a játékszabály egyáltalán nem bonyolult, pillanatok alatt megtanulhatjuk, és sokat segítenek a szemléletes példák is. A játékosok célja, hogy a város boltjaiba sárkányokat küldjenek, illetve fejlesszék az üzleteket némi mágiával. Két opció közül választhatunk a körünkben.

Az egyik lehetőség a begyűjtés: ekkor meglátogatunk egy boltot, és elvesszük az ott található jutalmakat (elsősorban nyersanyagokat). Ezt követően három további, opcionális akciót hajthatunk még végre: lehelyezhetünk a kezünkből egy sárkányt, akinek ikonja megfelel a bolt egyik sárkányhelyének ikonjával, majd megkaphatjuk az ezért járó jutalmat; feltüzelünk egy sárkányt, azaz végrehajtjuk az általa garantált különleges hatást (húzunk egy sárkányt, kicseréljük őt egy másik boltban lévővel, árukat szerzünk stb.); illetve használhatjuk a bolt képességét is, amennyiben van neki. Hat alap üzlettel indulunk, de mindig, amikor teljesen feltöltjük az egyiket sárkányokkal, megnyithatunk egy új, potenciálisan nagyobb jutalmakat kínáló egységet, így egyre pörgősebbé válik a játékmenet.

[Cikk folytatása]

Küldj dolgozni sárkányokat az év egyik legaranyosabb játékában!

Ki ne élne szívesen a Lángművesek (Flamecraft) világában, ahol a mindennapi teendőkben apró, aranyos sárkányok segítenek? Cukisággal nem nehéz felkelteni a játékosok figyelmét, viszont egy jó dizájn önmagában nem elég ahhoz, hogy egy játék igazán érdekes, következésképpen sikeres legyen.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • ryuk669

    2022-10-29 22:08:44

    Ebben a játékban tényleg gyönyörű a design. Volt szerencsém közelebbről is megnézni a múltheti MondoConon, sajnos kipróbálni már nem volt idő. Viszont egy játékmester szivesen beszélt róla nekünk. Igazából a szeretetpont gyűjtés kicsit furcsán hangzott de ha az ember szimplán GyP-nek fogja fel akkor elfogadható. Elég komplex játék, biztos nem unatkozna mellette senki. Kicsit talán erősebb versengés és egymással való kitolásfaktor miatt lehet egyeseknek negatív, de szerintem ettől még nem egy bájos kis bestiak jellegű game. Remélem a vasárnapi társasjátékos napon is ki lesz pakolva. Mindenképp tesztelném mit tud nyújtani.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lángművesek