Kép forrása: pcguru.hu

Oltréé – Az őrszemek krónikái – A Birodalom visszavár [Társalgó]

A Birodalomban egy darabig béke honolt, azonban az ősi gonosz feléledt, és lehet, hogy az őrszemek által bevett romok jelentik az emberek számára az utolsó erődöt.

Volt időszak, mikor azt gondoltam, hogy inkább az ameri játékok felé húz a szívem, illetve a BGG-n 2,5-es nehézséget mutató összetettségen felül semmi nem érdekel. Aztán jöttek az eurók, amik meghódítottak maguknak, most meg már ott tartok, hogy sokkal jobban vágyom a legalább kicsit komplexebb stratégiai játékokra, mintsem a történetorientált, kockadobálós kalandokra. Persze azért ebben is van kivétel (pl. Zombicide), no és ugye a változatosság gyönyörködtet. Na meg persze a látványos külső is, hiszen az Oltréé eredetileg utóbbival hívta fel magára a figyelmemet, ahogy az első képeket megláttam róla, melyeken szépen kidolgozott figurák (de nem műanyag, hanem a szokásosnál nagyobb meeple… lóháton) róják a tájat, hát egyből beleszerettem. És akkor még semmit nem tudtam a Birodalomról. Vagy az utolsó erődről.

Elvégre a sztori a Birodalomról szól, mely réges-régen könyörtelen háborút folytatott Minden Szörnyek Atyjának főpapjával, a Boszorkánykirállyal, aki felett végül győzedelmeskedett, de ez a végét is jelentette. Az ezt követő béke korszakát aztán sötét idők váltották, viszályokkal, gonosz szektákkal, aminek hála a vidéken egyre több lett a rom és a bánat. A remény azonban még mindig él az emberek szívében, hiszen még mindig élő esküjüket teljesítve az őrszemek újra és újra kivágtatnak a várakból, hogy megküzdjenek a megjelenő szörnyetegekkel, és megszerezzék a Császár kincseit. Az ő történetük elevenedik meg, ha kibontjuk a méretes dobozt, melyben a számos kártyapaklin, egy központi játéktáblán, a kiegészítő táblán, tokeneken, kockákon, élet- és erőforrás-jelzőkön, valamint magukon az őrszemeken túl igazi krónikákat találunk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Oltréé - Az őrszemek krónikái a Gémklubtól - A Birodalom visszavár

A Birodalomban egy darabig béke honolt, azonban az ősi gonosz feléledt, és lehet, hogy az őrszemek által bevett romok jelentik az emberek számára az utolsó erődöt. Volt időszak, mikor azt gondoltam, hogy inkább az ameri játékok felé húz a szívem, illetve a BGG-n 2,5-es nehézséget mutató összetettségen felül semmi nem érdekel.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • magyar2008andras

    2022-10-13 20:50:54

    Egy esélyt szerintem meg fog majd érdemelni

  • kok_o

    2022-10-10 13:12:44

    Ha valahol belefutok majd az Oltréé-ba, hogy ki lehet próbálni, biztos kapni fog egy esélyt, azt majd meglátjuk, de jelenleg nincs rajta a listán nálam.

  • kok_o

    2022-10-10 13:10:15

    Ha gondolod van eladó belőle, kártyavédőzeve. :) Nem mondom, hogy rossz játék, de nem a mi világunk. Egyébként maga játék szerintem nagyon szép, megvan a mag hangulat. Ezen felül lehet rajta izgulni, hogy vajon sikerül-e legyőzni az adott szörnyet, mert ha nem akkor baj van. :)

  • maszlagadam27

    2022-10-10 11:14:45

    Szerintem mindenképp próbáld ki, nagyon egyedi élmény, igazán jó tematikával és vizuális megvalósítással. Baromi nehéz, nagyon kéri a kooperációt a játékosoktól. Ha szereted ezt a stílust ne hagyd ki szerintem semmiképp (főleg, hogy gyakorlatilag mostanában szinte mindenhol bekerül valami akcióba és potom összegekért be lehet szerezni magyarul is)!

  • godzsakattila

    2022-10-10 10:33:34

    Most elszomorítottatok srácok, egy ideig a kívanságlistámon volt az Utolsó Erőd aztán lekerült róla, aztán pont jelen cikk kapcsán visszanéztem a korabbi társalgó cikket róla és visszakerült a listára, "egy ilyen típusú is legyen" címszóval. Hmmm

  • kok_o

    2022-10-10 07:55:12

    Az utolsó erődöt megvettem, pedig utána olvastam, néztem róla videókat, gondoltam érdekességként jó lesz. 1-2 partit játszottunk vele, azóta a polcon pihent, így fel is raktam, hogy eladó. Sajnos nem a mi világunk.

    Nézve több bemutató videót, az Oltréé minimálisan jobbnak tűnik, de végeredmény kb. ugyan az. Ha jót dobsz nyersz, nem nem dobsz jót, akkor nem nyersz. A játék egyébként nagyon szép, de nekem az kevés.

  • porcine

    2022-10-09 22:31:05

    Egy kedves ismerősöm megvette. Játszott vele háromszor és eladta. "A sztori nem alakítja a játékmenetet, mintha a játék mellett haladna", "random küldetéshossz", "a dobások nagyon befolyásolják a játékosok akciólehetőségeit", "anyagminőség, asztalkép, design 5*".

    Nekem is Az utolsó erőd ugrott be, amit én adtam el 10 játék után, mert egy igazi sz.rcunami volt hatalmas szerencsefaktorral.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Oltréé: Az őrszemek krónikái