Kép forrása: jatekrahivlak.blog

Rumini: Hajónapló [jatekrahivlak.blog]

Minden ott kezdődött, amikor az én négyéves kisfiam kapott két Playmobil kalózfigurát. Az egyiket Tobair-nek, a másikat Pat Inch-nek nevezte el. Nagyon kedvelte őket, de tovább nem tudott játszani vele, mert nem tudta, milyenek a kalózok.

Engem kért, hogy meséljek róluk. Nem csak a valaha élt marcona fickókról, hanem konkrétan arról a kettőről, akiket a kiságya mellett tartott nagy becsben. És esténként mesélni kezdtem. A mesékből pedig további Playmobil valóság lett, majd végül egy, a sztorikból összefűzött meseregény, amelynek Tobair és Inch a két főhőse.

Bátran mondhatom, a Muszáj-kalózok c. kötetnek nem csak otthon volt sikere. Ha nem is váltotta meg a világot, rengeteg nagyon jó visszajelzést kaptam róla, sok száz gyermeket (és szülőt) szórakoztattam vele. Az eredeti kiadásban a feleségemmel közösen készített diorámák illusztrálták a jeleneteket – természetesen Playmobil elemekből felépítve -, de a második kiadás már megszakította ezt a kapcsolatot, és hús-vér szereplőkként vezette be a muszáj-kalózokat. Nos, én még az első sikerszéria idején képzeltem el a regény utóéletét egy kis kártyajátékkal, és ebben az akkori kiadó is támogatott. Azonban váratlanul csődöt jelentettek, és így füstbe ment ez a terv is. Önálló játékként élt tehát tovább bennem, de a prototípus az egyszerűség kedvéért továbbra is őrizte a kedves Playmobil alakok képét.

Már akkor látszott, hogy ez a szórakoztató, gyors, egyszerű szabályokkal, de rengeteg döntéshelyzettel felvértezett kis játék remek lehetőség egy amolyan licencprojekt létrehozására. Így volt kiadó, aki Disney-világot, de egy másik meg egy mindentől független macskás keretsztorit vizionált a kiadványhoz. Végül egyik sem nyert, de a termékkapcsolás megmaradt. a Pagony kiadó örömmel kötötte össze a nagy sikerű Rumini sorozattal, és Hajónapló címmel dobta piacra 2021 végén.

[Cikk folytatása]

Rumini: Hajónapló

Minden ott kezdődött, amikor az én négyéves kisfiam kapott két Playmobil kalózfigurát. Az egyiket Tobair-nek, a másikat Pat Inch-nek nevezte el. Nagyon kedvelte őket, de tovább nem tudott játszani vele, mert nem tudta, milyenek a kalózok. Engem kért, hogy meséljek róluk. Nem csak a valaha élt marcona fickókról, hanem konkrétan arról a kettőről, akiket a...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Rumini: Hajónapló