Kép forrása: gamestar.hu

A Bloodborne társasjátékként is kegyetlen, de persze piszokul szórakoztató [Gamestar]

Köröket ver a Dark Souls társasjátékra, és még dobókocka sincs benne.

Érdekes a kapcsolatom a FromSoftware videojátékaival és az azok alapján készült társasjátékokkal. Ne szépítsük, az előbbi kategóriát úgy ahogy van, imádom. Az Elden Ring életem legnagyobb játélélménye (pedig van mögöttem pár év fegyveres szolgálat gaming fronton), és még a kisebb költségvetésű soulslike címekbe is belekóstolok, annyira megszerettette velem a műfajt az első Dark Souls.

A társasjátékokkal ugyanakkor már egészen más a helyzet. A táblásított Dark Soulst Kickstarteren támogattam (és vártam utána éveket a kiegészítőire az alapcsomag megérkezését követően), de kijelenthetem, messze nem sikerült annyira jól, mint azt vártam. Ennek több oka is volt: egyrészt egy társasban az ember nem hajlandó ugyanúgy grindolni, mint egy videojátékban, nem akarja ugyanazokat a szörnyeket újra és újra leverni, hogy közben fejlődjön. Másfelől pedig a soulslike műfajtól abszolút stílusidegen a kockadobásokon alapuló harcrendszer, itt gyakorláson és ügyességen múlik minden, nem a vakszerencsén. 

A Dark Souls kártyajáték aztán már sokkal élvezetesebb lett, a Bloodborne kártyajáték sem volt rossz (érdekes csavar benne, hogy alapvetően kooperatív társas, a végén mégis csak egy valaki fog győzni), most pedig itt van a "nagy" Bloodborne, a figurás társasjáték-adaptáció, ami bizony messze az eddigi legjobb FromSoftware címen alapuló társas lett. És már most elspoilerezem: nincsenek benne dobókockák. 

[Cikk folytatása]

A Bloodborne társasjátékként is kegyetlen, de persze piszokul szórakoztató

Köröket ver a Dark Souls társasjátékra, és még dobókocka sincs benne. Érdekes a kapcsolatom a FromSoftware videojátékaival és az azok alapján készült társasjátékokkal. Ne szépítsük, az előbbi kategóriát úgy ahogy van, imádom. Az Elden Ring életem legnagyobb játélélménye (pedig van mögöttem pár év fegyveres szolgálat gaming fronton), és még a kisebb költségvetésű soulslike címekbe is belekóstolok, annyira megszerettette velem a műfajt az első Dark Souls.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • MaRo

    2022-10-11 00:10:04

    Nos végül is egy leírt sztori nehezen tud változni valóban főleg nem a végtelenségig. Az viszont megnyugtató, hogy valóban elég változatos a maga nemében bár sok tapasztalatom nincs ilyen társasokkal.

    Bár ahogy írtad nektek sem ment minden egyből szóval nem csak némi változatosságot kölcsönöz neki de egyenesen komoly kihívást is biztosít szóval engem megvett kilóra alapból is viszont ettől függetlenül klassz, hogy további gondolatokat megosztottál és köszönöm is mert ez bőven megerősíti azt amit gondoltam a játékról és, hogy ezt a játékot figyelemmel kell kövessem, hogy egy nap ne csak a kívánságlistáról köszönjön vissza.

  • ubazsi

    2022-10-10 19:33:20

    A szori nem fog változni, viszont egy-egy játék alatt képtelenség mindent felderíteni, minden mellékküldetést teljesíteni, így akár többször újrajátszható. A kalandoknál mindig van random térképelem, plusz máshogy is le lehet őket tenni, így azért ad némi változatosságot is.

    Komponensekből van bőven, szörnyek is ráadásul mindegyik kétféle, eszközökből, rúnákból is, tehát változatosan tudtok tápolni, de nincs boss "specifikus" szett. :) A vérhold erőteljesen limitál, ha eljön, akkor a szörnyek újraélednek és pl a bossok visszagyógyulnak, ezért nagyon kell figyelni pl. mikor kezditek ütni a bossokat, hiszen ha épp vérhold előtt, akkor kvázi megszívjátok. A 3 kártya azért kevés, mert sok mindent kéne csinálni, de ez kb. tipikusan arra elég, hogy egyikkel lépsz max 2-t, kvázi felfedezel, ha ott megjelenik egy szörny és megtámadod az már 2. kártya, ő vissza fog támadni nagy valószínűséggel, ha tudod véded ez a 3. kártya. És utána jön a szörny köre, és máris nincs kártya a kezedben amivel levédd, bekapod a sebzést (6 életed van, 2-4-ig simán ütnek), tehát erőteljes tervezést igényel, mit csináltok.

    A sztori nekem izgalmas, érdekes, megvan a hangulat is, a bossok is változatosak és nem egyszerűek.

    Ha jó kis koop kihívásra vágytok, akkor én mindenképp ajánlom, viszont kell hozzá elég sok tervezés, együttgondolkodás, azért szerencse is, plusz odafigyelés. Viszont nagy élmény és jól összekovácsol, kivéve ha előreküldenek és "elfelejtenek" utánad jönni. :D

  • MaRo

    2022-10-05 22:01:42

    Nem játszottam pc verzióval de úgy látom hogy ez a játék jól keveri a sztori módot az újrajátszhatósággal, te mint tapasztalt játékos ezt hogyan látod? Valóban így van vagy kijátszás után már csak dísz lesz vagy esetleg pár évente előkerülő nosztalgia?

    Annak ellenére, hogy azt mondod kevés akció van a cikk azt az érzést kelti bennem, hogy komponensekből, plusz kártyákból és tárgyakból azért van bőven kínálat de a valóságban lehet ez úgy néz ki hogy bossonként vagy néhány bossonként van egy relatíve elérhető űber király szett? Mondjuk ez a felvetés nem érzem, hogy megállná a helyét de meglehet, hogy tényleg így van csak annyira nem is elérhető.

    Ez a vérhold dolog nem tudom, hogy beszűkíti a játékot vagy inkább színesíti. Bár úgy vélem inkább színesít mert nem ad arra esélyt, hogy széttápold magad és a hardcore boss is játszi könnyedséggel kivégezhető legyen.

    A kampánynak egyébként tényleg van sztorija vagy valójában egy karcsú alaptörténet vagy az sem? Illetve a bossok változatosságaval maga a sztori is játékról játékra változik?

    Meglehetősen költséges játék de eddig nekem is nagyon adja főleg a fentebb leírt hitvilág okán. Minden bizonnyal utána nézek más forrásokból is de azt hiszem a te tapasztalatod is sokat fog nyomni a latba mert úgy gondolom, hogy itt a tagok kicsit mindig másképp világítják meg a játékokat mint az ezzel foglalkozók. Tehát nem csak rálátást kapok itt hanem többet annál ami segíthet nekem is és másnak is. Mondjuk ezeket az adatlapján is érdemes lehet megosztani.

  • Gafa

    2022-10-01 19:35:28

    A Halandó Halál fent van a (halál)listámon nekem is. 😁

    A BB kártyajáték nekünk nagyon bejött (főleg 4 fővel, mert 3-an játszva mindig engem szívattak meg). 😜

    Szóval, hogy ebből jön egy full koop verzió? Nem kérdés a következő beszerzés! Első helyre ugrott.

  • porcine

    2022-09-30 13:27:05

    Persze! Persze! Kívántasd meg velem még jobban!:)))))))))

    De komolyan, így méginkább kell!

  • ubazsi

    2022-09-30 12:49:16

    Nagy hentelés ebben nem lesz, mert jól ki van balanszolva a rendszer és a 3 kártya miatt nagyon kevés az akciód. Mi is így indultunk neki, aztán beláttuk, hogy nagyon meg kell tervezni csapat szinten az akciókat, figyelve a szörnyekre a vérholdra és a saját képességekre. Viszont nagy öröm, hogy legalább jutalmazza a szörnyölést. :D

  • porcine

    2022-09-29 21:57:47

    Jó volt ezt a cikket olvasni, ugyanis fogalmam sincs, hogy miért, de ez a játék rettenetesen vonz! De nagyon! És abszolút nem értem ennek az okát, mert még a számítógépes játékkal sem játszottam soha és az utolsó 10 vásárlásom heavy euro volt. De ez az a játék, ami a polcomra fog kerülni, mert néha azért nagyon jólesik az irdatlan hentelés.

  • ubazsi

    2022-09-28 14:19:44

    Mi pont Lang játékokkal játszunk mostanság, a Halandó halál végigvitele után jött ez. Hát mindkettő kellően szemét tud lenni, hiába vagyunk rutinos koop játékosok, nem egyszer vért :D szenvedtünk, hogy sikerüljön egy-egy küldetés. :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Bloodborne: A társasjáték