Kép forrása: gamestar.hu

Akhilleusz vagy Bloody Mary az erősebb? Ebben a játékban csak rajtad múlik [Gamestar]

Az Unmatched - Legendák ligája második felvonásában Szun Vu-kung, Yennenga, Akhilleusz és Bloody Mary szerepében próbálhatunk győzedelmeskedni egyéni képességeiket használva.

Rob Daviau alkotott már néhány kiváló társasjátékot karrierje során, a legacy műfaj megteremtőjeként neki köszönhetjük például a BoardGameGeek összesített listájának harmadik helyén álló Pandemic Legacy 1. évadot, valamint annak szintén előkelő helyet elfoglaló folytatásait is (melyek közül a 0. évadról itt írtunk).

2019-ben jelent meg egy másik nagyot futó játéksorozata, az Unmatched első része, a Legendák Ligája - Első felvonás (aminek egyébként a League of Legendshez semmi köze, csak a magyar fordítás okozhat egy kis képzavart), amiben történelmi és kitalált karaktereket, egész pontosan Medúzát, Artúr királyt, Alice-t és Szindbádot irányítva küzdhettünk meg egymással bármilyen elosztásban, egyénileg vagy kétfős csapatokban, akár 1 az 1 elleni küzdelmek során is. Ennek alapjait a 2002-es Star Wars Epic Duels adta, aminek fejlesztésében Daviau szintén részt vett annak idején, de a kockadobálást nem hozták vissza.

Az Unmatched-rendszer alapkoncepciója egyszerű: minden egyes karakternek van egy teljesen egyedi paklija, amiben hozzá, tulajdonságaihoz, képességeihez, történetéhez illeszkedő lapok szerepelnek, így mindenkit más élmény irányítani. A cél persze nem más, mint a másik fél vagy felek legyőzése (az életerőpontjainak 0-ra csökkentése) ügyes taktikázással. 

[Cikk folytatása]

Akhilleusz vagy Bloody Mary az erősebb? Ebben a játékban csak rajtad múlik

Az Unmatched - Legendák ligája második felvonásában Szun Vu-kung, Yennenga, Akhilleusz és Bloody Mary szerepében próbálhatunk győzedelmeskedni egyéni képességeiket használva. Rob Daviau alkotott már néhány kiváló társasjátékot karrierje során, a legacy műfaj megteremtőjeként neki köszönhetjük például a BoardGameGeek összesített listájának harmadik helyén álló Pandemic Legacy 1.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Unmatched: Legendák ligája - Második felvonás