Kép forrása: jatekrahivlak.blog

Lockup [jatekrahivlak.blog]

Ahogy az ember játékgyűjteménye ötszáz példány fölé kúszik, és az általa közelről megismert játékok száma pedig eléri ennek a számnak a dupláját is, joggal gondolhatja, hogy nemigen éri már meglepetés. Sőt: annak sincs nagy valószínűsége, hogy egy nagyszerű játék olyan forrásból kerül az asztalára, amire kicsit sem számít. És mégis vannak csodák – vagy legalábbis furcsa fordulatok az életben.

Talán már leírtam, talán nem is egyszer, hogy különösen nem vonz, sőt, egyenesen irritál engem a fantasy világ, a várbörtönökben surranó szörnyetegek, a hegyi sárkányok, a varázsfegyverekkel felszerelkezett hősök és színpompás átokcsóvát lövellő mágusok, gonosz manók univerzuma. Nem tudom miért, de ez a téma a legtöbbször kiveri nálam a biztosítékot. Ebből következően ritkán jut el hozzám olyan játék, ami ebben a környezetben fogant.

És ilyen előzmények mellett, egy délután ártatlanul előveszem a Cape May c. tündéri eurójátékot, a dobozából kifordul a Thunderworks kiadó katalógusa, és a katalógust a fiam kaparintja meg. Micsoda ártalmatlan esemény! Hadd böngéssze, olvasgassa csak! Igen ám, de a gyermek – akitől viszont egyáltalán nem idegen a trollok és goblinok világa – egyszer csak rábök a füzetben egy játékra, és kijelenti, hogy az nagyon érdekelné. Miután láttam, hogy egy igazi dungeon falai közé helyezett, nagyfülű szörnyeteket és fantasztikus fegyvereket felvonultató fantasy játékról van szó, már ingattam is a fejem. Azonban eszembe villant, hogy erősen közeleg Matyi születésnapja, és igazán semmi sem tesz boldogabbá vele kapcsolatban, mintha ügyesen játszik valamelyik játékkal. Szóval a tiltakozó mozdulat azonnal megszelídült, és csak annyit mondtam mellé, hogy a játékot nem ismerem, engedje meg, hogy kicsit utánanézzek. Ez lett a vesztem, sőt mindannyiunk veszte.

[Cikk folytatása]

Lockup

Ahogy az ember játékgyűjteménye ötszáz példány fölé kúszik, és az általa közelről megismert játékok száma pedig eléri ennek a számnak a dupláját is, joggal gondolhatja, hogy nemigen éri már meglepetés. Sőt: annak sincs nagy valószínűsége, hogy egy nagyszerű játék olyan forrásból kerül az asztalára, amire kicsit sem számít.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • maszlagadam27

    2022-08-26 16:13:28

    Nagyon jó stílusú írás, átfogó, de lényegre törő! Nem igazán nézegettem ezt a játékot, de a Roll Player világ, és ez a leírás meghozta a kedvem, főleg, hogy ha jól látom solo módja is van (ami mindenképp előny). Jó lenne kipróbálni, ha már csak felét tapasztalnám a leírtaknak, nekem szerintem nagyon tetszene ez a game!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lockup