Kép forrása: pcguru.hu

Steven Rhodes társasjátékok – Horrorisztikus szórakozás kicsiknek és nagyoknak [Társalgó]

Kis csomagban olyan délutáni elfoglaltság az unatkozó lurkóknak, amire egy szülő sem szeretne hazaérni.

Aki az utóbbi években rendszeresen követte a különböző online horrorfilmes mémekkel, illusztrációkkal foglalkozó oldalakat, minden bizonnyal találkozott már az ausztrál Steven Rhodes Twisted Nostalgia című illusztráció-sorozatával, melyben klasszikus horrorfilmeket és horroros motívumokat ötvöz '70-es, '80-as évekbeli, tizenéveseknek szóló plakátokkal, reklámokkal, könyvborítókkal. Olyan örökzöldekről van szó, mint a Recipes for Children szakácskönyv-borító, melyen egy torz boszorkány egy hatalmas üstben főz egy csapat gyerkőcöt, vagy a beszédes című Let’s Sacrifice Toby. Mivel a szóban forgó illusztrációk kivétel nélkül régi játékok, könyvek, plakátok stílusát követték, szinte tálcán kínálta magát a lehetőség, hogy a kávésbögréken, posztereken és pólókon felül más médiumra is adaptálják őket, a Cryptozoic Entertainment pedig látott fantáziát a dologban. Rhodes-zal karöltve, legikonikusabb grafikái alapján Ben Stoll tervezett három könnyed, pakligyűjtögetős játékot, melyek aztán Kickstarteren olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy azóta már pár héten belül esedékes a következő hármasfogat megjelenése is.

Let’s Dig for Treasure “kincsásós” mókája játékmenet szempontjából a hármas legegyszerűbb darabja. A játékosok a megkevert kártyákból három, nagyjából egyforma méretű sírhalmot formálnak, majd körönként addig húznak fel lapokat a különböző halmok tetejéről, amíg úgy nem döntenek, hogy kimentik a kincseiket, vagy egy felhúzott lap nem kényszeríti őket a zsákmány eldobására és menekülésére. Utóbbi kategóriába tartoznak például a felhúzott gonosz csontvázak, de hasonló eredménnyel bír az egy kör alatt felhúzott két gilisztás kártya. Természetesen a felhúzott lapok speciális kombinációs lehetőségeket is biztosítanak: van olyan, amelyik képes megátkozni az egyik sírhalmot, akad, amit automatikusan az egyik ellenfél kincstárába kell tenni, illetve olyan is, amely csak más lapokkal párosítva, vagy pont azok hiányában ér pontot.

A körök addig folytatódnak, amíg legalább az egyik halmot teljesen kiásták/felhúzták. A játék egyszerű, gyors és szórakoztató, egyetlen hátránya az erősebb speciális kártyák súlya. Számos olyan lap van, amelyek behúzása kissé aránytalan előnyhöz juttatja az adott játékost: a lich koronával például a gonosz csontvázak elveszítik hatásukat az adott játékosra nézve, sőt még pontot is érnek számára. Az ilyen kártyák ellopására, hatástalanítására, ellensúlyozására pedig viszonylag kevés mód áll rendelkezésre, és könnyen eldönthetik a játék végkimenetelét.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Steven Rhodes társasjátékok - Horrorisztikus szórakozás kicsiknek és nagyoknak

Kis csomagban olyan délutáni elfoglaltság az unatkozó lurkóknak, amire egy szülő sem szeretne hazaérni. Aki az utóbbi években rendszeresen követte a különböző online horrorfilmes mémekkel, illusztrációkkal foglalkozó oldalakat, minden bizonnyal találkozott már az ausztrál Steven Rhodes Twisted Nostalgia című illusztráció-sorozatával, melyben klasszikus horrorfilmeket és horroros motívumokat ötvöz '70-es, '80-as évekbeli, tizenéveseknek szóló plakátokkal, reklámokkal, könyvborítókkal.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • maszlagadam27

    2022-08-24 18:43:59

    Abban teljesen egyetértek a cikk írójával, hogy a grafikai megvalósítás zseniálisan adja vissza a 70-es és 80-as évek hangulatát. A Don't talk to strangers táblája hihetetlenül bizar, a Let's summon demons megjelenése meg már egyenesen beteges, elég creepy. Nem vagyok prűd és a horror műfajt is nagyon imádom, akár filmről, könyvről, ne adj isten zenéről van szó. Azonban nem biztos, hogy örülnék, ha a 12 éves gyerekem ezt a játékot pörgetné. Aztán lehet hogy én vagyok a gáz, de szerintem tőlünk anno elvették volna.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Steven Rhodes: Let's Dig for Treasure the Game
  • Steven Rhodes: Let's Summon Demons the Game
  • Steven Rhodes: Don't Talk to Strangers the Game