Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok – Rainbow [Társalgó]

A Rainbow egy villámgyors és trükkös, szivárványszín párbajra hívja a játékosokat, ami amilyen egyszerű, legalább annyira ötletes.

A szivárvány egy roppant érdekes optikai jelenség, ami jellemzően akkor alakul, ki amikor a levegőben jelen levő vízpárán vagy esőcseppeken a fény megfelelő szögben süt át. A sok apró szemcse megtöri a „fehér” fény útját, mely alkotóelemeire, különböző hullámhosszokra „esik szét”, és a látható tartományban hét fő színt különböztethetünk meg szabad szemmel. A látványos jelenség szolgált ihletül az azonos nevű, angolul Rainbow kártyajátéknak.

A szivárvány ugyan hét fő színből áll, nekünk azonban elég lesz egy hat színből álló gyűjtemény összevarázsolása, szokás szerint azonban ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni. De még mielőtt neki látnánk, előkészületként megkeverjük a paklit, majd saját dobozába visszahelyezve beállítjuk úgy, hogy egy játékos annak csak egy oldalát lássa. Kezdésnek mindketten húzunk három lapot úgy, hogy kártyáink hátoldalát nehogy véletlenül megpillantsuk.

Rainbow különlegessége ugyanis az, hogy a kártyák mindkét oldalán más-más szín szerepel, és a kártyák kijátszásakor dönthetünk úgy, hogy „simán”, azaz előlappal felfelé, vagy „vakon”, azaz hátoldalával felfelé tesszük le a szivárványba. Egy fordulóban azonban több szín kijátszására is lehetőségünk van, de a második (és esetleg harmadik) lehelyezése előtt egy, már lent levő lapot meg kell fordítanunk. Miután végeztünk a lerakással, kiegészítjük a kezünkben levő lapok számát háromra, és ellenfelünkkel folytatódik a kör. Mindaddig, míg hat különböző szín nem szerepel az asztalon.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Rainbow (x)

A Rainbow egy villámgyors és trükkös, szivárványszín párbajra hívja a játékosokat, ami amilyen egyszerű, legalább annyira ötletes. A szivárvány egy roppant érdekes optikai jelenség, ami jellemzően akkor alakul, ki amikor a levegőben jelen levő vízpárán vagy esőcseppeken a fény megfelelő szögben süt át.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Rainbow