Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok: Silent Planet [Társalgó]

Egy csendes bolygó, egy pakli kártya és annyi csapat idegen, ahány játékos van – egyszerű a feladat, de csendben menni fog?

A tudomány és a science fiction sok mindent elképzelt már a nem szénalapú életformáktól kezdve a teljes csillagok energiáját elnyelő erőműveken át a gyűrűvilágokig, így miért is ne létezhetne egy olyan bolygó, ami teljesen csendes? A Silent Planet, avagy a Piatnik játéka éppen egy ilyen égitesten játszódik, a közös feladatunk pedig az, hogy kis csapatokat állítsunk össze az életformákból.

Az űrlénytoborzás menete a következő: megkeverjük az egytől ötig számozott idegeneket (plusz dzsókereket) tartalmazó kártyapaklit, majd minden játékos kap belőle kilenc lapot. A kapott kártyákat utána tetszőleges logika alapján (például sorrendiség), képpel lefelé, egy sorba rendezzük magunk előtt. Ezután kiválasztunk annyi lapot (vagy akár egyet sem), amennyiről úgy gondoljuk, hogy kellő segítséget adhatunk velük a játékostársainknak, és megfordítjuk azokat – ám nem érdemes túl sokat felfedni, mert ezek már nem lesznek felhasználhatók a cél teljesítéséhez.

A cél pedig annyi, csupa különböző, vagy csupa egyforma idegenből álló szett kialakítása, ahány játékos játszik. Itt jelentkezik a Silent Planet igazi csapatjáték volta: az aktív játékos valójában éppenhogy a legpasszívabb, a többiek együttes erővel választanak egyet az előtte levő lapok közül, ám eközben senki sem szólalhat meg. Az együtt dolgozó játékosok ugyan jelezhetnek egymásnak, de akitől vesznek, az ezt sem teheti. Ha esetleg egy idegen már nem felel meg a kitételeknek, az addigi csapat megy a dobópakliba, és egy új építésébe kell, hogy kezdjünk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a PIatniktól: Silent Planet (x)

Egy csendes bolygó, egy pakli kártya és annyi csapat idegen, ahány játékos van - egyszerű a feladat, de csendben menni fog? A tudomány és a science fiction sok mindent elképzelt már a nem szénalapú életformáktól kezdve a teljes csillagok energiáját elnyelő erőműveken át a gyűrűvilágokig, így miért is ne létezhetne egy olyan bolygó, ami teljesen csendes?

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Silent Planet