Kép forrása: pcguru.hu

Mágusok Kora – Abrak a babra [Társalgó]

Nemcsak a Roxfortban lehet ám mágusnak tanulni, hanem a játékasztalnál is: a Mágusok Korában akár hatan versenghetünk a legfőbb címéért.

Mostanra már megszámlálhatatlanul sok játékban alakíthattunk varázslókat vagy varázslótanoncokat, a Mágusok Kora pedig egy újabb a sorban. Ami különlegessé teszi, hogy nem egymás ellen, hanem egymás mellett fogunk varázsolgatni és ügyeskedni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amit az élet, akarom mondani, az aktuális kör paklija nyújt.

Az előkészületek során minden játékos kap egy játékostáblát, majd a kártyalapokat a hátlapjuk számozásának megfelelően három paklira válogatjuk szét, végül egyesével megkeverjük őket. Minden körben az annak megfelelő csomagból kap mindenki hat-hat lapot, ezek járnak körbe a draftolás során. Az asztal közepére helyezett holdfázis-jelölőt a húzózsákból feltöltjük a hat mágiaiskola korongjaival, ezek mutatják, hogy az adott fordulóban melyikük a legerősebb, magyarán, melyik iskola lapjait aktiválhatjuk varázsláskor.

Ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor pár szóban a Mágusok Kora egy kártyadraftolós-motorépítős játék. A motor tulajdonképpeni öt „munkahengere” itt a hat mágiaiskola, melyek, ellentétben a járművek motorjának elemeivel, aszimmetrikusak. Ugyanis mindegyikük kicsit másként működik, illetve bizonyos lapok lehetővé teszik az iskolák közötti interakciót, legyen szó lapok kicseréléséről vagy áthelyezéséről. Ezekre fogjuk a kör során hozzánk kerülő lapok közül az egyiket kijátszani, vagy ha nem tudunk – vagy akarunk – egyet sem lehelyezni, akkor „elvarázsolni” az aktuálisan érvényben levő iskolák lapjait.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Mágusok Kora a Gémklubtól - Abrak a babra

Nemcsak a Roxfortban lehet ám mágusnak tanulni, hanem a játékasztalnál is: a Mágusok Korában akár hatan versenghetünk a legfőbb címéért. Mostanra már megszámlálhatatlanul sok játékban alakíthattunk varázslókat vagy varázslótanoncokat, a Mágusok Kora pedig egy újabb a sorban.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.


Kommentek

  • godzsakattila

    2022-07-24 15:07:46

    Ha legközelebb draftolós játékot szeretnék venni bajban lennék, mert nagyon szimpatikus ez a most bemutatt játék, az Egy szép új világ és a Szörnyparádé is. Nem kedvenc mechanizmus, de tud jó lenni és ezzel a hárommal szemezek egy ideje, bár egyéb okok/kondíciók miatt, az Egy szép új világ az eddigi nyerő befutó. De most egész ügyesen a vásárlás nélküli nyaram élem és így is van még kibontatlan játék a polcon. De listás jelen játék is.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mágusok kora