Kép forrása: pcguru.hu

Végzetek – Egy legendás kor sötét krónikái – Egy igazi RPG [Társalgó]

Ha fantasy és társasjáték, akkor szinte előözönlenek a tárnák mélyén megbúvó dungeon crawlerek, amik általában kooperatív, de nem ritkán fél-kooperatív vagy kompetitív élményt kínálnak a varázsló- és barbár-szerepre vágyó gamereknek. Az utóbbi években azért látni az igényt arra, hogy a hagyományosabb receptet kicsit megkavarják az alkimisták fortyogó anyagokkal teli üstjében, így a Hexplore It például erősen épít a karaktergenerálásra és a nyitott világ felfedezésére, a különböző lehetőségek szabad kiaknázására, miközben a hamarosan újabb kampánnyal jelentkező Euthia is ezt a vonalat ragadja meg, csak éppen egymás ellen harcoló (a játékosok befolyásolják a szörnyek jelenlétét), egyébként pedig a Heroes of M&M-szériát is idéző stílusban. Nos, és akkor itt a Lucky Duck Games tavalyi kasszasikere, amely ismét egy újfajta megközelítést eredményez: a lengyel csapatól nem idegen és meglepő módon egy app-vezérelte kalandot, amelyben a játékos azért indul meg a világban, hogy elérje a saját végzetét, részben a Diablo, részben a hagyományos RPG-kalandjátékok stílusában.

Az biztos, hogy a csomagolás rendkívül igényes és minőségi, sőt az árához képest hatványozottan az. Bár a szépen lakkozott, nagyszerű arttal rendelkező dobozban hagyományos, vastag játéktábla nincs, kis lapkák alkotják a moduláris szerkezetű játékteret, egyedi és szépen kidolgozott kockák, mutatós minik és egyéb elemek pihennek a nagyon is komfortos inzertben, amiben mindennek van helye, így sem az elrakás, sem a setup nem jelenthet problémát. A játékhoz szükséges még az ingyenesen letölthető app, ami teljesen magyarul kínálja a fantasy élményt, onnantól pedig akár egyedül, akár többen, de a lényeg ugyanaz:

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Végzetek - Egy legendás kor sötét krónikái a Gémklubtól - Egy igazi RPG

Választások, fejlődés, felfedezés és harc - egy applikációval működő asztali RPG, ami tavaly felforgatta a világot. De vajon tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják? Ha fantasy és társasjáték, akkor szinte előözönlenek a tárnák mélyén megbúvó dungeon crawlerek, amik általában kooperatív, de nem ritkán fél-kooperatív vagy kompetitív élményt kínálnak a varázsló- és barbár-szerepre vágyó gamereknek.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.


Kommentek

  • sitatom

    2022-05-01 22:04:33

    Szia Bátor!

    Bár még nem játszottuk végig, de nekünk nagyon bejött.

    Én a Diablot nem ismerem, de szerintem a Végzetek nagyon egyedi a piacon és tényleg jól ki van találva.

    Szerintem az pont jól áll a játéknak, hogy eltérőek a karakterek.

    Ha nem szereted a szerencsefaktort akkor lehet, hogy tényleg nem a te játékod lesz. Tényleg bosszantó tud lenni, mikor a ellenfeled mázlival jó embertől kérdezi meg a megfelelőt... Azt hiszed jól állsz aztán ő meg beelőz

  • MaRo

    2022-03-12 09:22:13

    Nekem is szimpatikus a fenti leíràs alapján. Az, hogy Diablóhoz lett hasonlítva eleve felkeltette az érdeklődésem, szerintem 20 éve az is kb mindenkinek alapmű volt akár a heroes sorozat.

    A játékadatlapján vagy már némi információ illetve ha ott kérdezel talán kapsz választ is + ott minden érdeklődő egyben kapja az infókat.

    Én megnéztem a mit játszunk videóját is ami kissé elbizonytalanított mert ők unbalanszolt karakterekről beszélnek. Mondjuk demiatt még nem ment el minden kedvem a jàtéktól de bővebb tapasztalatokat én is szívesen olvasnék.

  • Bator

    2022-03-11 21:06:49

    Nem hangzik rosszul, meghozta az érdeklődésem, bár egy kicsit borsosnak tartom az árát.

    Esetleg valaki tud beszámolni játékélményől? (azért az mégis más, mint egy játékbolt promó cikke ;) )

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Végzetek: Egy legendás kor sötét krónikái