Kép forrása: pcguru.hu

Canvas: Festői vásznak – Festegetők szerencséje [Társalgó]

Próbáltunk már festőkkel kapcsolatos, kifejezetten szép társasjátékot, de közelebb még talán soha nem kerültünk a művészethez, mint a Canvasszal.

Nem a Canvas az első társasjáték, amely a festés témáját dolgozza fel, sőt ezen a címen, avagy a vásznat célozva, még ha más tematikával is, de eleve volt már próbálkozás. De visszatérve a művészeti oldalhoz, eleve ott volt a Freskó, a Modern Art, a Colors of Paris (hamarosan), vagy éppen a már bemutatott Sunset Over Water. És bár utóbbi is nagyon szerethető, sőt kifejezetten igényes és szép tálalással rendelkezik a Fűszerkert kiadójától, mégis, a Canvas talán az eddigi legszebb cím a témában. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Canvas: Festői vásznak a Gémklubtól - Festegetők szerencséje

Próbáltunk már festőkkel kapcsolatos, kifejezetten szép társasjátékot, de közelebb még talán soha nem kerültünk a művészethez, mint a Canvasszal. Nem a Canvas az első társasjáték, amely a festés témáját dolgozza fel, sőt ezen a címen, avagy a vásznat célozva, még ha más tematikával is, de eleve volt már próbálkozás.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Kommentek

  • csongrady.p

    2021-11-09 21:24:15

    Szerintem alapvetően sok játékra igaz lehet, hogy kevesebb játékos esetén nem annyira cserélődnek a közös erőforrások, de feltehetően ezt a tervezők is számításba vették. Más játékélményt adhat, de nem feltétlenül rosszabbat. Így én is csatlakozom, én sem tartok tőle hogy akár ketten ne lenne olyan jó.

    A kopó és karcolódó alkatrészekkel kapcsolatban pedig külön pozitív, hogy ahogy néztem a játék alap tartozéka egy bársony (?) playmat. Így a gyártó/kiadó is igyekszik segíteni az állapot megóvásában.

  • Alleira

    2021-11-08 17:44:25

    Eddig a "festős" játékokból a Kanagawához volt szerencsém, de a Canvas egészen más megközelítést ígér. A cikk alapján sajnálom, hogy a 2-3 fős játékot annyira nem javasolják, de volt már példa, hogy ami sokaknak nem tetszett ketten, az nekem igen, így ez önmagában nem veszi el a kedvemet. Az átlátszó kártyák használatát eddig az Imagineben tapasztaltam, kíváncsi leszek ebben a társasjátékban milyen érzetet ad.

  • csongrady.p

    2021-11-05 19:11:33

    Akiknek van tapasztalata a játékkal:

    Elsőre valahol találok párhuzamot a Sagrada-val, pontozó szabály lapok, draft az elérhető forrásokból. Játék élményben is van párhuzam? Azért kérdem, mert lehet beszerezném és az illető szereti a Sagrada-t. Vagy tévúton járok?

    Ettől függetlenül itt és ott is a végre lesz valami kerek egész, impozáns alkotás, ami abszolút pozitív.

  • hierroo

    2021-11-04 09:36:22

    Tetszik ez a festős játék. Szerencsére festeni nem kell, szóval nem leszünk festékesek tőle! :) Sajnos aki a kézügyességét szeretné kamatoztatni, vagy a kreativitását, akkor az lehet, hogy szomorkodni fog. Végülis lehet olyan festményt készíteni, ami tetszik a készítőnek, de attól még nem biztos, hogy azzal nyerni fog. Viszont aki a legtöbb pontot szertne kihozni a dologból, és nem érdekli, hogy hogy fog kinézni a festménye, az szerintem nem fog csalódni. Ezek az átlátszó kártyák is ötletesek.

  • veerzoltan80

    2021-11-01 20:10:16

    ugye, ne a csokit tolják folyton, játszanak inkább :) Most hogy már Zsófi - 5 éves - játsza a Kanagawát biztos hogy be fog nekik jönni ez a játék.

  • godzsakattila

    2021-11-01 19:22:42

    Jaj, hogy te milyen aranyos vagy, mindig gondolsz a gyerekekre 😅

  • veerzoltan80

    2021-11-01 17:41:20

    Nagyon rá vagyunk izgulva mi is a játékra, a Mikulás ezt hozza majd a gyerekeknek csoki helyett.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Canvas: Festői vásznak