Kép forrása: jatekrahivlak.blog

Meadow - Magyar megjelenés: Zöldellő mezők [jatekrahivlak.blog]

Sosem gondoltam volna, hogy egy komplett iparág, amelyre különösen jellemző, hogy témáit illetően meglehetősen színes palettával rendelkezik, amelynek komoly hagyománya van különféle izgalmas helyzetek feldolgozását illetően, ennyire képes uniformizálódni valamiféle egymással versengő proaktív igyekezet révén.

Félreértés ne essék, korábban is kedvelt témát adott – a többiek mellett – a természet és az állatvilág, és örömmel játszottunk kertépítő meg erdőjáró játékokat, de valahogy a Wingspan és az Everdell sikere, és a fent említett, kissé hamiskás küldetéstudat az utóbbi időben elmozdította a mutatót, érzésem szerint túl a piros vonalon. Egyes kiadók kínálatában már minden harmadik játék zöld, minden értelemben, és egyre kiütközik a nehézkes névadás okozta izzadságcsepp a doboz fejlécében. Lassan a teljes botanikai és zoológiai szakzsargon megjelenik a címekben, és az egyszeri vásárló (pláne a magyar) csak kapkodja a fejét: vajon az, amit lát éppen, vajon újdonság-e egyáltalán.

No de emellett azt érzem, hogy pusztán a játékok élvezőiként nem sokat veszítünk ezzel a „mozgalommal”, ugyanis – mivel a természet valójában nem képes feldobni ennyi jó témát – ezek jobbára absztrakt megoldások, a zöld ruha csupán csinos jelmez.

"Így aztán ami jó, az továbbra is jó marad, csak lehet, hogy az ember egy idővel gyomorrontás tüneteit mutatja a sok zöldségtől."

[Cikk folytatása]

Meadow

Sosem gondoltam volna, hogy egy komplett iparág, amelyre különösen jellemző, hogy témáit illetően meglehetősen színes palettával rendelkezik, amelynek komoly hagyománya van különféle izgalmas helyzetek feldolgozását illetően, ennyire képes uniformizálódni valamiféle egymással versengő proaktív igyekezet révén. Félreértés ne essék, korábban is kedvelt témát adott - a többiek mellett - a természet és az állatvilág, és örömmel...

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Kommentek

  • hierroo

    2021-10-02 19:07:57

    Ez egy egészen hangulatos játék, tetszik ez őszies színvilág. Családi játéknak is remek. Az illusztáció is mutatósak. A mechanika nem komplikált, egyszerű. Tablógyűjtögetőknek ajánlom! :) Igen, a képen valóban kicsit összefolynak az kártyák képei, mert elég színesek a kártyák, úgyhogy erdőbe nem is érdemes elvinni, mert ha leejtjük, vagy elviszi a szél, akkor aztán kereshetjük a kártyánkat az avarban! 😂 Főleg ilyenkor ősszel! Ebből is látszik, hogy grafikák jól illeszkednek a témájához. 🙂 (A szólómódról is írtam néhány sort az egyfős játékok topikján.)

  • maricusi

    2021-09-30 23:40:46

    Nagyon régóta szemezek a Vagabund honlapján vele. Szépek a kártyák, de most itt az asztalképet nézve nekem egy kicsit összemosódik a grafika.

  • porcine

    2021-09-29 22:05:24

    Nagyon szép és teljes írás a játékról, azonban továbbra sem érzem szükségét a beszerzésének (Everdell és Fesztáv már kipipálva), de egy próbát szívesen tennék vele. Legjobban a "beragadás" tart vissza, mert azt a Fesztávban is utáltam, kibillentett a játékélményből. De sokáig nagy kedvenc volt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Zöldellő mezők