Kép forrása: pcguru.hu

Groundhog Day: The Game - Mormota-nap [Társalgó]

Minden évben ugyanaz a nóta: kicibálják a patkányt, pofáznak hozzá, az visszapofázik, a végén az egészet megmagyarázzák – például egy társas formájában. Minden idők egyik legismertebb vígjátéka most kártyajáték formájában elevenedik meg!

"Hétalvó halihó, talpra fel! Rögtön bundacipőt húzz, mert irtó hideg van odakint. Mindennap dúl a cidri! Hát nem a Miami Beachen vagyunk? Nem bizony, de nem ám. Olyannyira nem, hogy itt még útrakelni sem érdemes, mivel jön az a sok, apró fehér izé. Fehér izé? Ja, az a fehér izé! Hohó! Az időjárás jelentés: a meteorológiai intézet szerint, ööö, havazás várható. De még mekkora. Ámde nem is ezért vagyok ilyen izgatott, hanem egészen másért. Talán a hideg miatt? Persze hideg is lesz, de a nagy kérdés, mely már ott motoszkál minden fejben... Minden átfagyott fejben! Minden átfagyott fejben, hogy ha felébred Phil, meglátja-e az árnyékát. Punxsutawney Phil! Ecc-pecc kijöhetsz! Mormota nap van!"

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Groundhog Day: The Game a Társasjátékponttól - Mormota-nap

Minden évben ugyanaz a nóta: kicibálják a patkányt, pofáznak hozzá, az visszapofázik, a végén az egészet megmagyarázzák - például egy társas formájában. Minden idők egyik legismertebb vígjátéka most kártyajáték formájában elevenedik meg! "Hétalvó halihó, talpra fel! Rögtön bundacipőt húzz, mert irtó hideg van odakint. Mindennap dúl a cidri!

Társasjáték adatlap -akciós árak-

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Kommentek

  • matzi1

    2021-08-30 13:26:08

    Igen jó! Jobb, mint a Mind :)

    Meghatàrozott mennyiségű kártya kerül jàtékba egy körben, így az hogy egy-egy játékos kezében mennyi kártya lesz vàltozik a jàtékosszàm szerint!

  • porcine

    2021-08-17 11:57:20

    A filmet ne hagyd ki! Végtelenül kedves, okos, szellemes, tele van szeretettel és néhány igazán megható pillanattal. A főhős kiégését pedig az éttermi jelenet szatírikus monológja mutatja be a legcsodásabban.

  • harnas1207

    2021-08-16 11:10:51

    Hú, nagy csalódás ez a játék, pedig elsőre megfogott a grafika. The mind nagy dobozba és háromszoros áron. Ezt kb két csomag franciakártyával is meg lehet oldani. Bár a filmet nem ismerem, de szerintem ez sem ad nagyobb löketet ennek a játéknak.

  • Alleira

    2021-08-16 07:47:30

    Nagyon szeretem ezt a filmet, a társasra pediga Társasjàtékoont készletében figyeltem fel először. Hogyha nem lenne meg a The mind akkor komolyabban elgondolkodnék a beszerzésén, de ez az egymás után növekvő sorrendben kártyapakolás mechanizmus nagyon hasonlónak tűnik. Viszont az, hogy meghatàrozott időben kell kitenni a lapokat okozhat vicces pillanatokat, míg a The mind egy nyugisabb, komolyabb játék.
    Arra lennék kivàncsi, hogy jàtékosszámtól függetlenül 1 perc áll-e rendelkezésre a kártyák sorba rakásához, vagy ezt úgy oldják meg, hogy meghatàrozott mennyiségű kártya kerül jàtékba egy körben, így az hogy egy-egy játékos kezében mennyi kártya lesz vàltozik a jàtékosszàm szerint.

    Ahogy a cikkíró is kiemeli a grafika nagyon ott van, részletes és nem fotókból àll, de simán felismerhető elemekkel gazdagított a filmet kedvelők számára.
    Ahogy elnézem a nyelvfüggőségét a filmbeli idézetek adják, így a hangulatteremtés eszköze, a mechanizmusba kevéssé szól bele.

    Egyszer lehet lecserélem ezzel a The mindot... azzal úgyse sikerült hosszú baràtságot kötnünk

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Groundhog Day: The Game