Kép forrása: pcguru.hu

Carcassonne – Jubileumi kiadás– A meeple-ök új ruhája [Társalgó]

20 év hosszú idő, főleg egy lapkalehelyezős játéknak, így a legfontosabb kérdés egy jubileumi kiadásnál, hogy a külső mellett a belső is képes-e még újdonságot mutatni?

videójátékos formában is elérhető Carcassonne egy kihagyhatatlan klasszikusa a modern társasjátékoknak, egyben kapu is ebbe a világba, aminek hála rengetegen köszönhetik neki és alkotóinak új hobbijukat, ami minimum egy shelfie-ben teljesedett ki. Lapkalehelyezős családi stratégia, egyszerű és nagyszerű alapokkal, kismillió kiegészítővel az eltelt esztendők során – mi kellhet még, amivel fel lehet dobni ezt a remek és szórakoztató receptet? Nos, egy olyan kiadás, mint ez a jubileumi.

[Cikk folytatása]

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Júl

Vírus [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.26. 14:00:00

A barátaink tanították meg nekünk a Vírus című kártyajátékot, amikor legutóbb náluk voltunk. Megmondom őszintén, doboz alapján én biztosan nem vettem volna meg, de annyira mondták, hogy higgyük el, ez egy nagyon szórakoztató, és vicces játék...


Kommentek

  • godzsakattila

    2021-08-09 22:49:23

    Ez teljesen jogos, én is pont azért tudtam összevetni fejben már korábban is a kettőt. 😅

  • Alleira

    2021-08-09 21:35:09

    Igazad van, nagy a különbség a kettő között, valószínűleg azért ez jutott eszembe elsőnek párhuzamként, mivel nagyon egy időben jöttek ki magyarul.

  • godzsakattila

    2021-08-09 16:50:29

    Mások véleménye/doboz alapján a Carcassone esetében, ahogy írtad "fényesebben színes-szagosan összeállított kiadásról" beszélhetünk, extrákkal, picit drágábban. Így ha elsővásárló lennék, szerintem emelett döntenék, anyagilag is alátámaszthatóan. Ahogy a Stone Age jubileumot is ajánlanám azoknak akiknek nincs meg az eredeti, de rajtuk kivül inkább a gyűjtőknek, teljességre törekvőknek, vagy az eredetit lecserélőknek, egymás mellé majdnem fölösleges. A Ticket to Ride esetében, akinek nincs az eredeti se azt ajánlanám kezdésre. Ott azért bár aztmondják nagyon minőségi, de tényleg a kickstarter kampány csomagokra emlékeztető fizikális extrahalmazra hajaz, majdnem ugyanazzal a játékélménnyel, mint a sima, persze abban is vannak pluszok, de inkább a szemnek, mint az agynak. A kettő (Ticket, Carcassone) így árakat is összevetve mindenképp "két külön kategoria nekem". 😊

    Szerk.: a játékélmény szóhasználat nem teljesen eltalát volt, mert a látvány, tapintás egyebek nyilván adnak hozzá a játékélményhez.

  • Alleira

    2021-08-09 14:04:59

    A jubileumi kiadások létjogosultságát valahol értem is meg nem is. Nekem például ez a Carcassonne kiadás olyan pluszokat hoz, ami egy 2nd, 3rd... stb. edition upgradebe beleférhetne. A 7 csoda új kiadása is lehetett volna 10. jubileumi kiadás, gondolom ezt kiadója is válogatja, hogy ki minek nevezi.Illetve a jubileumi kiadás magában foglalja, hogy továbbra is kapható lesz a nem prémium/nem javított verzió is.

    A Carcassonne egy szuper családi játék és méltán van ott 20 éve a társasjátékos polcokon. De! hatalmas a bőrlehúzás ezen a márkán. Nekem megvan az Amazonas, játszottam a "simával" néhány kiegészítőjével, az Aranylázzal, a Vadászok és Gyűjtögetőkkel, de szerintem nincs ebben a játékban annyi, hogy egy személynek érdemes legyen mindet beszereznie. Csakis gyűjtői szenvedélyű rajongóknak érheti meg a többféle beszerzése. Hogyha egyik sincs meg, akkor jó választásnak tűnik ez a kiadás. Viszont annak aki kiegészítőkkel játszaná zavaró lehet, hogy egy szebben, fényesebben színes-szagosan összeállított kiadáshoz a másabb minőségű és megjelenésű kiegészítőket használja.

    Nekem kicsit hasonló érzésem van a Ticket to ride termékcsaláddal is, ott viszont nagyon húzós ára lett a 15. jubileumi kiadásnak. Ismeretlenül szerintem kb. az vegye meg aki szeretne festett, minőségi vonatkocsikat és nincs meg a sima, vagy azt eladja, vagy szintén gyűjtő.

    Megosztó jelenség, engem nem győzött meg, de lehet lesz még olyan jubileumi játék ami az én polcomon is landolni fog egyszer.

  • maricusi

    2021-08-09 08:42:36

    Nekem nem volt meg az alapjátékom, de megvártam a jubileumi kiadás megjelenését, hogy akkor már azt vegyem meg. Igaz, hogy egy kicsit drágább, de nem annyival, hogy ne érje meg egy szebb köntösre áldozni.

  • porcine

    2021-08-05 21:52:50

    Egy nagyon kedves hölgy mesélte, hogy a kedvenc játéka. Ő is olyan lelkesedéssel mesélt róla, hogy komolyan kedvet kaptam hozzá. Ráadásul tényleg gyönyörű és abszolút megéri az árát.

  • Csiracsirke

    2021-08-05 10:56:35

    Szép lett ez a kiadás kívül belül ha nem lenne meg a régi simán megvenném az ára sem húzós nagy klasszikus

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Carcassonne: Jubileumi kiadás