Kép forrása: pcguru.hu

Carcassonne – Jubileumi kiadás– A meeple-ök új ruhája [Társalgó]

20 év hosszú idő, főleg egy lapkalehelyezős játéknak, így a legfontosabb kérdés egy jubileumi kiadásnál, hogy a külső mellett a belső is képes-e még újdonságot mutatni?

videójátékos formában is elérhető Carcassonne egy kihagyhatatlan klasszikusa a modern társasjátékoknak, egyben kapu is ebbe a világba, aminek hála rengetegen köszönhetik neki és alkotóinak új hobbijukat, ami minimum egy shelfie-ben teljesedett ki. Lapkalehelyezős családi stratégia, egyszerű és nagyszerű alapokkal, kismillió kiegészítővel az eltelt esztendők során – mi kellhet még, amivel fel lehet dobni ezt a remek és szórakoztató receptet? Nos, egy olyan kiadás, mint ez a jubileumi.

[Cikk folytatása]

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • godzsakattila

    2021-08-09 22:49:23

    Ez teljesen jogos, én is pont azért tudtam összevetni fejben már korábban is a kettőt. 😅

  • Alleira

    2021-08-09 21:35:09

    Igazad van, nagy a különbség a kettő között, valószínűleg azért ez jutott eszembe elsőnek párhuzamként, mivel nagyon egy időben jöttek ki magyarul.

  • godzsakattila

    2021-08-09 16:50:29

    Mások véleménye/doboz alapján a Carcassone esetében, ahogy írtad "fényesebben színes-szagosan összeállított kiadásról" beszélhetünk, extrákkal, picit drágábban. Így ha elsővásárló lennék, szerintem emelett döntenék, anyagilag is alátámaszthatóan. Ahogy a Stone Age jubileumot is ajánlanám azoknak akiknek nincs meg az eredeti, de rajtuk kivül inkább a gyűjtőknek, teljességre törekvőknek, vagy az eredetit lecserélőknek, egymás mellé majdnem fölösleges. A Ticket to Ride esetében, akinek nincs az eredeti se azt ajánlanám kezdésre. Ott azért bár aztmondják nagyon minőségi, de tényleg a kickstarter kampány csomagokra emlékeztető fizikális extrahalmazra hajaz, majdnem ugyanazzal a játékélménnyel, mint a sima, persze abban is vannak pluszok, de inkább a szemnek, mint az agynak. A kettő (Ticket, Carcassone) így árakat is összevetve mindenképp "két külön kategoria nekem". 😊

    Szerk.: a játékélmény szóhasználat nem teljesen eltalát volt, mert a látvány, tapintás egyebek nyilván adnak hozzá a játékélményhez.

  • Alleira

    2021-08-09 14:04:59

    A jubileumi kiadások létjogosultságát valahol értem is meg nem is. Nekem például ez a Carcassonne kiadás olyan pluszokat hoz, ami egy 2nd, 3rd... stb. edition upgradebe beleférhetne. A 7 csoda új kiadása is lehetett volna 10. jubileumi kiadás, gondolom ezt kiadója is válogatja, hogy ki minek nevezi.Illetve a jubileumi kiadás magában foglalja, hogy továbbra is kapható lesz a nem prémium/nem javított verzió is.

    A Carcassonne egy szuper családi játék és méltán van ott 20 éve a társasjátékos polcokon. De! hatalmas a bőrlehúzás ezen a márkán. Nekem megvan az Amazonas, játszottam a "simával" néhány kiegészítőjével, az Aranylázzal, a Vadászok és Gyűjtögetőkkel, de szerintem nincs ebben a játékban annyi, hogy egy személynek érdemes legyen mindet beszereznie. Csakis gyűjtői szenvedélyű rajongóknak érheti meg a többféle beszerzése. Hogyha egyik sincs meg, akkor jó választásnak tűnik ez a kiadás. Viszont annak aki kiegészítőkkel játszaná zavaró lehet, hogy egy szebben, fényesebben színes-szagosan összeállított kiadáshoz a másabb minőségű és megjelenésű kiegészítőket használja.

    Nekem kicsit hasonló érzésem van a Ticket to ride termékcsaláddal is, ott viszont nagyon húzós ára lett a 15. jubileumi kiadásnak. Ismeretlenül szerintem kb. az vegye meg aki szeretne festett, minőségi vonatkocsikat és nincs meg a sima, vagy azt eladja, vagy szintén gyűjtő.

    Megosztó jelenség, engem nem győzött meg, de lehet lesz még olyan jubileumi játék ami az én polcomon is landolni fog egyszer.

  • maricusi

    2021-08-09 08:42:36

    Nekem nem volt meg az alapjátékom, de megvártam a jubileumi kiadás megjelenését, hogy akkor már azt vegyem meg. Igaz, hogy egy kicsit drágább, de nem annyival, hogy ne érje meg egy szebb köntösre áldozni.

  • porcine

    2021-08-05 21:52:50

    Egy nagyon kedves hölgy mesélte, hogy a kedvenc játéka. Ő is olyan lelkesedéssel mesélt róla, hogy komolyan kedvet kaptam hozzá. Ráadásul tényleg gyönyörű és abszolút megéri az árát.

  • Csiracsirke

    2021-08-05 10:56:35

    Szép lett ez a kiadás kívül belül ha nem lenne meg a régi simán megvenném az ára sem húzós nagy klasszikus

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Carcassonne: Jubileumi kiadás