Kép forrása: gamerelation.com

Red Rising teszt [Gamerelation.hu]

Vannak az embernek jó napjai. Ilyen az is, mikor egy megbízható minőséget szállító kiadó bejelenti, hogy játékadaptációt készít kedvenc könyvsorozatából.

Nézzük a tényeket: Bárki bármit is gondoljon a Stonemaier játékokról, azt el kell ismerni, hogy egy új cím bejelentése már alapesetben is simán vezércikk és sok játékos fantáziáját megragadja. Ha az ember kedvenc, (egyelőre) méltatlanul szűk körben elterjedt könyvét adaptálja bárki társasjáték formában, az is önmagában megér pár örömtüzet. Na, most képzeljétek el, mi történik, ha ez a kettő találkozik. A testemet átjáró hype-hullámot még az sem csökkentette, hogy a bejelentésről már majdnem hogy tudtam, ugyanis a játék készültét és témáját a kiadó borzasztó ügyesen csepegtette apró, csak fanatikusoknak kiszúrható részletekben (ilyen volt például a „Gold” munkanév vagy a honlap fejlécén megjelenő új karakter). A hab a tortán pedig az volt, hogy a „kisebb” (értsd: nem Dice Tower kaliberű) társasos felületek közül most épp minket hozott ki a szerencsés állásba forduló virtuális dobókocka, tehát rögtön tesztelhettük is a játékot, méghozzá az extrákkal teletöltött Collector’s változatban. Az öröm tehát nagy volt, de az elvárások is magasra hágtak az első percig: mit tud ebből megugrani a Red Rising?

[Cikk folytatása]

GameRelation

Szervezz! Játssz! Fejlődj! Szervezd meg a társasjáték partijaidat online vagy csatlakozz meglévő játékokhoz, vegyél részt az eseményeken személyesen, szerezz új élményeket és barátokat, nyerj és fejlődj.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • Alleira

    2021-06-12 13:03:34

    Az eredetileg trilógiának tervezett, de most már a sequel trilógiánál tartó Red Rising Sagaból én 4 könyvet olvastam eddig, és nagyon szeretem ezt a világot, így hamar felcsillant a szemem erre a játékmegjelenésre.

    Viszont nekem is az egyik aggályom, hogy az olvasóknak nagyobb játékélményt nyújt és egy barátom se olvasta és nem is nagyon tervezik. A másik fenntartásom, hogy ehhez ha nem is egy heavy euro-t, de egy minimum 3as komplexitású játékot tudtam volna elképzelni, hogy az alapműben rejlő összefüggések és rétegek jobban kibontakozzanak. Persze eladási szempontból ez "safe choice", hiszen a nehézséggel még tovább szűkítették volna a célközönséget. Mindenesetre bízok benne, hogy sikeres lesz és esetleg 1-2 kiegészítővel tovább bonyolítják majd.

  • rocky015

    2021-06-02 20:35:24

    Egyet kell értsek Robby-val, aki olvasta a könyvet vagy legalább van fogalma a story-ról, az jobban élvezi majd a játékot.
    Engem elsőre a játék külseje fogott meg, azon belül is a 'róka' ami a borítón megjelenik. Szívlelem a jószágokat😀

    És igazából csak ez szólna mellette. Csakis azután venném meg, ha már olvastam volna a könyvet/könyveket.
    Amit mondjuk story alapján megvennék az fix, hogy a The Legend of Drizzt lenne, annak ismerem az idővonalát, karaktereket, stb. Viszont ha eljutok a könyvig, lehet ezt is beszerzem.

  • Robby

    2021-06-02 19:54:31

    Láttam már a Delta oldalán ezt a játékot, de nem tudtam elképzelni, hogy mi is lehet. Végre megvilágosodtam, hogy ez nem egy "pride" témájú játék lesz, hanem egy könyv alapján készült játék, ami miatt már jobban érthetőek a szivárványos borítószinek. Nekem a kártyák grafikája egy nagyon régi rajzfilmet (Az idő urai) idézett, ami így nem valami modern, de ettől még nem rossz. A cikk alapján azért aki olvasta a könyvet az jobban fogja élvezni a játékot, mint aki nem. Ha esélyem lesz rá biztosan kipróbálom a játékot, de így nem hiszem, hogy rástartolok.

  • godzsakattila

    2021-06-02 14:15:55

    Én kicsit fordítva vagyok vele. A könyv témája jobban vonz, annak ellenére, hogy nagyon szeretem az általam olvasott 4 vagy 5 kötetet a Witcherből és a sorozat első évadja is tetszett. De ez a téma közelebb áll hozzám, bár ezt a könyvet nem olvastam. Viszont annyira nem hozta meg az étvégyam a bemutató, eddig is az "elfogadnám szívesen" kategóriában volt és erről a szintről most sem lépett előrébb a "beakarom szerezni" vagy "mindenképp kell" szintre, pedig a mostani 10e körüli előrendelős ára kifejezetten barátinak tűnhet, de úgyérzem kellene az a plusz nekem amit a karakterek ismerete adna. Jelzem sajnos a Witcher: Old World is ezen a szinten áll számomra, részben a várható magasabb ára és az itteni panaszkodások áradata hatására, részben pedig "alapból is". De nem is vagyok az a tipikus beszerzem a szeretett franchise elemeit típusú ember. Talán csak a The Expanse lenne az amire magyarítás esetén egyből ugranék, bár a franchise mellett ott tudom is, hogy jól működő játék, tehát lehet pusztán a cím ott sem ugrasztana.

  • porcine

    2021-06-02 11:17:02

    A könyv témájánál fogva kevésbé vonz, mint a Witcher, a játék jobban. A cikk finom aperitif, megjött az étvágyam.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Vörös lázadás