Kép forrása: tarsasozz.blog

Underwater Cities – A tengerfenék terraformálása [tarsasozz.blog]

Az Underwater Cities (UC) egy A Mars terraformálásához (TM) hasonló engine-buildinges sci-fi társasjáték, amelyben az emberek a felszínről a tengerbe menekülve a felderítetlen mélységben próbálnak meg új életet kezdeni.

A játékosok külön-külön építik fel a saját vízalatti világukat kupolás városok és az ahhoz kapcsolódó termelő épületek hálózataként.

A bejegyzés címe persze egy kicsit csalóka, itt nincs szó terraformálásról, szimplán csak egy a megszokottól eltérő környezetben zajlik az emberiség „berendezkedése”. A bejegyzés második felében a játékot A Mars terraformálásával vetem össze.

Áttekintés

Az Underwater Citiesben minden játékosnak van egy saját táblája, amelyen építkezik, valamint van egy közös tábla, ahol az akciómezőket találjuk három színben (piros, sárga, zöld). A játékosok fordulónként három munkást használhatnak fel az akcióik végrehajtására, és senki nem választhat egy, a fordulóban már valaki más által elfoglalt akciómezőt (klasszikus munkáslehelyezés).

[Cikk folytatása]

Underwater Cities - A tengerfenék terraformálása

Az Underwater Cities (UC) egy A Mars terraformálásához (TM) hasonló engine-buildinges sci-fi társasjáték, amelyben az emberek a felszínről a tengerbe menekülve a felderítetlen mélységben próbálnak meg új életet kezdeni. A játékosok külön-külön építik fel a saját vízalatti világukat kupolás városok és az ahhoz kapcsolódó termelő épületek hálózataként.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Máj

Olyan társasjáték készült a Cyanide and Happiness alapján... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.16. 19:34:00

A most már magyarul is elérhető Joking Hazardban háromkockás képregényeket alkothatunk, és minél durvábbra sikerülnek, annál jobb lesz a móka.

13Máj

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.13. 15:00:00

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Víz alatti városok