Kép forrása: https://www.pcguru.hu/

Tawantinsuyu: The Inca Empire – Kerti munka a teraszon [Társalgó]

Daniele Tascini után egy másik TD-monogramos szerző vetette bele magát az inka birodalom történetébe. A Tawantinsuyu extrémen komplexnek ható szabályrendszere mögött egy látszólag végtelen kombinációs és stratégiai lehetőséget rejtő euró rejtőzik – és egy magyar alkotó.

Messze nem a 2012-es Tzolk'in: The Mayan Calendar volt az első olyan társas, amely a három nagy közép/dél-amerikai birodalom egyikére fókuszált, de kétségkívül az egyik legjobb. Daniele Tascini és Simone Luciani forradalmi ötletekkel teli stratégiai társasa egy új korszakot keltett életre, amit az egyszerűség kedvéért T-játékoknak szokás hívni. Ezeket Tascini egyedül vagy szerzőtárssal jegyzi, és ha épp nem szintén az azték/maja/inka világban játszódik, mint a Tzolk'int követő, talán még annál is jobb Teotihuacan, akkor az ismerős játékelemek képezik a közös kapcsot, mint Tascini legutóbbi játékában, az egyiptomi témájú Tekhenuban, ahol egy obeliszk által vetett árnyék ötletéből kiindulva sikerült egy újabbat csavarni a munkáslehelyezős játékokon. Nem egyedül, hiszen a Tekhenu másik alkotója az a Turczi Dávid, aki az Anachrony társszerzőjeként robbant be, mostanra pedig napjaink egyik legaktívabb és legismertebb játéktervezőjévé nőtte ki magát, a Tawantinsuyuval Tascini nyomdokaiba lépve.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tawantinsuyu: The Inca Empire a Board & Dice-tól - Kerti munka a teraszon

Daniele Tascini után egy másik TD-monogramos szerző vetette bele magát az inka birodalom történetébe. A Tawantinsuyu extrémen komplexnek ható szabályrendszere mögött egy látszólag végtelen kombinációs és stratégiai lehetőséget rejtő euró rejtőzik - és egy magyar alkotó. Messze nem a 2012-es Tzolk'in: The Mayan Calendar volt az első olyan társas, amely a három nagy közép/dél-amerikai birodalom egyikére fókuszált, de kétségkívül az egyik legjobb.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...


Kommentek

  • rocky015

    2021-04-22 09:47:54

    Eddig a cikkben említettek közül a Tzolkin-nal és a Tekhenu-val foglalkoztam, de csak annyira, hogy utánajártam és letöltöttem a Tzolkin magyar szabályát. Ha nem is alapból adnak hozzá, de egy idő után feltöltik valahova így bárki letöltheti. Persze ez nem mindenkinek kényelmes és igazából én se értem miért nem alap egy magyar szabály a dobozban ha már a készítő vagy legalább a közreműködő alkotó magyar. De nem is akarom szapulni ezt a részét a dolognak, csak érthetetlen. Egy idő után biztos fel lesz töltve valahova majd ennek a játéknak is a magyar szabálya, amikor a rajongók vagy valamelyik magyar fordító látja benne a potenciált és a kereslet is kielégítő lesz, hogy megérje fordítani. Valószínű ezt is mindenki tudja/látja az oldal tagjai közül.

  • harnas1207

    2021-04-21 16:46:15

    Fordítva is megfogható a dolog, hogy magyar fejlesztő játékaiba, miért nincs magyar szabály? Szerintem a magyar játékosok célközönségnek tekinthetőek.

  • Csiracsirke

    2021-04-21 16:03:29

    Kár hogy az olyan játékok mögé aminek a fejlesztésében magyarok is résztvettek nem állnak be kiadók hogy magyarul is megjelenjen persze ennek üzleti háttere van de akkor is...

  • godzsakattila

    2021-04-21 14:17:31

    Pont erre gondoltam én is :D

  • harnas1207

    2021-04-21 12:28:15

    Remélem mihamarabb lesz a játéknak magyar szabálya!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tawantinsuyu: The Inca Empire