Kép forrása: pcguru.hu

Én kicsi kaszám a Stonemaier Gamestől – Kapa, kasza [Társalgó]

Nálunk ugyan az Én kicsi kaszám angol verziója járt a Stonemaier Games hathatós közreműködésével, fontos megjegyezni, hogy a játék számos hazai bolt kínálatában ékes magyar nyelven is elérhető.

Nem véletlen az Én kicsi kaszám névválasztása: a játék ugyanis merít egy keveset a Stonemaier Games sikerjátékának, a Scythe-nak a mechanizmusai közül. Persze itt jóval erősebb áramvonalasításon esett át: a konfliktus minimális, az engine-builder aspektusnak is búcsút intünk, és a “szomszéd kertje mindig zöldebb” okán kialakuló nézeteltérések miatt az aszimmetriát is kukázták. Hogy akkor mégis mi maradt, kérdezitek? Egy kisebbek számára is teljesen élvezhető, gyorsan pergő családi móka.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Én kicsi kaszám a Stonemaier Gamestől - Kapa, kasza

Nálunk ugyan az Én kicsi kaszám angol verziója járt a Stonemaier Games hathatós közreműködésével, fontos megjegyezni, hogy a játék számos hazai bolt kínálatában ékes magyar nyelven is elérhető. Nem véletlen az Én kicsi kaszám névválasztása: a játék ugyanis merít egy keveset a Stonemaier Games sikerjátékának, a Scythe-nak a mechanizmusai közül.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Ápr

Megjelent a JEM magazin 133. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.03. 17:22:00

JEM 2024 ÁPRILIS

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-04-13 22:23:51

    De jó háttérinfók voltak köszönöm, jót nevettem 😁

  • Treffhetes

    2021-04-13 21:55:46

    A játék háttérsztorija az, hogy eredetileg ez egy fan made dolog, ami a Kaszára épült, azt egyszerűsítette gyerekbaráttá. Ráadásul eredetileg Én Kicsi Pónim figurák voltak, nem egyébcukik. Ezért lett My Little Scythe. És azért nem pónis végül, mert az elmebeteg jogdíjjal járt volna.
    Egyébiránt Tom Vasel kapott egy kérdést egy con-on, hogy szerinte ez a házicucc (ami addig pnp formában terjedt bgg-n) fog-e valamikor gyártásba menni.
    Erre azt válaszolta, hogy megeszi a cipőjét, ha valaha:
    https://www.youtube.com/watch?v=jclkMc_DF7U
    Ha megnézed a Stonemaier holnapját láthatod, hogy kódneveken futnak a projektek. Ennek anno az volt a kódneve, hogy "Eat a shoe" :)
    Ha jól tudom, sajnos csak valami cipőformájú gumicukrot küldött neki Jamey :)

  • veerzoltan80

    2021-04-13 19:45:38

    Nekünk pár hónapja van meg. Igazából a Scythe miatt vettük meg, mert lányaimat is rá akarjuk vezetni az összetettebb játékok világára.

    A játék alapjai a nagy tesóra hajaznak, nyakon öntve némi cukisággal. Almák és gyémántok gyüjthetőek, azokat be kell vinnünk a központi kastályba, ilyenkor jár a jutalom. Két kis hősünk van akiket egyszerre tudunk mozgatni, és ha kicsi pofozkodásra vágyunk, ott a süticsata hogy eldönthessük ki a keményebb.

    Sokmindent átvett és megtanít a Scytheből, de pár játék után azt mondom, hogy lehet jobb lett volna nem összekötni a kettőt semmilyen formán. Az Én kicsi kaszám megállná a helyét gyerekjátékként magában, nekem az az érzésem, hogy nem tesz neki jót hogy a Scythehez hasonlítgatjuk, mert hát a játék magát is hozzá hasonlitgatja.

    Nem ütött akkorát mint reméltük, megtartjuk de nem hiszem hogy havi rendszerességgel előkerülne S jövőben.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Én kicsi kaszám