Kép forrása: pcguru.hu

The Shores of Tripoli – A Földközi-tenger kalózai [Társalgó]

Wargame a műfaj rajongóinak és az attól idegenkedőknek: a The Shores of Tripoliban döbbenetesen egyszerű szabályrendszerrel és bizonyos elemeiben lenyűgöző tálalással kel életre az első amerikai-berber háború!

Vannak azok, akiket kifejezetten örömmel tölt el az az általánosságban vett tokentenger, amely egy wargame dobozában lapul (nem beszélve a vaskos szabálykönyvről és az egyéb kellékekről), és vannak azok, akik már a gondolattól is a másik irányba futnának. Ez a fajta általánosítás persze már nem állja meg a helyét abban a korban, amely olyan játékokat termelt ki, mint a Twilight Stuggle vagy az Undaunted-sorozat, melyek egyértelműen azt a célt tűzték ki, hogy a nagyközönség számára szórakoztatóbb, tetszetősebb formában dolgozzanak fel valós történelmi konfliktusokat. Ehhez az impozáns kezdeményezéshez hivatott csatlakozni az elsőjátékos Fort Circle Games is, amely az első amerikai-berber háborút igyekszik hasonló elvek mentén társasjátékosítani.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] The Shores of Tripoli a Fort Circle Gamestől - A Földközi-tenger kalózai

Wargame a műfaj rajongóinak és az attól idegenkedőknek: a The Shores of Tripoliban döbbenetesen egyszerű szabályrendszerrel és bizonyos elemeiben lenyűgöző tálalással kel életre az első amerikai-berber háború! Vannak azok, akiket kifejezetten örömmel tölt el az az általánosságban vett tokentenger, amely egy wargame dobozában lapul (nem beszélve a vaskos szabálykönyvről és az egyéb kellékekről), és vannak azok, akik már a gondolattól is a másik irányba futnának.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Ápr

Én kicsi kaszám a Stonemaier Gamestől – Kapa, kasza [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.04.13. 13:00:00

Nálunk ugyan az Én kicsi kaszám angol verziója járt a Stonemaier Games hathatós közreműködésével, fontos megjegyezni, hogy a játék számos hazai bolt kínálatában ékes magyar nyelven is elérhető.

16Ápr

Barakka és Claim Erősítés: Jég a Vagabundtól – Kártyák és memória [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.04.16. 13:00:00

Szöllősi Péter, a Vagabund kiadó tulajdonosa nem ismeretlen számunkra, legújabb alkotása, a direkt a hölgyeket célzó Barakka pedig most a Claim legújabb kiegészítője mellett került terítékre. Vagy playmatra.


Kommentek

 • nemi92

  2021-04-03 15:55:19

  Érdekesnek tűnik, de számomra több sebből vérzik a történet.

  Először is, nekem nem csábító, hogy 2 fővel lehet csak játszani a játékot, mert én az esetek nagy részében a feleségemmel játszom, aki nem igazán van oda a hasonló témájú játékokért. Ha pedig a baráti társaság átjön, akkor megint csak felejtős elővenni, hiszen akkor már nem ketten vagyunk. Így a 21 ezer ft számomra sok egy két személyes játékért.

  A másik dolog, ahogy a cikk írja a doboz tartalma nincs igazán eleresztve és ami benne van, az sem mondható valami nagy extrának, vagy kiemelkedőnek más hasonló árú játékhoz képest. Ha ennyi pénzt kiadok, akkor már legyen bomba a termék, amitől leesik az állam. Vagy kinézetben, vagy játékélményben, de a legjobb ha mind kettőt megkapom.

  Harmadrészt pedig picit számomra uncsinak is tűnik, ha abban gondolkodok, hogy többször is jászani szeretnék vele. Egyszer voltam kalóz, utána amerikai és kifújt. Persze a taktika lehet más, de ahogy olvastam, van amivel kénytelen vagyok várni mindig a játék végéig, így az a rész mindig ismétlődni fog.

  Engem nem győzött meg, de ettől függetlenül egy kipróbálást megérne, ha módomban állna. Másnak jó szórakozást hozzá, ha esetleg úgy dönt, hogy befektet rá! :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • The Shores of Tripoli