Kép forrása: pcguru.hu

The Shores of Tripoli – A Földközi-tenger kalózai [Társalgó]

Wargame a műfaj rajongóinak és az attól idegenkedőknek: a The Shores of Tripoliban döbbenetesen egyszerű szabályrendszerrel és bizonyos elemeiben lenyűgöző tálalással kel életre az első amerikai-berber háború!

Vannak azok, akiket kifejezetten örömmel tölt el az az általánosságban vett tokentenger, amely egy wargame dobozában lapul (nem beszélve a vaskos szabálykönyvről és az egyéb kellékekről), és vannak azok, akik már a gondolattól is a másik irányba futnának. Ez a fajta általánosítás persze már nem állja meg a helyét abban a korban, amely olyan játékokat termelt ki, mint a Twilight Stuggle vagy az Undaunted-sorozat, melyek egyértelműen azt a célt tűzték ki, hogy a nagyközönség számára szórakoztatóbb, tetszetősebb formában dolgozzanak fel valós történelmi konfliktusokat. Ehhez az impozáns kezdeményezéshez hivatott csatlakozni az elsőjátékos Fort Circle Games is, amely az első amerikai-berber háborút igyekszik hasonló elvek mentén társasjátékosítani.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] The Shores of Tripoli a Fort Circle Gamestől - A Földközi-tenger kalózai

Wargame a műfaj rajongóinak és az attól idegenkedőknek: a The Shores of Tripoliban döbbenetesen egyszerű szabályrendszerrel és bizonyos elemeiben lenyűgöző tálalással kel életre az első amerikai-berber háború! Vannak azok, akiket kifejezetten örömmel tölt el az az általánosságban vett tokentenger, amely egy wargame dobozában lapul (nem beszélve a vaskos szabálykönyvről és az egyéb kellékekről), és vannak azok, akik már a gondolattól is a másik irányba futnának.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • nemi92

    2021-04-03 15:55:19

    Érdekesnek tűnik, de számomra több sebből vérzik a történet.

    Először is, nekem nem csábító, hogy 2 fővel lehet csak játszani a játékot, mert én az esetek nagy részében a feleségemmel játszom, aki nem igazán van oda a hasonló témájú játékokért. Ha pedig a baráti társaság átjön, akkor megint csak felejtős elővenni, hiszen akkor már nem ketten vagyunk. Így a 21 ezer ft számomra sok egy két személyes játékért.

    A másik dolog, ahogy a cikk írja a doboz tartalma nincs igazán eleresztve és ami benne van, az sem mondható valami nagy extrának, vagy kiemelkedőnek más hasonló árú játékhoz képest. Ha ennyi pénzt kiadok, akkor már legyen bomba a termék, amitől leesik az állam. Vagy kinézetben, vagy játékélményben, de a legjobb ha mind kettőt megkapom.

    Harmadrészt pedig picit számomra uncsinak is tűnik, ha abban gondolkodok, hogy többször is jászani szeretnék vele. Egyszer voltam kalóz, utána amerikai és kifújt. Persze a taktika lehet más, de ahogy olvastam, van amivel kénytelen vagyok várni mindig a játék végéig, így az a rész mindig ismétlődni fog.

    Engem nem győzött meg, de ettől függetlenül egy kipróbálást megérne, ha módomban állna. Másnak jó szórakozást hozzá, ha esetleg úgy dönt, hogy befektet rá! :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • The Shores of Tripoli