Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/editors/tarsalgo-pc-guru-jagged-allaince-06.jpg

Jagged Alliance az Underground Gamestől – Trópusi Vihar [Társalgó]

A Jagged Alliance ugyan mostanra már kifutott, de a kiadó jóvoltából volt szerencsénk rátenni a mancsunkat a játékra, amit az azonos című PC-s klasszikus ihletett.

Jagged Alliance előélete tanulságos eset, és talán úgy lehetne a legtömörebben jellemezni, hogy jobb sorsra lenne érdemes. A játék a fénykorát a kilencvenes évek végén élte, akkor emelkedett igazi kultstátuszba – azóta azonban diplomatikusan fogalmazva is csupán felemás sikereket értek el a folytatások és újragondolások. Egy ponton a hamvaiból felemelkedő THQ rátette a mancsát a jogokra, majd megpróbálkozott egy játékkal, és a trendeket követve egy társasjáték-kiadást is megélhetett a klasszikus PC-s éra egyik ikonja. Egy dolgot már most bizton mondhatunk: az asztali kiadás jobban sikerült, mint a digitális változatok.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Jagged Alliance az Underground Gamestől - Trópusi Vihar

A Jagged Alliance ugyan mostanra már kifutott, de a kiadó jóvoltából volt szerencsénk rátenni a mancsunkat a játékra, amit az azonos című PC-s klasszikus ihletett. A Jagged Alliance előélete tanulságos eset, és talán úgy lehetne a legtömörebben jellemezni, hogy jobb sorsra lenne érdemes.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-03-20 09:16:03

    Annyira nem nagy kihívás elszipkázni a gépről szerencsére, meglehetősen jó alany mind kártyajátékokra, mind társasokra. De ilyen kell komandó jellegű játékunk még nincs.

  • Eyesis

    2021-03-20 08:35:37

    Neked biztos nagy élmény lenne, de a kisembert szerintem valami neki való játékkal kéne elcsábítanod a géptől :)
    Én is játszottam annak idején ezzel, de annyira mély nyomot nem hagyott benne, mint a Civ, Diablo, Dune 2, Heroes, Starcraft és csupán ez utóbbival volt jó társasjáték éményem is :)

  • veerzoltan80

    2021-03-19 23:04:39

    Hatalmas kedvencem volt PC-n, a Civ és a Diablo mellett tinikorom meghatározó játékélménye. Hát számomra nem kérdés elindul a vadászat a társas verzióra, már csak azért is hogy fiamat ki tudjam robbantani a Fortnite elől és megmutathassam hogy csináltuk ezt annak idején mi 😁

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Jagged Alliance: The Board Game