Kép forrása: tarsasozz.blog

Istanbul, ahol a profitot rubinban mérik [tarsasozz.blog]

Az Istanbul egy családi társasjáték, mely az év gémerjátéka díját nyerte el 2014-ben. Ez a társasjáték csere-bere facebook csoportokban mindig elém került, ezért nagyon csiklandozta már a fantáziámat, hogy milyen is lehet. Szerencsére az egyik Játszó/Házhoz csomagunkba ez is bekerült a három hónap során, így alkalmunk nyílt kipróbálni ezt a – talán nem túlzás kijelenteni – klasszikust.

Áttekintés

Az Istanbulban egy 4×4 mezőből álló tábla magát Istanbul városát jeleníti meg. A játékban kereskedőket alakítunk, akik a segédjeikkel járják a város különböző helyszíneit, árukat pakolnak a (kezdetben kissé lyukas) talicskájukra, vagy pénzt nyernek kockán, a végén pedig az áruikat/pénzüket rubinokra költik. A játékot az nyeri, aki elsőként gyűjt össze 5 rubint, tehát alapvetően egy „verseny” típusú játékról van szó, ahol nem számolunk győzelmi pontokat.

[Cikk folytatása]

Istanbul, ahol a profitot rubinban mérik

Az Istanbul egy családi társasjáték, mely az év gémerjátéka díját nyerte el 2014-ben. Ez a társasjáték csere-bere facebook csoportokban mindig elém került, ezért nagyon csiklandozta már a fantáziámat, hogy milyen is lehet. Szerencsére az egyik Játszó/Házhoz csomagunkba ez is bekerült a három hónap során, így alkalmunk nyílt kipróbálni ezt a - talán nem túlzás kijelenteni - klasszikust.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Jan

A gémer Cascadia: Új tájakon kiegészítő [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.01.24. 18:07:00

A Cascadia vadvilágának sikere 2021-es megjelenése óta töretlen, és azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy nagyon vártunk már egy kiegészítőt ehhez a szuper játékhoz.

06Márc

Bonszai: egy társasjáték, amiben kiélheted a kreativitásod [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.03.06. 17:02:00

A Bonszai egy lapkalehelyezős családi társasjáték, amelyben igazi bonszaiokat legózunk össze hatszögek segítségével. Ráadásul a fa tényleg akármilyen irányban/stílusban nőhet, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk...


Kommentek

  • Podapanni

    2021-02-24 19:47:40

    Ugyanez nálam is: 2 másodperc alatt került fel a kívánságlistára.
    Az ismertető alapján tökéletesen hozza a keleti piacvilágot, mind elrendezésben (szinte látom a kis sikátorokat :D ), mind mechanikában. És a grafika!!! És lehet ketten!!! Csak kapkodom a fejem :D
    Pedig megfogadtam, hogy mindent beszerzek a listáról, mielőtt újat adok hozzá... :D

  • mateklesz

    2021-02-24 16:25:38

    Én is minden egyes megjelent cikk végén azt érzem, hogy basszus, ezt is kellene. :D Nagyon sok helyen lehet tényleg találkozni vele, lehet hogy legközelebb ha meglátom valamelyik csereberés csoportban, akkor lecsapok rá.

  • szocsadam

    2021-02-24 08:36:29

    Köszönöm a cikket, vagy nem? Ezzel megint felkerült valami a wishlist-re! :)
    Eddig annyit tudtam róla, hogy kereskedős játék, de ez a bűnözős irány, az hogy adó természetű, eléggé érdekessé tette számomra. A családi játékok most nagyon mennek nálunk, valószínűleg ez sem lenne elhanyagolva, ha a polcon találnám.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Istanbul