Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/irany-a-dicsoseg-b258d5d03c444715b3dd-mid.jpg

Irány a dicsőség! a Gémklubtól [Társalgó]

Hősök, sárkányok és lapkák. A Gémklub újdonsága az év egyik kisebb meglepetése, amely a borítón pöffeszkedő, tekintélyt parancsoló sárkányával egyből felhívja magára a figyelmet.

Hősök, akik felszerelkeznek, begyűjtenek mindenféle segítséget és felszerelést, majd összemérik erejüket és tudásukat. A témában bőven van választék, így merész húzás a túltelített piacon egy teljesen új címmel megjelenni, pláne elsőjátékos alkotóként, de nem árulok zsákbamacskát: bár az Irány a dicsőség! nem reformálja meg a műfajt, nem hoz igazán nagy ötleteket, mégis, abszolút megéri leülni elé, ezzel elveszve úgy 30-60 percre, egy meglehetősen egyszerű, de a bonyolultabb társasok felé egyenes utat nyitó, nagyon is szerethető játékban.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Irány a dicsőség! a Gémklubtól

Hősök, sárkányok és lapkák. A Gémklub újdonsága az év egyik kisebb meglepetése, amely a borítón pöffeszkedő, tekintélyt parancsoló sárkányával egyből felhívja magára a figyelmet. Hősök, akik felszerelkeznek, begyűjtenek mindenféle segítséget és felszerelést, majd összemérik erejüket és tudásukat.

Társasjáték adatlap - akciós árak

Irány a dicsőség! – Kalandorok kíméljenek!

Ismertető, 2020.08.18. 09:00:00

Szörnyek, kazamaták, varázsitalok, kincsesládák... nem könnyű egy hős élete. Tíz éved van rá, hogy annyi hőstettet hajts végre, hogy egy életre megjegyezzék a neved!

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.


Kommentek

  • laczkodavid

    2020-10-11 13:54:49

    Én is követem már régóta a játékot, de úgy tüzetesebben a JEM magazin utàn néztem utána. Bevallom őszintén bíztam benne hogy hátha én nyerem meg tőlük😅 de nem jött össze. Én is imádom a lapkákat ahogy te, az eddigi legnagyobb lapkás játék( amivel találkoztam) is úton van hozzám /Euthia:ToR/ bár még sok hónap mire ideér. Sokat gondolkodtunk mi is azon hogy ki kellene próbálni, de én is hallottam sok negatívumot, és sajnos olyan rosszfajta embertípus vagyok akinek el tudják venni a kedvét az ilyen rossz hozzászólások, és nehezen tudok tiszta lappal indulni :(

    De ettől függetlenül majd mindenképp ki szeretnénk valamikor próbáni, vagy egy ismerősön keresztül vagy egy társasjáték est keretein belül.

  • Barnil

    2020-10-11 12:30:46

    Erre a társasjátékra már a magyar megjelenés bejelentésekor felfigyeltem, kíváncsi voltam mit is tud ez a játék. De hát... Húúúú, nagyon vegyes érzelmeim vannak szegénykémmel kapcsolatban. Kezdjük a pozitívumokkal. A grafika gyönyörű. Miguel Coimbra nagyon tehetséges, nekünk a 7 csoda párbaj és a Felhők tengere van meg az ő munkái közül. Eszméletlenül jól hozza a fantasy hangulatot a karakterekkel és helyszínekkel, az asztalkép is szerintem egészen rendkívüli.
    A játék mechanikája szuper, lapkalehelyezős, "karakter" fejlődős. Ezeket én rettentően imádom. Ez a fajta mechanika szerintem remekül hozza a szörnyek ellen harcolós hangulatot. Számomra a mágia/erő jelölők megoldása tetszik a legjobban. Jó lehetőség a küldetés lapkák, amit vagy használsz vagy nem.
    Az insert valami elképesztően lett kitalálva. Mindennek tökéletesen meg van a helye. Ez hatalmas plusz a játéknak.
    Simán el tudom képzelni családi játéknak is, a grafika és a téma is nagyon gyerekbarát. A mechanizmus sem a legkomplexebb, összetettebb, de azért egyetértek azzal a 10+-os korhatárral.

    A videók alapján, amiket néztem, viszont hallottam negatívumot is a játékkal kapcsolatban, ami engem eléggé visszatart.
    Sajnos szerintem se akkora az újrajátszhatósága, mivel egy idő után tudod fejből a lapkákat, amivel számolható is lehet (mondjuk ekkora gamerek, akik lapokat számolnak, talán nem ezzel játszanak :) ). Éppen ezért lehet jobb inkább gyerekekkel, akik nem annyira érzik ezt a fajta ismétlődést.
    Mindenesetre nagyon szimpatikus a játék, csak mint már sokszor említettem nekem fontos a nagy újrajátszhatóság, amit ez a játék nem igazán maxol ki. De azért kívánságlistás, szóval még bármi lehet. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Irány a dicsőség