Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/viticulture-esszencialis-kiadas-531b5469e7ca0bc43994-mid.jpg

Viticulture – Esszenciális kiadás a Delta Visiontől [Társalgó]

Toszkána téged vár: csapj fel borásznak és hozd létre a régió legsikeresebb pincészetét. Telepíts szőlőtőkét, szüreteld le, érleld és tökéletesítsd boraid, melyekkel felülkerekedhetsz riválisaidon.

A remake-ek, remasterek, rebootok és folytatások korában meglehetősen lehetetlennek tűnik valamire azt mondani, hogy olyan definitív változat, ami mindent kihozott a témából, másra már nincs is szükség. És nem is lenne jó így tenni, hiszen a határtalan kreativitás okán is mindig lehet újat mutatni, valamihez új oldalról közelíteni, csavarni rajta. Különösen igaz ez arra a borkészítésre, mellyel a BGG adatbázisa szerint már minimum 100-an foglalkoztak (de ebbe beletartoznak a bort, mint elemet használó társasok is), de ez eltörpül például a Mars terraformálása vagy a mezőgazdaság mellett. Definitív játékot találni így relatíve lehetetlen, esszenciálist viszont már könnyebb – főleg, ha még a nevében is benne van.

[Cikk folytatása...]

[Társalgó] Viticulture - Esszenciális kiadás a Delta Visiontől

Toszkána téged vár: csapj fel borásznak és hozd létre a régió legsikeresebb pincészetét. Telepíts szőlőtőkét, szüreteld le, érleld és tökéletesítsd boraid, melyekkel felülkerekedhetsz riválisaidon. A remake-ek, remasterek, rebootok és folytatások korában meglehetősen lehetetlennek tűnik valamire azt mondani, hogy olyan definitív változat, ami mindent kihozott a témából, másra már nincs is szükség.

Társasjáték adatlap

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Kommentek

  • kisskrisztian

    2020-09-09 08:03:14

    Köszönöm a válaszodat, kedves l.mark, de nem értem a dislike sorozatodat, megmagyaráznád légyszíves?

  • l.mark

    2020-09-08 20:44:29

    Tuscany kiegészítőt én is csak ajánlani tudom, amióta megvan, azóta el sem tudom képzelni a játékot nélküle, rengeteget dob rajta!

  • kisskrisztian

    2020-09-08 17:33:48

    Köszi, érthetőbb az Agricola példájával. Mondjuk azt nem nagyon ismerem, nem játszottam vele de sokat hallottam róla viszont.

    Köszi a játékosszám tippeket is, nagyon hasznos infó játék vásárlás előtt :D

    Köszi a videót is, nagyon tetszett nekem, segített átlátni a szitut egy kicsit.

    Ha valakinek van még esetleg tapasztalata, amit megosztana, ne tartsa magában!

  • adamando.and

    2020-09-08 11:28:38

    Nekem a Viticulture Esszeciális kiadás van meg magyarul/csak ezzel játszottam még/, egyébként minimálisan nyelvfüggő a játék, a látogató kártyák miatt. Tökéletesen működik 2 fővel, próbáltuk mondjuk 4 fővel és úgy nem jött be igazán, mert az akció helyek nagyon hamar beteltek, de ez egyénfüggő. Én majd mindenképp meg fogom vásárolni mellé a tuscanyt, mert a vélemények, és az új tábla alapján kicsit bővíti a játékot, de először az alapjáték is bőven elég. Szerintem ez olyan mint az Agricolának is van a sima változata és a hobbi változata, az egy kicsit átdolgozottabb, összeszedettebb. Itt egy videó is róla:

    https://www.youtube.com/watch?v=8AHMoy5uad4&t=582s

  • kisskrisztian

    2020-09-06 21:07:25

    Bocsi, de én is pontosan ugyan ezt írtam le más szavakkal 😂😂😂

  • harnas1207

    2020-09-06 17:07:56

    Én nem próbáltam, de nagyon érdekel a játék. Más fórumokon azt hangoztatták, hogy kiegészítő nélkül egyáltalán nem érdemes megvásárolni. Kb az emberek 99%-a szerint az alap játék önmagában nagyon gyenge. Mivel az euro gamek mellé többségében javításént érkezenek a kiegek, ezért azt mondanám, hogy érdemes megvenni a Tuscanyt.

  • kisskrisztian

    2020-09-06 16:32:45

    Á, értem értem.
    Ez érdekesen hangzik, viszont ezek az információk alapján nem igazán tudok még döntést hozni.

    Esetleg próbáltad már őket, tudnál összehasonlítási alapot adni, hogy melyiket éri meg jobban megvenni netán?

    Illetve a kiegészítővel kapcsolatban, hogy mennyire éri meg megszerezni. Teljesebb lesz-e tőle az élmény, vagy anélkül is teljesen jól működik.

  • adamando.and

    2020-09-06 15:56:29

    Szia, a Tuscanyk azok csak kiegészítők az alapjátékhoz. Magyarul a Viticulture Esszenciális kiadás jelent meg. Úgy tudom hogy az esszenciális kiadás, az a második kiadása a játéknak és Uwe Rosenberg által átdolgozott az első kiadáshoz képest. /papa-mama kártyák, látogató kártyák/.

  • kisskrisztian

    2020-09-05 12:31:40

    Az eddig nézett bemutató videók alapján nekem nagyon tetszik a Viticulture, azonban amikor árajánlatokat kerestem rá, egy kicsit összezavarodtam.

    Nagyon tetszenek a mechaninizmusai, illetve szerintem nagyon szép is. Rendkívül igényesek az alkatrészek, kártyák, egyszerűen minden. Igaz, hogy egy kicsit drága játék, de végső soron van annyira jó talán, hogy megveszem.

    Azonban egyszerűen nem tudok kiigazodni, hogy melyik kiadást érdemes megvennem. Van a Viticulture essential edition. Van a sima Viticulture. Van a Viticulture Tuscany és a Tuscany essential edition. Egyszerűen tényleg nem tudom, hogy ezek között mia a különbség. Csak annyit tudok róluk kb, hogy máskor lettek kiadva, de hogy melyik éri meg jobban, vagy melyik nem, azt nem tudom eldönteni.

    Túl sok a forrás és túlságosan belekavarodtam, valaki tudna segíteni kiigazodni a témában, aki tapasztalt a Viticulture társasok terén?
    Tudna valaki írni személyes tapasztalatokat, vagy pro és kontra érveket a különböző kiadások mellet, hogy jobban tudjak dönteni? :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Viticulture: Esszenciális kiadás