Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/patchwork-9fbc484837e05dcc5875-mid.jpg

Patchwork a Compayatól [Társalgó]

Igazi klasszikus az asztalon: a 2014-es Patchwork a megjelenése óta gyakorlatilag levakarhatatlan a toplistákról, legyen szó családi, absztrakt vagy 2 fős játékokról. Uwe Rosenberg közkedvelt címe minden kategóriában megállja a helyét!

Senki sem szereti, ha beskatulyázzák: ha valakit az ismerősei, rokonai csupán egy dologgal azonosítanak, az hosszútávon több kellemetlenséget is tud okozni. Pláne, ha időközben azon bizonyos dolog iránti lelkesedése már alábbhagyott, és már színlelni sem tudja az örömöt az n+1. ajándék vagy megjegyzés kapcsán. „Egyszer láttam egy ilyen játékkal, biztos, hogy akkor ez a kedvenc műfaja”, „lelkesen mesélt a filmről, úgyhogy az ilyen témájú filmek közül biztos mindent szeret!” Ez a – sokszor alaptalan, de minimum hiányos – feltételezés egy játéktervező esetében viszont totális meglepetést is okozhat. Elvégre ki gondolta volna Vlaada Chvátilról, minden idők egyik legösszetettebb társasának alkotójáról, hogy annak megjelenésével párhuzamosan egy elképesztően letisztult, a társasjáték világába vezető kapudrognak is beillő játékot is a piacra dob (Kódnevek)? Vagy hogy napjaink egyik legtermékenyebb és legismertebb tervező-istensége, Uwe Rosenberg a rá jellemző masszív gazdasági szimulációk közé amúgy ujjgyakorlatként beszúr valamit, ami témájában, mechanikájában is nehezen illett bele életművének akkori szakaszába?

Cikk folytatása...

[Társalgó] Patchwork a Compayatól

Igazi klasszikus az asztalon: a 2014-es Patchwork a megjelenése óta gyakorlatilag levakarhatatlan a toplistákról, legyen szó családi, absztrakt vagy 2 fős játékokról. Uwe Rosenberg közkedvelt címe minden kategóriában megállja a helyét! Senki sem szereti, ha beskatulyázzák: ha valakit az ismerősei, rokonai csupán egy dologgal azonosítanak, az hosszútávon több kellemetlenséget is tud okozn.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Kommentek

  • zsiray.barbara

    2020-09-24 18:49:01

    Eddig Uwe Rosenbergtől kettő játékot sikerült kipróbálnom, az egyik az Agricola volt, a másik pedig az említett Patchwork. Csodálattal adózom az alkotó zsenialitásának, viszont eddig még az Agricolával nem igazán sikerült megbarátkoznom. Tényleg szinte vért kell izzadni a pontokért, ami persze érthető a játék komplexitásából adódóan, de még nem sikerült belopnia magát a szívembe.

    Kicsit tartottam emiatt a Patchworktól, de nagyon jó vételnek bizonyul. Első ránézésre nem is gondoltam volna, hogy milyen mélységei vannak a játéknak. Ennek ellenére mégis megőrzi a könnyedségét. Az esztétikai élmény mellett sem mehetünk el szó nélkül, szerintem egyszerűen megnyugtató, ahogy a foltok egymásba illeszkednek és szép lassan kitöltik a teret.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Patchwork