Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/through-the-ages-a-new-story-of-civilization-23203bb53e5b2f823cb3-mid.jpg

Through the Ages: A New Story of Civilization (Korokon át) [Társalgó]

A civilizáció története, de általad írva: minden idők egyik legmagasabb értékeléssel rendelkező társasa 2015-ben újult meg, idén pedig új kiegészítővel bővült, még inkább elmélyítve a komplex stratégiát.

A rendezői változat privilégiuma sokszor még a legnagyobbaknak sem jár: szó szerint rajongói nyomás és egy petíció kellett ahhoz, hogy Az Igazság Ligája: A Zack Snyder-verzió ötletéből 2021-ben valóság váljon, a Through the Ages esetében viszont inkább időre, majd’ egy évtizedre volt szükség ahhoz, hogy a 2006-os megjelenésekor instant klasszikussá váló társas kapjon egy második lehetőséget. Az pedig jól sült el: az újratervezett kártyák, a finomhangolt szabályrendszer és a második alkalomra is forradalmian jó ötletek révén Vlaada Chvátil játéka úgy beette magát a stratégiai és az általános társasjátéklista élére, hogy onnan egyhamar semmi nem fogja kirobbantani.

[Társalgó] Through the Ages: A New Story of Civilization (Korokon át)

A civilizáció története, de általad írva: minden idők egyik legmagasabb értékeléssel rendelkező társasa 2015-ben újult meg, idén pedig új kiegészítővel bővült, még inkább elmélyítve a komplex stratégiát.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • armad0r

    2020-07-08 17:12:17

    THROUGH THE AGES: A NEW STORY OF CIVILIZATION A korokon át új kiadása, számos apró és nagy változással a játék kártyáiban három korszak alatt, valamint a katonai működés kiterjedt változásaival.

    A korokon át egy civilizációs játék. Minden játékos a gondos erőforrás-gazdálkodással, az új technológiák felfedezésével, a megfelelő vezetők megválasztásával, a csodák építésével és az erős katonaság fenntartásával próbálja megteremteni a legjobb civilizációt. Az ellenfelek bármely területen kihasználhatják a gyengeséget. A játék minden korosztályban zajlik, kezdve az antikvitás korában és a modern korban.

    A játék egyik elsődleges mechanizmusa a kártyahúzás. A technológiák, csodák és vezetők jönnek játékba, és könnyebben készítik el a tervezetüket, minél tovább vannak játszva. Ahhoz, hogy egy technológiát használni tudjon, elég tudományra van szüksége annak felfedezéséhez, elegendő táplálékkal, hogy létrehozzon egy népességet, és elegendő forrásra (érc) van szüksége az épület felépítéséhez. A technológia fejlesztéséhez szükséges erőforrások kiegyensúlyozása mellett egy katonaságot is fel kell építenie. A katonaság ugyanúgy épül fel, mint a polgári épületek. A gyenge katonaságú játékosokat más játékosok fogják próbálni. A játékban nincs térkép, így nem veszítheti el a területet, de a magasabb katonaságú játékosok erőforrásokat lopnak, tudományt ölnek meg, vezetőket ölnek, lakosságot vagy kultúrát vesznek igénybe. Nagy haderővel nagyon nehéz megnyerni, de egy gyenge miatt nagyon könnyű elveszíteni.

    A győzelmet az a játékos éri el, akinek a modern kor végén a legtöbb kultúrapontja van.

  • ffuulleess

    2020-07-08 14:12:34

    Kiválóan oldották meg, hogy két szabálykönyv van. Az első játék lassú lesz, mert a könyv szerint kell végig menni.. sok esetben nem fogod tudni hogy mit, miért csinálsz.. De a tanuló játék után végig kell olvasni értelmezve a rendes szabályt és akkor minden világos lesz. Emellett mindenhol kiemelésekkel van ellátva a szabályzat, ahol a fontosabb kérdéseket összefoglalják. A játék szabályai sokrétűek és rengeteg apróságot tartalmaznak, ennek ellenére maga a játék és a mechanizmus pofon egyszerű..

  • gevanda

    2020-07-08 10:51:15

    Pár hete vettük meg a Korkon át nevű társasjátékot. Direkt olyan játékot kerestünk, ami bonyolult, komplex stratégiai játék, konfrontációval és a lehető legalacsonyabb szerencsefaktorral. Egy kikötésünknek nem felelt meg, két óra altt lejátszhatót szerettünk volna, ugyanis ritkán van időnk két óránál többet leülni egy játék mellé az asztalhoz. Tudom, hogy hivatalosan két főre két óra, és a cikk is ezt írja, de valós emberek véleményét kérdeztem Facebook csoporton keresztül, és az ő tapasztalatuk az, hogy két főre is két óra fölé megy a játékidő. Annyira szimpatizáltunk ezzel a játékkal, hogy mégis megvettük. Fel voltunk rá készülve, hogy az első pár játék nyögvenyelős és extra hosszú lesz, emiatt nem is egy ültünkben játszunk le egy játékot, hanem koronként.
    " Bár a dobozban található egy második, magyarázós kézikönyv is, amely végigvezet egy komplett játékon, ez azért nem nyújt teljes útmutatást, vagy legalábbis nem tudja teljes egészében feloldani azt a nyomást, amit a komplexitás súlya helyez egy újonc vállára."
    Az a második, első játékhoz megírt, játékmegértést segítő kézikönyv azért annyira ne legyen túlbecsülve... Mi így is egy csomó kérdéssel álltunk fel. Hallottam már kritikának, hogy a szabálykönyv és a magyarázós kézikönyv segítségével se lesz minden világos. Hát igazuk volt. Most azt tervezzük, hogy következő játéknál jegyzeteljük a kérdéseinket, aztán neten keresünk rá. Ha pedig ott se lelünk válaszra, fórumon témát és Facebook csoportban posztot indítunk a kérdéseinknek.
    Nagyszerű lenne egy játékmestert felbérelni, és aző segítségével megérteni ezt a játékot, de nem tudunk róla, hogy a környékünkön lenne ilyenre lehetőség. Ha pesti lennék, biztosan élnék a lehetőséggel, hogy bemenjek egy társasjáték bárba, és annak ellenére, hogy nekem otthon megvan a játék, ezzel játszak, és kérjem tőle, hogy tanítsa meg nekem.

    Összefoglalva: a vásárlást nem bántuk meg, tudtunk, mire vállalkozunk, de attól még, hogy egy játék komplex és bonyolult, nem kéne a szabálykönyvének is egy rejtélynek, kihívásnak lennie.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Korokon át: A civilizáció új története