Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/nemesis-515ebead550c6c0e94ca-mid.jpg

Nemesis a Delta Visiontől [Társalgó]

Az űrhajó utasai nem a legjobb napjukat élik meg, mikor a hibernálásból felébredve szembesülnek helyzetükkel. Egyik társuk holtan, kirobbant melkassal fekszik a helyén, miközben alig emlékeznek valamire, nem ismerik a bárka felépítését és szobáit, hogy egyáltalán milyen állapotban van, de a legrosszabb: a jelek szerint egy idegen és halálos faj vetette meg a lábát a masszív fémfalak és folyosók, alagutak között.

Ezzel a klasszikus sci-fi-horror felütéssel indít Adam Kwapiński díjnyertes és 2018-as megjelenése óta a BGG legjobb 50 helyezettje között tanyázó társasjátéka, mely szégyentelenül másolja az Alien-sorozat stílusát és interaktív élményét. De miért ne tenné? Hiszen a műfajban még nem sok klasszikus született, a franchise hányatott sorsa már-már felháborító, pedig a téma adja magát és szinte követeli a minőségi feldolgozást. Ötévnyi kemény munka, valamint a tervezési fázis és a gyártás között számos átalakítás után a Nemesis azonban ezt kínálja, méghozzá meglehetősen méretes csomagban, számos összetevővel és izgalmas jellemzővel.

[Társalgó] Nemesis a Delta Visiontől

Elcsépelt frázis, hogy az űrben senki nem hallja a sikolyod, pláne, hogy a Nemesisben ez nem is igaz. Egyes társaid és a hulládon élősködő szörnyetegek itt örömmel hallgatják a halálsikolyod. Az űrhajó utasai nem a legjobb napjukat élik meg, mikor a hibernálásból felébredve szembesülnek helyzetükkel.

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Kommentek

  • adrianbalazs1991

    2020-10-20 12:07:49

    A kártyák szerintem is nagyon kopnak és nem szeretem a kártyavédőket, de most gondolkozom rajta. Nem szeretném, hogy egy ilyen drága játék ilyen gyorsan tönkremenjen. Hihetetlen, hogy más, sokkal olcsóbb játékokban jobb minőségű kártyákat tudnak készíteni.

  • gevanda

    2020-10-20 11:37:33

    Nálunk párom hatalmas Alien-rajongó, úgyhogy megkapta a születésnapjára. :D Igaz, hogy ez nem konkrétan Alien, de majdnem, látszik, hogy az az alapötlet, mindenben arra hajaz, ahogy a cikkben írják: "szégyentelenül másolja az Alien-sorozat stílusát és interaktív élményét".

    Élvezetes, gyönyörű, magával ragadó. Átadja a hangulatot, az izgalmat.

    Hatalmas benne a szerencsefaktor:

    • piros kockával dobás dönti el, hogy csaptál-e zajt,
    • fekete "kocka" dönti el, hogy sikerült-e eltalálnod egy betolakodót, amikor megtámadtad;
    • kártyahúzás dönti el, hogyan sebez meg téged a rád támadó betolakodó;
    • kártyahúzás dönti el, milyen tárgyat sikerült találnod egy helyiségben a keresés akciód során;
    • és ezeken kívül minden körben van a betolakodók fázisa, amikor egy kártyapakliból és egy húzózsákból való húzás dönti el, mennyire szívatja meg a játék a játékosait a betolakodók nevében.

    Nem szeretem a hosszú játékokban a nagy szerencsefaktort, olyankor azt érzem, hogy nincs nagy hatásom a játékra, és akkor minek üljek előtte órákat? De ennek a játéknak jól áll, ez az első hosszú játék, amiben nem zavart. És egyben az első ameri játékom. Más hozzáállást igényel, mint az általam kedvelt, jóval eurosabb és előre tervezhetőbb stratégiai játékok.

    Az alkatrészek gyönyörűek, neke főleg az általános jelölő, a tűzjelölő és a zajjelölő nyerte el a tetszésemet. A betolakodó bábukért egyenesen odavagyok. Láttam festve is őket, úgy is nagyon tetszettek.
    Viszont a kártyák minősége rémes, pár játék után elkezdtek kopni. A doboz belsejét pedig felsértette az insert még mielőtt kibonthattuk volna. Szerintem ezek ilyen árkategóriában hatalmas hibák, és emiatt én nem hívnám igényesnek a játékot.

    A különböző képességű karakterek és a rengeteg random faktor eszméletlenül nagy újrajátszhatóságot ad a játéknak.

    Kooperatív módban 2-3 fővel ajánlanám, több főnél számomra zavaróan nagy volt a holtidő.
    Szemi kooperatív játékban belefér, azt pedig inkább 3 főtől ajánlanám, úgy jön ki a lényege, van kivel és ki ellen szövetkezned.;)

  • Marcike

    2020-10-19 21:31:21

    Ezt a játékot már sokszor nézegettem, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy ennyi pénzt költsek rá, mivel nem vagyok Alien-rajongó... De amúgy nagyon igényesen megcsinálta a kiadó és szerintem biztos, hogy iszonyúan rá lehet kattanni a játékra! 🙂

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Nemesis