Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Boldogok a sajtkészítők...Clans of Caledonia beszámoló [fakockakesminik]

Ez a játék a 19. századi Skóciába kalauzol, ahol a kérdés nem az, hogy tűzoltó leszel vagy katona, sokkal inkább vadakat terelő juhász. Bár Hofi óta tudjuk, hogy ez marhaság és a vadakat nem tereli senki a juhász meg pláne nem.

Boldogok a sajtkészítők...

Ez a játék a 19. századi Skóciába kalauzol, ahol a kérdés nem az, hogy tűzoltó leszel vagy katona, sokkal inkább vadakat terelő juhász. Bár Hofi óta tudjuk, hogy ez marhaság és a vadakat nem tereli senki a juhász meg pláne nem.Szóval, adva van egy moduláris térkép, rajta hexákkal és azon erdők,...

Társasjáték adatlap

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • gyd

    2020-05-27 14:36:33

    Nagyon érdekes kis munkáslehelyezős játéknak tűnik a Clans of Caledonia. Az első benyomás szerintem remek, jó kis színes-szagos, hexákból modulárisan összeálló térkép, rengeteg kis figura.

    A szabályok első elmondásra elég egyszerűnek tűnnek, hiszen ha jól értelmezem, olyan regeteg különböző dolgot nem csinálhatunk a körünkben. Olyasmi lehet ez egy bizonyos szempontból, mint az Istanbul, ahol szintén nem sok szabályt kell megjegyezni, de annál nehezebb lehet egy jól működő stratégiát felépíteni. Illetve mindkét játékban kis mértékben van csak jelen a szerencsefaktor, ami azért egy játék könnyedségét elveheti. Persze ez nem gond, talán ezzel kezdünk belépni a gamer kategóriába. Viszont tény, hogy egy ilyen játékot nem könnyű megtanítani és főleg megszerettetni egy olyan játékossal, aki számára még új az egész.

    Egyébként kicsit becsapós lehet a játék kivitelezése, bár tény, hogy nem tudom, a gyakorlatban mennyire könnyed, ha már tapasztalatlanabbaknak is ajánlják a cikkben a játékot.

    Nekem felkeltette az érdeklődésemet, és úgy emlékszem, hogy boardgamearenán vagy tabletopián ki is lehet próbálni. Viszont az ára nekem nagyon soknak tűnik, és nem tudom, hogy megérné-e ennyiért. Nyilván ez annak köszönhető, hogy magyarul még nem adták ki, és alig pár helyen árulják az angol verziót.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Clans of Caledonia