Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

A Szupercsapat! áttematizált változatában csapattagjaink a játékboltból, a meserengetegből, a strandklubból, a titkos bázisról, az egyetemről, a hegytetőről és a szivárványról érkeznek, hogy a strandon mérjék össze erejüket. Ezen kívül esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, az alapjátékkal vagy másik példánnyal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

Szupercsapat!

A Szupercsapat! egy dobozban hozza el nekünk a gyűjtögetős kártyajátékok világát, ahol megépíthetjük egyedi paklinkat, és rögtön versenybe is szállhatunk vele. Háromnegyed órában, hét fordulón keresztül versenyezhet egy-nyolc fő a zászló megszerzéséért. Minden fordulót új csapattagok verbuválásával - a fordulótól függően van lehetőségünk meghatározott számú lapot választani az A, B vagy C pakliból - és gyenge lapjaink eldobásával kezdünk. Ezután indul a meccs, amelyet párban játszunk a park túloldalán lévő játékossal. A kezdőjátékos felcsapja az alaposan megkevert paklija első lapját a saját térfelére, és ráhelyezi a zászlót. Az ellenfél addig támad, amíg meg nem szerzi a korongot: addig csap fel lapokat a paklijából, amíg a kártyák összértéke eléri a birtokló lap erejét. Ekkor elveszi a korongot, a legutóbb felcsapott lapjára rakja, a többi felhasznált kártyáját pedig alá rejti. A zászlót elvesztő játékos a kispadjára ülteti elbukott csapattagjait - minden azonos nevű egy helyre megy. Hogyha kifogyna valaki a támadásra küldhető lapból, vagy valakit kispadra kéne ültetni, de már nincs neki hely, a meccs véget ér. Akinél a zászló maradt, megnyeri a fordulót és az ahhoz tartozó trófeát. Összeszedjük a lapjainkat, és továbbmegyünk a következő fordulóra egy másik parkba, egy másik ellenfélhez. Végül a hetedik forduló végén a két legtöbb szurkolót gyűjtő játékos egy utolsó meccsben méri össze erejét.

Új készletek

Szupercsapat! - Strandkupa a Szupercsapat! áttematizált változata, ahol a játékboltból, a meserengetegből, a strandklubból, a titkos bázisról, az egyetemről, a hegytetőről és a szivárványról származó csapattagjaink szállhatnak versenybe. Minden készlet negyven új lappal, az alapjátékból megszokott vidám, humoros stílussal és különféle hatásokkal érkezik. A szivárványról jövő csapattagok minden játékba bekerülnek, és különlegességük, hogy minden készlet ikonjával rendelkeznek, így minden készletspecifikus hatás érvényesül rájuk. A további hat típus közül ötöt válaszhatunk minden menetre. A park helyett most a strandon folyik a világ legnagyobb zászlóversenye - a négy játékostábla és a három kártyatartó még élénkebb színekben pompázik.

Edzők a profi ligában

"Immáron nem az amatőr liga tagjai vagytok - híres edzők lettetek. Készítsétek fel a csapatotokat, és vessetek be trükköket, hogy megússzátok a meredek helyzeteket, és diadalmaskodjatok a többi feltörekvő versenyző felett!"

Hogyha még aszimmetrikusabb játékra vagy mélyebb stratégiai lehetőségre vágyunk, akkor bevethetjük az edzők modult. Az előkészületek során mindenki kap játékosszámtól függően kettő vagy három edzőkártyát a tizenhat lapos pakliból, amelyekből a legszimpatikusabbat tarthatja meg. Ezek a lapok egyedi képességekkel bírnak, amelyek módosítják az alapszabályokat. A passzív képességeket folyamatosan figyelembe kell venni, az aktívak pedig fordulónként egyszer használhatóak támadás során. Érdemes ezekhez az előnyökhöz igazítani a startégiánkat. Főleg a kispad-helyproblémájával és bónuszerőkkel kapcsolatosak a lapok, de a stratéga és a tervező extra szurkolót, az átalakító és a variáló új lapokat is szerez, néhányan pedig egy kis átrendezést is megengednek. Először a frissítő elég op-nek tűnt: a kispad egy helyén maximum öt összerejű, de különböző nevű kártyák is ülhetnek. Aztán játék közben jött a fekete leves: ezeknek a hatása és a készletikonja nem vehető figyelembe a továbbiakban - persze ezt tudtam előtte is, csak nem gondoltam, hogy ennyire hátráltatni fog. Egyéb erősebb előnyök is áldozatot kérnek, például a szerző plusz egy helyet ad a kispadra, de helyenként maximum két csapattagot enged, az ösztönző pedig fordulónként egyszer egy A-s kártyát a kispadról a paklink tetejére enged rakni, de eldobatja a játék elején a legerősebb kezdőlapot, a bajnokot. Összességében hasonló erejűnek ítéltük az edzőket, de mindenkinek lett egy-két kedvence, ami jól illeszkedik kedvenc taktikáiba és csapattagjaihoz.

Gigászi bajnokság

A Szupercsapat!tal vagy egy másik Szupercsapat! - Strandkupa példánnyal kombinálva a zászlószerzés már akár tizenhatan is kipróbálható! Mind a két játékot előkészítjük a szokásos módon külön-külön asztalhoz, így a társaság a hét fordulót ketté szeparálva fogja játszani. Az elődöntőbe mind a két asztaltól a két legtöbb szurkolót gyűjtő játékos kerül be: az egyes asztal nyertese a kettes asztal második helyezettjével fog versenybe szállni, és fordítva. Az elődöntő két nyertese a döntőben csap össze, amely győztese a gigászi bajnok!

Apró finomítások

Néhány apró finomítás is helyet kapott. A kezdőpakli kutya kártyái képességet kaptak: megnézhetjük a paklink felső lapját, és legfelülre vagy legalulra tehetjük. A bajnokságkártyákra felkerült pár fehér csillag. A második fordulóban két A vagy egy B lapot választhattunk eddig is, most viszont hogyha az előbbi mellett döntünk, két szurkolót is kapunk. Az ötödik körben pedig a két B kártya választása egy C helyett hoz két szurkolót. Eddig automatikusan az erősebb lapokat tartalmazó paklikból választottam csapattagjaim, még ha kevesebbet is szerezhettem - így legalább a kispadom nem telt be -, de ezt a szokásomat a kis csillagocskák jól megcsavarták.

Park vagy Strand?

Hogyha rongyosra játszottad a Szupercsapat!ot, és már unod a várost, a kísértetházat, a filmstúdiót, a vidámparkot, a tengeralattjárót és a világűrt, elég tapasztaltnak érzed magad ahhoz, hogy az edzők modullal csavarj az alapszabályokon, vagy nagyobb társasággal szeretnétek leülni játszani, akkor szerezd be a Szupercsapat! - Strandkupát is, nem fog csalódást okozni! De ha nem szeretnétek nyolcnál többen részt venni a bajnokságon, és úgy érzed, nem fér el a készletedben két ennyire egyforma darab - hiszen csak áttematizálásról van szó -, akkor válaszd azt, amelyikben a szimpatikusabb készletek vannak. Bár fájna a szívem a T-rexért, az oroszlánért és az M.I.-ért, nekem a meserengeteg, a játékbolt és a strandklub a három kedvencem, a Strandkupa-pályák vidámabb, élénkebb színei pedig jobban tetszenek. Ráadásul így még az edzők modulhoz is hozzáférhetek.

A(z) Szupercsapat! - Strandkupa társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Népszerű

Friss

Címkék