Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Mutasd a nyelved! - Memóriatorna egy doboznyi mopsszal

A Mutasd a nyelved! játékban arra igyekszünk fényt deríteni, hogy a különböző színű nyalókákat melyik kutyus ette meg. Ha a mopszokat összenyomjuk, kidugják a nyelvüket, és így kiderül, hogy ki csente el a piros nyalókát, és ki falta fel a sárgát. Aki hamarabb leleplez hat kutyát, ő lesz a Mutasd a nyelved! győztese.

Előkészület

A játékhoz előkészítjük az asztal közepére a 12 kutyát, és mindenki kap egy park táblát. A legfiatalabb játékos kezdheti a felderítést.

Játékmenet

A saját körünkben dobunk a két dobókockával, és az így kapott színű nyalókákat megpróbáljuk párosítani a kutyákkal. Összenyomjuk a kutyusokat, akiknek így mindenki számára láthatóvá válik a nyelvük. A játékban hat különböző nyelvű kutya van, minden színből két darab. Ha egyet eltaláltunk, akkor azt a kutyát a parkunkba helyezhetjük. Ha a másik kockán szereplőt is megtaláltuk, akkor őt is megszerezzük, és kapunk egy bónusz kört. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy abból a színből már nincs középen kutya, de tudjuk, hogy a saját vagy akár egy másik játékos parkjában van, akkor azokat is ellenőrizhetjük, de mástól nem vehetjük el. Gyakorlott és nem sértődős játékosoknak javasolt az a verzió, amiben egymástól is elcsenhetjük a mopszokat.

Aki elsőként összegyűjt hat kutyust, ő lesz a játék győztese. Ha ez nem történik meg, és elfogynak középről a nyalókafalók, akkor a többséggel bíró játékos lesz a Mutasd a nyelved! győztese. 

Vélemény & Kinek tetszhet?

A játék alapmechanikája egyszerű memóriatorna, de a köntös parádésra sikeredett. Az ötlet zseni, a játék egyszerű, semmi világmegváltó nincs benne. De ki ne élvezné ezeknek a gumi kutyáknak a nyomkodását?! Az egyszerűségének köszönhetően már akár 4 éves kortól játszható. A szabályt három mondatban össze lehet foglalni, így bárkinek asztalra tehetjük: az ovis társakkal vagy a szomszéd nénivel is üdítő élmény lesz a mopsznyomkodás. Teljes odafigyelést kér mindenkitől, hiszen a többi játékos körében is szemmel kell tartsuk, hogy milyen színű nyelvet nyújtanak ránk a mopszok. Ha vágyunk egy kicsit csipkelődősebb élményre, akkor próbáljuk ki a nehezített verziót, ami mindössze abban különbözik a szimpla módtól, hogy egymás táblájáról is elcsenhetjük a kutyusokat.

Érdekes, hogy se a dobozon, se a játékszabályban nem szerepel az, hogy kinek a fejéből pattant ki a játék ötlete. Mindössze a kiadó ismert: Blue Orange, akiknek a Kingdominot, a Photosynthesist vagy a szintén gyerekeket célzó, vicces memóriajátékot, a Nem én voltam!ot köszönhetjük. Magát a dobozt elsőre érdekes volt kézbe venni, nem a megszokott társasjáték érzetet kelti, inkább csomagoló kartondoboz jellegű.

Arra a kérdésre, hogy kinek fog tetszeni, a válasz egyértelmű: a gyerekeknek. Közülük is kb. mindegyiknek. Még a felnőttek körében is mosolyra görbült mindenki szája a nyomkodós, nyelvnyújtogatós kutyiktól. A gyerekeknél pedig osztatlan sikert aratott. A maximum 15 perces játékidőbe bőven belefértünk, és persze egy játszma után nem is tettük rögtön vissza a polcra.

A(z) Mutasd a nyelved! társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Dzsuzsi

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

20Márc

Gumicukik földje - Gyere, gyere eper!

Ismertető | 2024.03.20. 14:00:00

Gumicukor gyűjtögetés finom gyümölcsökkel

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!


Kommentek

  • pnehandi87

    2024-05-09 09:36:29

    Jujj nagyon imádnivalóak ezek az apró puha nyomkodható kutyusuk, csupa móka és kacagás lehet vele a játék. Szerintem nem csak a gyerekeknek, de a gyermeklelkű felnőttek is vidám szórakozás lehet, én mindenképpen szívesen kipróbálnám! ☺️🐶

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mutasd a nyelved!