Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt ebben az egyszerű, fél óránál alig hosszabb kooperatív társasjátékban!

"Zseni, milliárdos, playboy és emberbarát"

A Marvel United három egyedi tervekkel és fenyegetésekkel rendelkező főgonoszt rejt: Ultront, Vörös Koponyát és Kiképzőt. Minden partiban egy főgonosszal szállhatunk szembe egy-egy szintén egyedi Marvel hős bőrébe bújva: Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, Fekete Özvegy, Hangya, Darázs és Marvel Kapitány közül válaszhatunk. A főgonosz a hat helyszínből álló játéktéren keresztül járva szövögeti terveit, és uszítja ránk csatlósait, miközben mi civilek megmentésével, bérencek elfogásával, csatlósok legyőzésével és fenyegetések elhárításával igyekszünk felkészülni a nagy összecsapásra.

"Itt az ideje, hogy végre dühbe guruljon!"

A játék során egy történetszálat fogunk felvázolni, mintha egy saját Marvel filmet forgatnánk. A partit a főgonosz kezdi: felcsapunk egy lapot a tervpaklijából a történetszál első lapjaként, és végrehajtjuk a hatásait. Először a kártyán szereplő lépésszámmal mozgatjuk a gonoszt, majd aktiváljuk a célhelyszín fenyegetéskártyáját. Ezután a bumm-hatások következnek, amikor a gonosz és segítői rátámadnak a velük egy helyszínen tartózkodó hősökre. (Sérülésnél egy kézben tartott kártyánkat a paklink aljára kell raknunk. Ha nem marad lap a kezünkben, kiütöttek minket – lefektetjük a figuránkat, és végrehajtjuk a főgonosz bumm hatását is.) Ezt követően bérenceket és civileket adunk a környék helyszíneihez, végül pedig a speciális hatást szenvedjük el.

Ezután egy hős jön, aki a körében felhúz egy kártyát a paklijából (a kiütött hős felpattan, és egy helyett négyet húz), majd egyet kijátszik a kezéből a történetszál végére. Minden kártya alján egy vagy két akció látható: mozgással egy szomszédos helyszínre léphetünk át, támadással bérenceket pusztíthatunk el, vagy sérülést okozhatunk egy segítőnek, esetleg a főgonosznak, heroikus akcióval civileket menthetünk meg, vagy jelzőt rakhatunk a fenyegetéskártyákra, jokerrel pedig ezek közül bármelyiket választhatjuk. A körünkben a kijátszott kártyánk és a történetszál eggyel korábbi hőskártyájának akcióit is végrehajthatjuk, ráadásul tetszőleges sorrendben. Egyes hőskártyákon szerepelnek különleges képességek, ezeket mindig csak az adott hős képes végrehajtani. Ezután kihasználhatjuk a helyszínünk forduló végi hatását, hogyha nem éri már közvetlen fenyegetés, majd a következő hős jön. Amikor már három végrehajtott hőskártya követi egymást a történetszálban, ismét a gonoszé a szerep.

"Meg ne nyerd a háborút nélkülem!"

A játékban három küldetés található, amelyek tetszőleges sorrendben teljesíthetőek: megmenthetünk kilenc civilt, legyőzhetünk kilenc bérencet vagy elháríthatunk négy fenyegetést. Hogyha sikerül teljesítenünk az első küldetésünket, a gonosz bekeményít, és innentől kezdve már minden második hős után ő következik. A második küldetésünk sikerét követően viszont mi erősödünk meg, mostantól már sebezhetjük a főgonoszt is. A harmadik küldetés teljesítése nem feltétele a nyerésnek, de ha mégis sikerülne, jutalomként minden hős húzhat egy kártyát.

Amint elveszti ellenségünk az utolsó életjelzőjét, nyertünk. Viszont, ha sikerül teljesítenie ármányos tervét, vagy elfogyna a tervkártyája vagy egy hős összes kártyája, vesztettünk.

"Az antielektronok ütközéséről írt munkája páratlan, és imádom, amikor kiborul, és hatalmas, dühöngő, zöld szörnnyé változik."

A játék újrajátszhatósága hatalmas, mivel a doboz három főgonoszából minden partiba csak egy, hét hőséből maximum négy és nyolc helyszínéből hat kerül be egy partiba. A karakterek kellően mások és változatosak. A magányos farkasok egyedül is szembe szállhatnak a főgonosszal S.H.I.E.L.D. ügynökként három hőst irányítva, a nagyobb kihívások kedvelői pedig nehezíthetnek a játékon a hőspaklijukból bizonyos jokerlapokat eltávolítva. Növeli a csapatszellemet, hogy nem csak a kijátszott kártyám akcióit hajtom végre, hanem az előzőét is - igazi bosszúállós csapatmunka. Hogy a Marvel szereplők miért tartották meg angol nevüket a magyar kiadásban, azt nem értem, és nekem személy szerint ez a nagyfejű ábrázolásmód sem a szívem csücske, de nem nehéz szemet hunyni ezek felett a hangulatnak köszönhetően. A játék laza, könnyed, pörgős, végig izgalmas, a Marvel-tematikától eltekintve is nagyszerű játékmenettel. Nem véletlen kapott több jelölést is 2020-ban a Marvel United, szuper játék, nem csak Marvel-rajongóknak!

"- Jól van, éljen! Hurrá, szép volt, srácok! Holnap ne jöjjünk be! Vegyünk ki egy napot. Ettél már gyrost? Van egy jó gyros-büfé két sarokra."

A(z) Marvel United társasjátékot a Gamewiz biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Márc

Waterfall Park – „Én azt neked oda nem adom…”

Ismertető | 2024.03.27. 14:00:00

"-Add nekem 3 pénzért! -Áhh annyiért oda nem adom, adj érte 6-ot! -Én 3-at adok érte, meg két bárt, és nem kell Józsinak eladnod!" Ilyen és ehhez hasonló párbeszédekre számíthattok a Waterfall Park játék közben!

22Márc

Cascadia vadvilága: Új tájakon

Ismertető | 2024.03.22. 14:00:00

2022 év játéka még nagyobb újrajátszhatósággal és mélységgel, akár hatan is!


Kommentek

  • batik.balazs

    2024-04-08 10:26:29

    Lehet, furák, de eléggé részletesen kidolgozottak. ;)

  • batik.balazs

    2024-04-08 10:25:08

    Ha megengeded, egy picit vitatkoznék is és egyet is értenék veled. 😅

    Igazad van, szerencsére részről részre fejlődik a játék, mindig hozott valami újítást és a gonoszok is egyre ötletesebbek lettek. A Marvel United: X-men újításai remekül sikerültek, amire a Marvel United: Spider-Geddon alapdoboz (és a hamarosan érkező Marvel United: Multiverse alapdoboz) ismét rápakolt egy minőségi réteget.

    Viszont a mai napig Red Skullal (Marvel United doboz egyik gonoszával) tanítjuk a játék az újonnan ismerkedőknek. És válasszon akármilyen hőst ellene az illető (akár a 2. évadból), ha nem figyel, könnyen pórul jár. Red Skull elleni harc a játék összes finomságát megmutatja. A másik gonosztevő, Taskmaster egy igazán izzasztó alak a crisis tokenjeivel és a hősöket másoló kártyáival.

    Marvel Unitedban azt szeretjük legjobba, hogy nincs két egyforma gonosztevő. Hasonló mechanikák vannak, de mindig kerül mellé két-három ötletes csavar, ami egyedivé teszi. Én nem tudnám elengedni sem az első részt a második rész javára. Tagadhatatlan a fejlődés a részek között: kezdőkéz kártyák, amik passzív képességet adnak nagyon jók, és a negatív hatást "kötelezően biztosító" helyszínek is újabb kihívást helyeznek a hősök elé, de nem tudnám azt mondani, hogy már csak azzal játszanék.

    -----

    Én azt mondom, aki teheti, próbálja ki bármelyiket, 180+ játék után ajánlom mindenkinek. Nagyon jó hangulatú partik születtek nálunk.

  • noPublicFG

    2024-04-02 18:07:01

    Jónak tűnik a játék, de ezek a chibi-figurák elég furák Marvel köntösben!

  • mr.zehy

    2024-04-02 11:33:26

    "... hogy a Marvel szereplők miért tartották meg angol nevüket a magyar kiadásban, "

    A Marvel kéri így egy ideje, nem lehet egy csomó dolgot már lefordítani. (Nem egységes még, de egy csomó helyen kikötik már ezt)

  • mr.zehy

    2024-04-02 11:31:22

    Elég jópofa ez is, de miután kipróbáltam az X-men verziót, már csak azzal játszanék. Sokkal több lehetőség, ötletesebb karakterek és gonoszok, Magneto és Mystique "két oldala"... egyértelműen az a nyerő.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Marvel United