Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Cascadia vadvilága: Új tájakon

A Cascadia vadvilága: Új tájakon egy önállóan nem játszható, könnyen tanulható kiegészítő a 2022 év játékához, a Cascadia vadvilágához, amelynek újrajátszhatóságát, mélységét és játékosszámát is tovább bővíti.

Pontozókártyák, területlapkák és kihívások🐻🦌🦊🐟🦅

Hogyha szeretted a Cascadia vadvilágát, de már kicsit ráuntál, vagy úgy érzed, kinőtted, neked szólnak a Cascadia vadvilága: Új tájakon kiegészítő új pontozókártyái és területlapkái. Az alapjáték öt állatához (a medvéhez🐻, a vapitihez🦌, a rókához🦊, a királylazachoz🐟 és az ölyvhöz🦅) három-három új, kicsit összetettebb pontozókártyát kapunk, a doboz területlapkái pedig már háromféle területtípust és aszimmetrikus kéttípusosakat is tartalmazhatnak. Hirtelen azt gondolnánk, hogy a háromtípusos lapkákkal könnyebb lesz nagy egybefüggő területeket építenünk, de éppen ellenkezőleg, ezek inkább arra lesznek jók, hogy lezárjunk velük egy adott területtípust.

Valamint a szabály ismét kínál új küldetéseket és kihívásokat is.

Látnivalók modul🌳☀️🎍🌄🌊

A kiegészítő legizgalmasabb részeként a látnivalók bukkannak fel, amelyek minden környezethez sajátos megjelenést és hangulatot, valamint dinamikus játék végi bónuszpontokat adnak. Az előkészületek során kikészítünk játékosszámmal megegyező számú látnivalójelzőt mind az öt típusból (erdőből🌳, prériből☀️, mocsárból🎍, hegyből🌄 és folyóból🌊), és felcsapunk hozzájuk ugyanennyi lapot minden látnivaló pontozópakliból. Valahányszor hozzácsatolunk egy azonos típusú lapkát egy legalább öt összefüggő lapkából álló területhez, dönthetünk úgy, hogy leteszünk rá egy adott típusú látnivalójelzőt – hogyha ilyen jelzőnk még nincs, ugyanis mindből csak egy lehet az élővilágunkban –, és elveszünk egy hozzá tartozó pontozólapot. Mivel egy lapkára vagy látnivaló- vagy vadvilágjelző kerülhet, jól át kell gondolnunk, hogy az állataink mintázatát be szeretnénk-e áldozni, megszerezhető-e még olyan pontozókártya, amely több ponttal kecsegtet.

5-6 fő és gyors játékváltozat

A plusz lapkáknak és jelzőknek köszönhetően a játék már akár hatan is játszható. Az így megnövekedett holditő kiküszöbölésére a szabály kínál egy gyors játékváltozatot: az előkészületek során mindannyian kapunk a húzópakliból öt lapkát és az öt állattípusból egyet-egyet, amelyekből bármelyik két körünk között letehetünk egy tetszőleges párost. A területek és az állatok lerakása nem kötelező, de a pontszámítás szempontjából erősen ajánlott. Ezt a módot minden játékosszámnál bevethetjük, ha rövidebb játékidőre és nagyobb tervezhetőségre vágyunk.

Látványos agyégetés

A Cascadia vadvilága szuper családi társasjáték, amely az Új tájakon kiegészítőnek köszönhetően már nagyobb családokhoz is eljuthat – a nagymama és a nagypapa is beszállhat, vagy a három- és négygyerekesek is építhetik együtt saját ökoszisztémáikat. A játék mélysége sokat nő: a minél nagyobb összefüggő területek kialakítását megnehezítik az új háromtípusú és aszimmetrikus lapkák, az állatok mintázatokba rendezéséhez pedig bonyolultabb feltételeket kapunk. Ehhez jöhetnek még további nehezítésként az asztalképet is fokozó látnivalók a folyton felmerülő kérdéssel: megéri elvennem a kiérdemelt figurát, ezzel elfoglalva egy állat helyét? Bizonyos pontozásoknál pedig még az állatok és a területek is hathatnak egymásra. Ki ne hagyd a kiegészítőt, ha egy kis újításra és nehezítésre vágysz!

A(z) Cascadia vadvilága: Új tájakon társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cascadia vadvilága: Új tájakon