Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

OK Boomer – A generációk harca

Az OK Boomer egy pörgős kvízjáték 2 - 8 fő részére, ahol a játékosok generációs különbségeken alapuló kérdéseken keresztül tesztelhetik ismereteiket.

"Számolj le a sztereotípiákkal, és mutasd meg, hogy a te csapatod tudja a legtöbbet a másik generációról!"

Kvíz

A doboz két kártyapaklit rejt: a kék zoomereket és a fehér nyuggereket. Minden lapon látható egy feladvány, a megoldás pedig a lap alján fekete dobozban, fejjel lefelé szerepel. A legtöbb kártyán csak egy kérdés áll, de vannak köztük igaz-hamisak és feleletválasztósak is, valamint képek, amelyeket fel kell ismerni. A témakörök szerte ágazóak, találkozhatunk statisztikákkal, popkultúrával, technológiával, szlenggel, …

Nyuggerek vs Zoomerek

Az OK Boomer előkészítése és megtanulás két percet sem vesz igénybe. Az 1980 előtt születettek alkotják a Nyugger csapatot, a fiatalabbak a Zoomert. A két csapat felváltva húz lapot a saját paklijából, és teszi fel a rajta látható kérdést az ellenfél csapatának. Tehát a fiatalabbak a nyugger kérdésekre, az idősebbek pedig a zommerekre próbálnak meg válaszolni. A tippelő generációnak fél perce van egyeztetni egymással, és megadni a választ. Helyes megfejtésért egy pont jár, majd amint valamelyik csapat összegyűjt tíz pontot, a játék véget ér a győzelmükkel.

(A pontok vezetéséhez találunk a dobozban egy pontozótömböt és két ceruzát, de a helyesen megválaszolt kérdéskártyák gyűjtése nálunk jobban bevált.)

Egygenerációs játékmód

Hogyha nagyjából egyidősek játszanának, egyénien versenyezhetnek a másik generáció kártyapakliját használva.
(Tipp: Próbáljátok ki az egyszemélyes játékmódot a saját generációtok paklijával is, a kérdések sokszínűsége és az érdekes statisztikák miatt mi így is élveztük a partit.)

Családi összejövetelek slágere

Nálunk az OK Boomer volt a karácsony slágere. A statisztikák érdekes beszélgetéseket indítottak, mások hatalmas nevetéseket váltottak ki – például ahogy anyukám próbálta körbeírni, mi az a csicskagyász, vagy ahogy barátnőmmel próbáltuk kisakkozni, ki Paul McCartney énekpartnere az Ebony and Ivory zeneszámban. Egy-egy kérdés kapcsán mindenkit elkapott a nosztalgia – volt, akit a tamagocsi repített a múltba, és volt, akit a dauer. Imádtam, ahogy felelevenítettünk néhány közös élményt, és meghallgattunk még nem ismert történeteket szüleink és nagyszüleink fiatalkorából. Az OK Bommer tökéletes kiegészítője lehet egy családi összejövetelnek!

A(z) OK boomer (Magyar kiadás) társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Máj

Kib@szodt dilemma - Kínos szituk, elcseszett döntések

Ismertető | 2024.05.29. 14:00:00

Te bevállalnád, hogy ..., de...?

02Jún

Tension: A nagy kvízválasztó - 1 kérdés, 10 válasz

Ismertető | 2024.06.02. 14:00:00

Sorolj fel minél több helyes választ az adott témakörben a kérdéskártyán szereplő tíz lehetségesből!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • OK boomer (Magyar kiadás)