Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Farkasok és dominanciaharc🐺

A Farkasok egy közepesen összetett, körülbelül másfél órás stratégiai társasjáték, 2 - 5 fő részére, ahol a játékosok igyekeznek a legerősebb falkát megalapítani területek elfoglalásával, odú és barlang építésével, magányos farkasok toborzásával, riválisaik ledominálásával, és zsákmányok becserkészésével.

Tereplapkák forgatása és figurák rakosgatása

A Farkasokban az aktív játékos két akciót hajt végre a körében, amelyeket táblája fölötti kétoldalas tereplapkák átfordításával tud kifizetni. Egy akció végrehajtásához mindig olyan tereplapkákat kell a másik oldalukra fordítanunk, amelyek megegyeznek a mező tereptípusával, amire az akciónk irányul. A vándorlás egy, az odú, a barlang és az üvöltés kettő, a dominancia pedig három fordításba kerül.

A vándorlás akcióval akcióval farkasaink mozgathatjuk - akár eltérő irányokba is. A falkánk terjeszkedés tulajdonsága határozza meg, hogy hány figurával, a sebessége pedig hogy egy bábuval hány mező távolságra léphetünk.

Építhetünk odút alfahímünk tartózkodási vagy szomszédos mezőjén, majd olyan odút, amely egy vízforrás közvetlen szomszédságában és alfahímünk tartózkodási vagy szomszédos mezőjén található, barlanggá fejleszthetünk régiónként egyszer.

Alfahímünk üvöltés akcióval üvöltés távolságon belül lézengő magányos farkasokat képes falkánkhoz csábítani, valamint ledominálhat ezen a távolságon belül, egyedül található ellenséges falkatagokat és odúkat - így állítva át őket a saját oldalunkra.

Amikor odút, barlangot vagy farkast veszünk le a játékostáblánkról, bónuszhoz és győzelmi ponthoz juthatunk, odúk esetén pedig egy választott képességünk (falkaterjeszkedés, farkassebesség, farkasüvöltés) is erősíthetjük. A bónusz terepjelölő egy tereplapkaátfordítás helyett használható bármilyen tereptípusként, a bónuszakció-jelölő pedig plusz egy akciót ér.

Vadászat🐰

Az akcióink végrehajtása után bekövetkezhet a vadászat: hogyha három farkasunk áll egy olyan zsákmányjelölővel szomszédos három különböző mezőn, amilyen állatot még nem ejtettünk el, a falka sikeresen becserkészte a zsákmányt. A jelölőt a zsákmánysáv első üres helyére tehetjük, így megkaparintva a bónuszt.

Holdfázis🌙

A zsákmányon kívül a központi tábláról levett elemek mindig a holdfénytábla következő dátumára kerülnek. Hogyha lefedtük a holdfénytábla három holdfázist ábrázoló dátumának egyikét, elérkezett a régiók pontozásának az ideje. Az adott holdfázisnak megfelelő régiópontozás-jelölővel rendelkező összes régiótáblát kiértékeljük egyesével: kiszámoljuk a falkák befolyáspontját (a farkasok és az odúk egy, a barlangok pedig három pontot érnek), és megadjuk az első két helyezettnek a megérdemelt győzelmi pontotokat.

A telihold kiértékelése után a játék véget ér. Adjuk össze a három régiópontozás során gyűjtött pontjaink a játékostáblánk hat sávjának (három tulajdonság, barlang, vadászat és farkasfalka) felfedett legmagasabb pontjával. A legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékosnak sikerült a falkáját a csúcsra vezetni!

Farkastörvény🐺

A Farkasok okos és gyönyörű játék, ezért nem is csoda, hogy bekerült a JEM társasjáték díj gémer kategóriájának a dobogósai közé. A szabályok egyértelműek, a segédlet és a játékostábla segítségével már az első parti is élvezetes. A játék egyből beindul: az odúkkal a tulajdonságaink növelése sürgető, de falkánk bővítése sem hanyagolható el, viszont a barlangok érik a legtöbb pontot a régiópontozáskor, és az első holdfázis elég hamar el is érkezik, na de az elejtett zsákmányokért is szép pontszám jár...

A játék legegyedibb része az, hogy mivel az akciókért tereplapkák átfordításával fizetünk, minden végrehajtott akciónk meghatározza a következő végrehajtható akcióinkat is. Emiatt olykor be kell vállalni éppen kevésbé hasznos lépéseket (főleg felesleges vándorlásokat), de a joker tereptípusok és a bónusz akciók rengeteget tudnak segíteni. 

De ahogyan a farkastörvények, úgy ez a játék is kegyetlen. Az interakció és a konfrontáció óriási, nagy a verseny a területtöbbségért, a magányos farkasok elcsábításáért és a zsákmányokért, a rivális farkasok elzavarása és ledominálása pedig meghozza a gyümölcsét.

Hogyha Te is szereted azokat a startégiai játékokat, amelyeknél nem veszel el a sok apróbetűs szabályban, élvezed a konfronteciót, és elvarázsol a csodaszép asztalkép, akkor esélyes, hogy a Te kedvenceid közé is bekerül a Farkasok!🐺

A(z) Farkasok társasjátékot a Vagabund Kiadó webshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a teljes kínálatot!


BOLT FELKERESÉSE
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

25Jún

Tavaszi Karnevál Juharvölgyben

Ismertető | 2024.06.25. 17:14:00

Itt a Tavaszi Karnevál napja. A felnőttek készülődnek, a gyerekek pedig az erdőben kutakodnak hozzávalók után, melyekből szebbnél szebb meglepetéseket készítenek. Gyűjtsd össze barátaidat és kószáljatok az erdőben, és kutassátok fel a völgy kincseit.

03Máj

Almamérce - Állati saccolás + Nyereményjáték!

Ismertető | 2024.05.03. 13:00:00

Az erdőlakók a szűkösebb időkre készülődve almaszedésbe fognak: egymás nyakába állva próbálják elérni a legfinomabb gyümölcsöket és igyekeznek elkerülni a rájuk leselkedő veszélyt.


Kommentek

  • kok_o

    2023-11-09 18:51:11

    Ez könnyű volt! (D,E,A,B,F 😁)

  • mr.zehy

    2023-11-09 06:24:25

    Köszi a lehetőséget! 😘

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Farkasok