Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Coffee Rush - Baristák versenye☕🍵🍫

Nem, semmi köze a Kitchen Rushoz, és nem, nem gyorsasági játék... A Coffee Rush egy fél órás, könnyen tanulható, pörgős társasjáték 2 - 4 fő részére, ahol a játékosok próbálnak minél több rendelést teljesíteni, és a legjobb baristává válni!

Karamellás frappé és espresso con panna

Készítsük ki a hozzávalótáblát, a hozzávalójelzőket, a Rush zsetonokat és a megkevert rendeléskártyákat. Minden játékos vegye magához a választott színű játékostáblát a négy fejlesztéslapkával, egy bábut és három csészét. A kisorsolt szerencsés megkapja a kezdőjátékos-jelölőt a „NYITVA” oldallal felfelé, és felhúz kettő rendeléskártyát a saját táblájának első rendeléssávjába, egyet pedig a másodikba, majd a többiek egyet-egyet. Az utolsó sorra következő játékostól kezdve, az óramutató járásával ellentétes irányban haladva, mindenki leteszi a figuráját a hozzávalótábla egyik üres mezőjére, elveszi az ott látható hozzávalót, és egy csészéjébe teszi.

Americano és dupla eszpresszó

A Coffee Rushban a körünkben először aktiválhatunk egy fejlesztést három teljesített rendeléskártya eldobásával: megfordítjuk a szimpatikus fejlesztést, amit innentől kezdve használhatunk is. A fejlesztések segítségével mozoghatunk átlósan, vagy dupla hozzávalóhoz juthatunk foglalt, különleges vagy sarki mezőn.

Ezután mozgatjuk a figuránkat a hozzávalótáblán: legalább egyet, de maximum hármat léphetünk (Rush zsetonok elköltésével pedig többet is). Csak élszomszédosan haladhatunk, és foglalt mezőn nem állhatunk meg. Elvesszük az érintett mezőkhöz tartozó hozzávalókat, és a csészéinkbe tesszük. A ki nem töltött alapanyagokat nem tartalékolhatjuk, a kitöltötteket pedig nem rakhatjuk át másik csészébe, viszont csészéink kiüríthetjük - ekkor a benne lévő összes hozzávalót el kell dobnunk.

A rendeléskártya jobb oldalán látható az adott ital elkészítéséhez szükséges hozzávalólista. Egy rendelés teljesítéséhez össze kell gyűjtenünk a kártyán jelzett hozzávalókat az egyik csészénkben. Amikor sikerül, kiürítjük a csészét, a teljesített kártyát pedig a játékostábla bal felső sarkához tesszük. Hogyha az elkészített ital specialitás volt, kapunk egy Rush zsetont is. A balra ülő két játékosnak fel kell húznia annyi rendeléskártyát az első sávjába, ahányat sikeresen teljesítettünk. Ezután a játékostábla jobb oldalán lévő rendeléskártyákat egy sávval lejjebb mozgatjuk. A negyedik sávból leeső rendeléseket sajnos nem sikerült időben teljesítenünk, ezeket a táblánk bal alsó sarkához tesszük, vigaszdijként pedig kapunk értük egy-egy Rush zsetont.

Ha a nincs elég kártya a pakliban, vagy ha valaki megszerezte az ötödik büntetéskártyáját, a kezdőjátékos megfordítja a kezdőjátékos-jelölőt a „ZÁRVA” oldalára. Ezután még jöhetnek játékosok, hogy mindenki pontosan ugyanannyiszor kerüljön sorra, majd következhet a pontozás. A teljesített rendelések egy pontot érnek, az elmulasztottak mínusz egyet, az aktivált fejlesztések kettőt. A legjobb értékeléssel rendelkező játékos lett a legjobb barista!👏

Jeges zöld tea és tejes tea

Az italok elkészitésének nehézsége nagyon változó: van, amelyikhez csak két hozzávaló kell, és van, amelyikhez négy is. A szerencse szerepének csökkentése érdekében eltávolíthatjuk a pakliból a két hozzávalós Risztrettó és Eszpresszó kártyákat, és az előkészületek során mindenki kaphat belőlük egyet.

Másik szabálymódosítás pedig a két személyes játéknál lép életbe: a hozzávalótáblán két figuránkat irányíthatjuk, és minden körünk végén plusz egy rendelést fel kell vennünk. Mivel csak a kék és a piros színhez érkezik két bábu, ezért két főnél csak ezek használhatóak.

Csokoládé shake és jeges kakó

A Coffee Rush pörgős játékmenetével, egyszerű szabályaival, gyönyörű grafikájával és eszméletlenül édes alkatrészeivel könnyen gyűjt rajongókat magának. Az asztalkép bámulatos, a minőség pedig kiemelkedő. Bár a játék elején még aranyos, ahogy a picike csészébe pakolásszuk a még apróbb kávészemet, jégkockát, csokoládét, karamellt, tealevelet, vizet, tejszínt és gőzt, pár kör után már kicsit nyűgös, amikor egy körön belül elvesszük a rendelés hozzávalóit, és a teljesítés miatt tehetjük is azonnal vissza a közös készletbe. Persze ilyenkor semmit sem ront a játékélményen, ha csak szólunk, hogy ezt, meg ezt szereztük, és el is készült az italunk - ezt a trükköt főleg a nagyobb kezű férfiak szeretik.

Azok a kávérajongók, akiknek a Café túl absztrakt volt a fakockáival, ki ne hagyják ezt a csodaszép társast! És ahogy egy kávézóban sem csak kávéval, úgy a játékban is találkozunk hasonló mennyiségben a hagyományos és az igazán különleges kávékon kívül teakölteményekkel és csokis édes italokkal, így a téma nem csak a feketerajongókhoz állhat közel.

A(z) Coffee Rush társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Máj

Szupercsapat! - A világ legnagyobb zászlószerző versenye csak rád vár🐤

Ismertető | 2024.05.11. 14:00:00

Építs paklit, és párbajozz a 2023-as év játékában egyedül, vagy akár hét barátoddal! Vajon a gumikacsa elveszi a zászlót a gengsztertől?

20Márc

Gumicukik földje - Gyere, gyere eper!

Ismertető | 2024.03.20. 14:00:00

Gumicukor gyűjtögetés finom gyümölcsökkel


Kommentek

  • Vaeri

    2023-11-28 08:42:32

    Hát a Keleti az közel van, Barcraft a nyugatinál amiről tudok hogy vannak játékok, de nem tudom ott van-e esetleg.

  • laptopzsol

    2023-11-27 20:17:54

    Sajnos nem tudok róla. hogy lenne online játszható formája. Merre laksz, esetleg van a közeledben egy klub, ahol ki tudnád próbálni?

  • Vaeri

    2023-11-27 19:54:14

    Sajnos nem volt alkalmam kipróbálni pedig nagyon nagyon megtetszett már a reklám plakátja is a társasjáték ünnepen, esetleg tudja valaki hogy online valahol ki lehet-e próbálni? Nyilvánvaló, hogy ha tudom akkor beszerzem, de amíg arra lesz lehetőségem, addig is kipróbálnám online.

  • Clio

    2023-11-04 10:57:10

    Részemről köszönöm a részletes élménybeszámolót a játékkal kapcsolatvan! Külcsíny alapján nálam is azonnal beszerzős volt a dolog, de annó így fürödtem be a Kitchen Rush-al is, ezért vártam, hátha valaki teljesebb képet ad a játékról. A leírásod alapján inkább kipróbáljuk előbb és csak utána rendelem be, ha tényleg tetszik!

  • vatkamano

    2023-11-04 09:16:45

    A komponensek és az inzert kiváló minőségűek (néha az ember úgy megkóstolná a kis karamell darabkákat 😳). Maga a játékmenet egyszerű, pörgős. Eddig csak kettecskén játszottunk vele a feleségemmel, de még nem sikerült fél óra alatt végigjátszani 😅. Egy problémám van a játékkal: csak két színből választhatunk két fős játék esetében. Miért nem tudtak még plusz két figurát belerakni a dobozba? 🤷 Egyelőre nagyon éljük ezt a játékot. Meglátjuk, hogy hosszabb idő elteltével is marad-e ez a vélemény...

  • laptopzsol

    2023-11-02 19:57:54

    Nem tudom meg magyarázni, de valamiért vonz ez a játék. Biztos benne van, hogy szeretem a kávét. Amikor meg láttam, tudtam, hogy nekem kell. Nagyon cuki az egész, plusz mindenki csak dicséri. Remélem mi hamarabb ki tudom próbálni.

  • Tozsi

    2023-11-01 13:26:55

    Itt azért bejön egy mókás megoldás, miszerint minden elkészült itallal újabb vendéget küldünk az ellenfeleinkhez. Ez szolgáltat némi interakciót és vérmérséklettől függően okozhat nevetést és/vagy sértődést egyaránt. 😅 Ha nem tudunk időben elkészíteni egy megrendelést, akkor az egyszerre mínusz pont és a játék végét is közelebb hozza. Egyébként 2-3 fejlesztéssel a tarsolyunkban (amikért amúgy értékes győzelmi pontokkal fizetünk) és a speciális italokkal szerzett extra mozgásokat felhasználva már egész csinos kis köröket lehet összehozni. 😎 Végül, nagyon leegyszerűsítve, természetesen az nyer, aminek több vendéget sikerül kiszolgálnia. Pozitívum, hogy a játszmák jó eséllyel szorosak lesznek, kevés a pont.

    Összegezve magát a játékot önmagában egyszer kipróbálósnak, de felejthetőnek gondolnám, ám ezzel a körítéssel számomra az élmény szintet tud lépni és egyáltalán nem bántam meg, hogy elcsábított! 😇 Iszom is egy kávét! 🤷‍♂️😊

  • Tozsi

    2023-11-01 13:04:06

    Amikor megláttam az első képeket erről a játékról azonnal el is dőlt, hogy a nulladik percben fogom beszerezni, amint erre lehetőség nyílik. 😇 Így is történt. 💁‍♂️ Úgy voltam vele, hogy ez az asztalkép, de főleg a poharak és a hozzávalók, annyira egyediek és lenyűgöző minőségűek, hogy már szinte mindegy is mit kell csinálni velük a gyakorlatban... 🙄😛 Ebből a szempontból maximálisan meg is felel az elvárásoknak, sőt! A gyönyörű komponensek tárolására is gondoltak a tervezők, az inzert ugyanis csillagos ötös! 😉 Tökéletesen megoldották, hogy a sok apróság a helyén maradjon, nem kell félni, hogy szétszóródnak a dobozban az esetleges szállítás során. A poharak szorosan bepattannak a helyükre, a hozzávalók pedig saját (zárható!) dobozkákat kaptak, amiket egyébként játék közben is érdemes használni. Egyszóval a minőség egészen kiemelkedő, az elkészült italok (poharakba pakolt összetevők) pedig túlzás nélkül fantasztikusan néznek ki! 👌 Fun fact, hogy az én példányomba, feltehetően valamilyen figyelmetlenségnek köszönhetően, az eredeti koreai kártyák kerültek bele, ami miatt eleinte keseregtem, aztán viszont meggyőztem magam hogy így csak még különlegesebb az egész és végül megtartottam őket. 😌 Nem okoz fennakadást, mert szövegesen csak az italok nevei szerepelnek rajtuk, ráadásul azok angolul is és hát a döntő többségük nemzetközi elnevezés, szóval szinte mindegy. Minden más egyébként magyar nyelvű és a magyar kiadó a paklit is készséggel cserélte volna. ✌

    Áttérve a külcsínyről magára a játékmenetre sajnos már nem tudok ennyire lelkes lenni. 😳 Rossznak persze távolról sem gondolom, diplomatikusan szólva, mondjuk hogy rendben van. 😛 Ebben a tekintetben nem nagyon mutat semmi újat. Lépkedünk a baristáinkkal, szedegetjük a pohárbavalót. A mozgás és begyűjtés alapszabályain menet közben azért fejlesztgethetünk picit és erre szükség is van a sikerhez. Ami összegyűlt, azt bepakoljuk a rendelésekbe és így igyekszünk azokat időben teljesíteni.

    *folytatom*

  • maszlagadam27

    2023-10-31 16:39:30

    A képeket nézne és a cikket olvasva, hatátozottan megjött a kedvem a játékhoz. A komponensek minősége kifejezetten szupernek tűnik, amit elsőre nem is értettem, hiszen ha az árát nézzük akkor itt valami anomáliának kell lennie, az ilyen kivitelezésű mütyűrök általában borsosabb összárat szoktak eredményezni. A téma is nagyon közel áll hozzám, nagy kávés vagyok és bár vendéglátási tapasztalatom nincs, valahogy itt talán az olvasottak alapján átjön az a pörgés, ami egy keresetebb kávézóban szokott lenni. Nem ismerem a kiadó játékait, de ha élesben ehhez a minőséghez, asztalképhez egy klassz játékélmény is párosul, akkor ez egy remek ár-érték arányú darab! Ha valakinek van már gyakorlati tapasztalata, akkor kérem cáfolja, vagy erősítse meg az előzetes elképzeléseimet! 😉

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Coffee Rush