Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Dog Lover – Cat Lady kutyarajongóknak🐶

Fogadj örökbe kutyusokat, tömd meg a pocakjukat finomfalatokkal, tanítsd trükkökre, sétáltasd meg, és legyél Te a legjobb gazdi!

Cat Lady🐱

Sokan találkozhattatok már a Cat Ladyvel, ezzel a kedves, pörgős és iszonyatosan cuki családi kártyajátékkal, ahol a játékosok macskákat fogadnak be, etetnek meg, és kényeztetnek játékokkal, jelmezekkel és macskamentával minél több pont reményében. A kártyákat 3x3-as alakzatba rendezzük a játéktér közepére, körünkben pedig egy sor vagy egy oszlop három lapját vehetjük el. Egy szürke macskafigura csavar a lapszerzésen: mindig az előzőleg felvett, frissen feltöltött sorra vagy oszlopra kerül, és azt blokkolja. Ha nagyon szeretnénk, cicariasztóval elkergethetjük, és felvehetjük az előbb blokkolt lapokat.

A nagy sikernek hála, megszületett a Dog Lover, ami lényegében a Cat Lady kutyás, kicsit összetettebb verziója. A Dog Loverben kutyusokat fogadunk örökbe, etetünk meg, sétáltatunk, tanítunk, ruházunk fel tulajdonságokkal, és kényeztetünk játékokkal, programokkal és csontokkal. A körünkben megtanult trükkjeink alapján vehetünk el lapokat a 3x3-as alakzatba rendezett pályáról. A szürke macska szerepét egy barna francia bulldog, az őrkutya veszi át, akinek figyelmét labdázással terelhetjük el.

Előkészületek

A főpakliból felhúzunk kilenc lapot, és 3x3-as alakzatot rendezünk belőlük, majd felcsapunk a menhely-pakliból három örökbefogadható kutyust, a trükk-pakliból pedig három megtanulható trükköt. Mindenki véletlenszerűen kap egy kezdő trükköt és kutyust. Az lesz a kezdőjátékos, akinek a legtöbb kutyája van, az utolsó játékos pedig megkapja a Hozd vissza! kártyát és az őrkutyát, akit egyből le kell rakni egy tetszőleges sorra vagy oszlopra.

A játék menete

Az aktív játékos egy trükk kártyáját fogja kijátszani, és ez alapján fog laphoz jutni: tetszőlegesen forgatva aktiváljuk a trükköt, és vesszük el a kártyákat úgy, hogy az őrkutya által védett sorból vagy oszlopból maximum egy lapot érintsünk. A következő körben az őr a csillaggal jelölt helyen folytatja munkáját.

Egy elvett kártyán lehet kutya, étel, séta, idomítás, tulajdonság, örökbefogadás, kedvenc tárgy vagy csont. Hogyha kutyust vettünk el, magunk elé rakjuk az új kiskedvencünk. Minden kutyának van mérete (kicsi, közepes vagy nagy), neve és vacsora-kívánsága, és a játék során rendelhetünk hozzá egy tulajdonság-, egy séta- és egy idomítás-kártyát.

A felvett tulajdonságot és sétát egyből egy kedvencünkhöz alá kell raknunk. A tulajdonság-kártyán látható, mekkora kutyához csatolható, maga a tulajdonság, amely módosíthatja a játékszabályt, és a játék végén plusz pontokat érhet, valamint a büntetés, amit elszenvedünk, ha nem tudjuk kijátszani a kártyát. A séta bármilyen ebhez rakható, és két pontot ér a játék végén.

Az idomítás-kártyát kezünkbe vehetjük, és kétféleképpen használhatjuk fel: hozzárendeljük egy kedvencünkhöz játék végi plusz pontért, vagy gyűjthetjük, hogy új trükköket vásárolhassunk rajtuk.

Hogyha ételhez jutottunk (maradékhoz, száraztáphoz, konzervhez vagy jokernek számító univerzálishoz), lecseréljük a lapot az adott típust szimbolizáló kockára. Az ételt nem kell rögtön odaadnunk egy kutyának, a játék végéig variálható, melyik ebünkkel mit etetünk meg.

Kettő örökbefogadás-kártya eldobásával örökbe fogadhatunk egy kutyust a menhelyről – a kiválasztott ebet magunk elé rakjuk, majd újra háromra bővítjük a kínálatot.

Az öt fajta szettben gyűjthető kedvenc tárgy (póráz, rágóka, frizbi, labda, kutyaház) és a csont-kártyák játék végi pontunkat növelhetik (vagy csökkenthetik).

A Hozd vissza! egy különleges kártya, az egész pakliban csak egy van. Tulajdonosa kicserélhet a saját körében a 3x3-as tábla egy tetszőleges lapjára, és az új szerzeményét egyből ki is játszhatja.

Pontozás

A Játék végén eldöntjük, melyik ételt melyik kutyusunk kapja, majd összeadjuk a jóllakott kutyusainkért, a tulajdonságaikért, a sétáikért és az idomításukért, valamint az összegyűjtött kedvenc tárgyakért járó pontokat. Hogyha egy csontunk van, veszítünk egy pontot, de ha kettő vagy három, akkor jóllakott kutyánként egy, illetve kettő pontot kapunk. Éhen maradt kutyusaink két-két pontlevonással járnak. A pontozótömb segítségével a pontok összeadása egyszerű és egyértelmű. A legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

Továbbgondolt változat

Mivel imádom a Cat Ladyt is és a kutyákat is, sejtettem, hogy oda leszek a Dog Loverért. A szabályok egyszerűek, a grafika cuki, a játék hangulata kellemes. Azon túl, hogy a cicákat lecseréljük kutyákra, megismerkedünk a tulajdonság- és a trükk-kártyákkal. Ezek tovább növelik a lehetőségeinket és a játék összetettségét is, valamint a segítségükkel sikerült elérnie a tervezőnek, hogy ne azt érezzem, hogy egy átrajzolt Cat Ladyvel játszom. Apró szintlépésnek gyerekeknek és kezdőknek tökéletes váltás, a kutyarajongóknak pedig egy újabb gyöngyszem!🐶

Hol vásárolhatom meg?

írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!


Kommentek

  • Kulpasz

    2023-10-12 09:08:24

    Én még a Cat Ladyvel szemezgettem, de mivel sokkal inkább vagyok dog lover, ezért a Dog Loverrel abszolút eltalátak. Nem volt korábban ilyen játékunk, és tökéletesen működik egy könnyed esti játéknak, ha nem komolyabb társasozókkal játszunk. Én a grafikákat imádom, ötletesek a nevek is (Luca, a háromlábú kutya a Luca szék miatt pl. elsőre nekem át sem jött :) ), és jó minőségűek a kártyák. Nálunk március óta többször előkerült már, nyaralásra is vittük magunkkal. Amúgy ryuk669 tökéletesen összefoglalta azzal, hogy "akinek nincs agyuk se idejük munka után hosszabb játékhoz", totál egyetértek, én is tudom ajánlani. Ha sok hasonló van, de tetszik az alapötlet, mondjuk egy akció során (lassan black friday, meg karácsony) érdemes lehet beszerezni.

  • ryuk669

    2023-10-01 02:24:35

    Én beszereztem mert ezt könnyű magammal vinni és egy kevésbé gamer társasággal, akik viszont lelkes kutyatartók, szívesen játszuk. Szerencsére annyi hasonló játékom meg nincs, hogy ne fért volna ez bele. 😀 Nem bonyolult, ráadásul a kártyagyűjtögetést amúgy is szeretem. Bár ha nekem is több hasonló szintű lenne már otthon, én se biztos, hogy kosárba raktam volna, de csak mert jobban szeretem a komplexebb játékokat. Akik viszont ezt a nehézségi szintet preferálják mert szeretnek játszani, de már nincs agyuk se idejük munka után hosszabb játékokhoz, azoknak csak ajánlani tudom.

  • szirom.niki

    2023-09-30 22:06:09

    Köszönjük az összefoglalót!

    Még nem próbáltam a játékor, de többször szemezgettem már vele, elsősorban a témája miatt. Nagyon aranyosak a rajzol kutya kártyák, főleg emiatt és mert összetettebb valamelyest nekem szimpatikusabb, mint a "cat lady". Beszerezni azonban nem mertem még, mert tartok tőle, hogy csalódás lenne. Sok hasonló nehézségű játkom van már itthon, így félek, hogy nem kerülne eleget asztalra.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dog Lover