Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Happy City – A legboldogabb barakk

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?

A Happy City két japán szerző, Toshiki és Airu Sato munkája. Játékaik itthon, sőt, Európában sem túl ismertek. A Happy City egy pörgős, könnyed kis játék, melyben 10-10 kártyából igyekszünk a legboldogabb várost felépíteni.

Játékmenet

A játék kezdetén a három kék épületpaklit és a zöld lakóépületeket tegyétek az asztalra, majd véletlenszerűen csapjatok fel öt különleges épületet. Minden játékos kap egy boldog piacot, illetve megkapjátok az első bevételeteket.

A körödben bármelyik épületpakliból felcsaphatsz annyi kártyát, hogy három lap legyen felfordítva. Ez után megvásárolhatsz egy lapot, amit beépíthetsz a városodba, vagy passzolsz, hogy újabb bevételhez juss. A következő játékos is háromra egészíti az épületeket, majd vehet egy lapot.

A kártyákon 3 féle ikon szerepelhet: pénz, ami a forduló eleji bevételedet növeli, továbbá lehet még rajta lakos és szívecske. Utóbbi két ikon szorzata adja majd a játék végi győzelmi pontokat.

Egyszerű épület vásárlása helyett dönthetsz úgy, hogy lakóépületet veszel. Ezeken minden esetben lakos látható, de jobb ár-érték arányúak, mint a sima épületek.

A kártyák ötféle színűek lehetnek, és amikor kijön egy színkombináció, ami megtalálható valamelyik különleges épületkártyán, akkor azt beépítheted a városodba. Ezek a kártyák valamilyen egyedi képességgel rendelkeznek, és mindenki csak egyet szerezhet belőlük.

Amikor egy játékos megépíti a tizedik épületét, a játék véget ér. Adjátok össze külön a szivecskéket és a lakosokat, majd szorozzátok össze a két eredményt, és megkapjátok a végső pontszámotokat. Aki a legtöbb pontot gyűjtötte, ő lesz a győztes.

Vélemény

Ahogy olvashattad, a Happy City nagyon egyszerű szabályokkal rendelkezik, nagyjából 3 perc előkészíteni és 5 perc megtanítani. A játék ideje sem lesz sokkal hosszabb, két fővel 10 perc lejátszani, négy-öt fővel ennek a duplája.

Grafikája nagyon bájos, olyan, mint egy anime, vagy mint a cuki matricák a Messengerben. Az inzertje szép, a doboz megfelelő méretű, de védőzött kártyáknak kicsit szűkös. Apropó védők. A kártyák papíron 43x63-as méretűek, valójában 1 mm-el szélesebbek, így nem nagyon van megfelelő kártyavédő.

Az újrajátszhatóságnak megadták a módját, 38 különleges építmény, és elég sok épületkártya van, de a játékban egy dolgot fogsz csak csinálni: gyűjteni a szivecskéket és a lakosokat. Az összes stratégia kimerül annyiban, hogy rámész-e valamelyik különleges épületre vagy sem.

Úgy éreztük, hogy két fővel nem jön ki a játék hangulata, de kisebb hatással van rá a szerencse. Mi hárman-négyen játszuk a legszívesebben.

Tíz éves kortól ajánlott, de 6-7 évesekkel is lehet játszani, ugyanis velük nem az ikonok összeszorzását, hanem összeadását javasolja a szabály. Amint a szorzótáblát ismerik, akkor már a normál szabályai szerint is játszható, ha pedig már olvasni is tudnak, akkor jöhetnek a haladó kártyák.

Konklúzió

A Happy City egy kis filler játék, egyszerű szabályokkal, nem túl mély döntésekkel. Rövid játékidejével, könnyed játékmenetével akár gyerekjátéknak is elmenne. Bár van benne egy pakli kártya haladó játékosok számára, így is éppen a családi alsó kategóriát súrolja. Mi inkább csak a szöveg miatt mondanánk „haladó” paklinak.

A játékot leginkább kisgyerekes családoknak ajánljuk, vagy első randira olyasvalakivel, aki még nem találkozott modern játékokkal.

A(z) Happy City társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

11Máj

Szupercsapat! - A világ legnagyobb zászlószerző versenye csak rád vár🐤

Ismertető | 2024.05.11. 14:00:00

Építs paklit, és párbajozz a 2023-as év játékában egyedül, vagy akár hét barátoddal! Vajon a gumikacsa elveszi a zászlót a gengsztertől?


Kommentek

  • laptopzsol

    2023-02-26 17:03:21

    UUUuu nagyon kösz az infót. A happy city-t tök véletlen vettem meg 50% akcióban a tescoban. A legjobb vételem volt, pedig azt sem tudtam mi az.

  • ARduel

    2023-02-22 17:24:27

    Köszi az észrevételt, elkerülte a figyelmünket. Érdekesnek tűnik, és a szörnyek is cukik. Kíváncsi vagyok mekkora hatással lesz a játékmenetre.

  • batik.balazs

    2023-02-20 14:52:14

    Köszi a bemutatót!

    Az elmúlt héten figyeltem fel a játékra akciósan, magammal is hoztam egy példányt a boltból. Ezen írás (és néhány bemutató) után úgy látom, jól döntöttem: könnyed családi fillert szerettem volna és tényleg az.

    Annyit tennék hozzá a bemutatóhoz, hogy idén érkezik egy szörnyes kiegészítő a játékhoz ( Happy City: Grozilla ), amiben szörny figurák is lesznek, plusz olyan épületek is lesznek, mint: Tower Rangers, Empire Star Building.

    Remélem, Reflexshop ezt is hozza magyarul...

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Happy City