Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kisfröccs - Laza felfrissülés

Hajnóczy Soma Fröccs társasjátékának kiegészítője új kocsmahősökkel, új szívatással és pohártalpakkal érkezett.

"Sziasztok! Vízköpő Karesz vagyok"

A Fröccs Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és humorista könnyed kártyajátéka, ahol a játékosok egyedi képességű kocsmahősök szerepébe bújva kevernek sárgamuskotály, szürkebarát és zöld veltelini fröccsöket. A játék során különböző űrtartalmú poharakat vásárolunk, bort és szódát töltünk beléjük, majd eladjuk az italokat az itallap szerinti árukon. Ezen túl szívatáskártyákat játszhatunk ki egymás ellen: eltörhetjük ellenfelük poharát, kilöttyinthetjük szódáját, borát, vagy lehúzhatjuk egy kis apróval. Ezt neked! kártya segítségével kitérhetünk egy gonosz manőver elől, de az alkudozás is megengedett – és ez teszi a partijátékot egyedivé! Fél óra alatt elfogy a fröccspakli, eljön a záróra, és az a hős nyer, aki a legtöbb pénzt kereste.

Zsugabubus és a pohártalpak

A Kisfröccsben nyolc új kocsmahőssel ismerkedhetünk meg, akik az alapjátékból megszokott módon mókás névvel és egyedi képességgel rendelkeznek. Hárman közülük saját játékelemekkel bírnak: Ringó és Kunyi gazda zsetonokkal, Juci pedig saját pohárral és pohártalppal. Hagymás Bobnak három személyes partitól van hatása, Zsugabubus négy-öt főnél bizonyult izgalmas csavarnak, a többiek pedig minden játékosszámnál beváltak. Hagymás Bobot és Ringót egyértelműen Bud Spencer és a Beatles ihlette, Huligán Tibikéről pedig nekünk Nagy Feró jutott eszünkbe.

Új elemként érkeznek a pohártalpak, amelyek különleges képességet adnak a poharaknak. Innentől kezdve minden pohár egy talppal jár párban, így vásárláskor nem csak a méret, de az egyedi tulajdonság is döntő tényező. Háromféle pohártalpat találunk a pakliban: a pirosak a pohár megvásárlásakor, a kékek a fröccs eladásakor, a szürkék pedig állandó jelleggel érvényesülnek. Vannak, amelyek számunkra biztosítanak előnyt, mások pedig ellenfelelinknek tesznek keresztbe - alkudozni itt is ér.

Ezzel együtt egy új szívatás is megszületett: a pohártalpcsere kártya segítségével ki tudjuk cserélni két tetszőleges pohár talpát.

Egészségünkre!

Rengetegen szeretjük ezt a pörgős partijátékot, amiben jól megszívathatjuk barátainkat, és kacifántos alkukba bocsátkozhatunk. Témája, egyszerűsége és szuper hangulata miatt olyan ismerőseim is élvezik, akik amúgy nem szívesen társasjátékoznak – szia apa! Éppen emiatt, és mert a nyár kézenfogva jár az esti fröccsözéssel, ami pedig könnyed és vidám partijátékokért kiált, rengetegszer került elő nálunk a Fröccs az elmúlt hónapokban. Így nagyon jól esik a vérfrissítés, amit a Kisfröccs tartogat az új, rafinált kocsmahősökkel és a pohártalpakkal. Még több szívatás, még több interakció, még több alkudozás! Ajánlom minden Fröccs-rajongónak!

A(z) Fröccs: Kisfröccs kiegészítő társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!


Kommentek

  • fonixmadar12

    2022-11-29 09:37:33

    Színtiszta élmény ez a játék, főként mikor végén számoláskor mindhárom főre azonos összeg jön ki, napokig emlékezetes marad a sok nevetés.

  • peti1212

    2022-11-28 10:21:20

    Ezzel egyetértek én is, lehet hogy rosszkor és rossz időben próbáltam ki a játékot vesztemre 2 fővel, mert rövid idő alatt

    más örömére elajándékoztam ezt. Szerencsére családon belül maradt és nagy örömet szerezve ezzel.

  • gevanda

    2022-11-28 09:51:40

    Alapvetően nem két főre kitalált játék, és a kiegészítőnek sem célja ezen változtatni, az új kocsmahősök között is van, akit nem lehet két főnél kipróbálni (Hagymás Bob), párnak meg túl nagy előnye nincs két emberrel. Szóval aki csak és kizárólag ketten játszik, az talál jobb játékot is. Viszont ha már úgyis megvan, nálunk ketten is elő szokott kerülni, főleg nyáron, a témája miatt.. 😄

  • batik.balazs

    2022-11-27 18:58:35

    Nagyobb létszámnál telitalálat ez a játék. Az asztal feletti alkudozások, irányított kiszúrások a legnagyszerűbb részei a játéknak. Előre leosztod a lapokat, és hátradőlve csak azt figyeled, ahogy a többiek hajbakapnak. Az, hogy kiszúrásoknak csak a képzelet szab határt, lehetővé teszi, hogy a legpofátlanabb kéréseket, követeléseket dobd a másik elé. Ha a többiek partnerek ebben, akkor nagyon nagy nevetés lesz a vége, de találkozunk már sértődéssel is.

    Nagyon várom már, hogy a két ünnep között ezt a kiegészítőt is az alapjátékhoz keverjük.

    Két fővel egyszer próbáltuk ki a játékot, mi is úgy éreztük, hogy a kiszúrások száma elviszi a a játékot, és azoknak a súlya elhúzza a játék lényegét.

    El tudnék képzelni egy Fröccs : A párbaj nevű játékot. Kicsit csiszolni kellene a játékmenten... De lehet, hogy a Kisfröccs megadja azokat a lapokat és lehetőségeket, amik ehhez kellenek. Mint írtam, két ünnep között kiderül.

  • gevanda

    2022-11-27 16:08:46

    Mi ketten is bent szoktuk hagyni az összes piros lapot, kevesebb lesz a játék végén a pontunk, de jó a hangulata.😅

  • laptopzsol

    2022-11-26 03:49:02

    A társasjáték talin, játszotam vele először. Meg is vettem a kieggel együtt. Nem bántam meg, azóta többször is játszotunk vele. Átlagban 6 an vagyunk, úgy nagyon király. Két embernél szerintem a kiszúros lapok számát csökkenteni kell, túl sok.

  • adrian1468

    2022-11-25 23:05:32

    Nemcsak a kocsmában szeretem a kisfröccsöt, de a társasjáték is megfogott. Viszont úgy érzem, hogy egy kicsit drága.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fröccs: Kisfröccs kiegészítő