Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Konyec konyha - Vodkával elmegy

A második világháború végére igencsak nehézkessé vált az alapvető szükségletek kiegléítése. Nem volt ez másképp az orosz hadseregnél sem. A mennyiség a lényeg, nem a minőség. Térfogatleves nincs kéznél, úgyhogy más eszközökhöz kell folyamodnunk. Egy kis rozsdás szög, és máris szebb a színe. Egy kis homok, és kicsit fakóbbá is vált. Hogy mi a titkunk? A csodálatos húsdaráló, melynek segítségével fogyasztható állagúvá teszünk bármit. Az persze más kérdés, hogy mennyire egészséges kosztot kínálunk a végfelhasználóinknak. A lényeg az, hogy ne kezdjük el mi is tizedelni a katonák számát.

A Konyec konyha egy igazi tragikomikus kaland, melyben különféle ételeket készítünk az éhes szovjet vitézeknek. Általános értelemben étel alig akad, így abból kell dolgoznunk, amit találunk a csatatér körül. A játék gördülékenységét egy applikáció segíti (lehet, hogy az olvasótábor felét itt el is veszítettem). Emiatt nem is feltétlenül szükséges a szabálykönyvet végigolvasni, hiszen van tanulójáték, melynek segítségével elsajátíthatjuk a tennivalókat. Természetesen ennek ellenére ajánlom az olvasást is, hiszen a készítők hasznos tanácsokkal látnak el minket kellően humoros formában.

Здравствуйте товарищ!

A játék előkészítéséhez csupán egy feltöltött telefonra vagy tabletre lesz szükségünk, mely nem tartozik a krumpli kategóriába. Bizony, az elavult készülékek krumplivá avanzsálnak - húsdarálóba vele, ne hagyjuk veszni az értékes étket!

Az alkalmazáson belül eldönthetjük, hogy melyik játékmódot preferáljuk, és azon belül merre szeretnénk továbbhaladni. Ennek megfelelően a képernyőről le tudjuk olvasni az utasításokat az előkészítés befejező lépéseihez (pakli pontos összetétele, kártyák kiosztása).

A játék során a kezünkben lévő hozzávalókártyák segítségével próbálunk összerakni megfelelő színű ételeket, akár egymás után több fogást is. Bizony, mint már mondtam, itt a mennyiség a lényeg, nem a minőség - de azért nézzenek ki valahogy azok az ételek. Minden hozzávalónak van mérgezési értéke, egyedi színe, valamint esetenként különleges hatása. Minden étel elkészítéséhez néhány mesterszakács bedob egy-egy hozzávalót a húsdarálóba, majd mindenki reménykedik, hogy a megfelelő színt sikerült kikeverni - hogy elfogadják a rendelésünket. A CIELAB színrendszer alapján kapunk egy százalékos értéket, és ha az összes fogást sikerült elkészíteni, a pontosságunktól függően kapunk néhány rubel borravalót is.

A minél nagyobb pontosság elérése érdekében minél jobb színkeverést kell összehoznunk (tehát a hozzávalók színárnyalatát és telítettségét kell figyelembe venni). Ahhoz pedig, hogy ne nyírjuk ki az elvtársakat, minél kevésbé mérgező alkotóelemeket kell használnunk (ez a kártyák számértéke a felső sarkokban).

A játéknak van egy sztori módja, melyben 21 küldetésen keresztül törhetjük végig az utunkat a nyomorult kis hadirittyentő pozíciójából egészen a Kreml ínyec séf állásáig. Ha pedig nem vagyunk ilyen nagyravágyóak, kipróbálhatjuk a különálló kihívásokat is. Amint elkezdünk egy küldetést vagy kihívást, megismerkedhetünk az adott játék feltételeivel: milyen százalékeredményt kell legalább elérnünk az elfogadható szinthez, mennyi hibázási lehetőségünk van, mi a kaland célja (például adott mennyiségű rubelt gyűjteni, vagy valamennyi rendelést teljesíteni), valamint miket kell még teljesítenünk ahhoz, hogy kimaxoljuk a lehetőségeinket (opcionálisan szerezhető csillagok formájában).

Amint teljesítettük a kaland fő célját, élvezhetjük a győzelem ízét - bár egy pár nemezcsizma azért ront egy keveset az élményen, de ezzel most ne foglalkozzunk.

Давай!

A Konyec konyha egy szórakoztató, vicces elemekkel ellátott applikációvezérelt játék. A játékmenet pofonegyszerű.

Nekünk az a tapasztalatunk, hogy két-három játéknál nem igazán tudtunk többet lejátszani egymás után. Monotonná és agyzsibbasztóvá tud válni az, hogy mindig keressük a megfelelő színeket, megpróbáljuk nem megölni a katonákat, és igyekszünk teljesíteni az aktuális kaland célját. Ehhez pedig folyton csak dobáljuk a darálóba a hozzávalókat.

Mindezek ellenére jó játéknak tartom a Konyec konyhát: a körítés nagyon szellemes (még a szabálykönyv is humorosra sikerült), a játék egyedi megoldásokat használ, és jól felépített jutalomrendszert találunk az alkalmazásban (kalandon belül opcionális célok, azon kívül kitüntetések formájában). Sőt, ha ez nem lenne elég, a játék állását egy egyszerű regisztráció segítségével tudjuk egyik eszközről a másikra átvinni - illetve ilyenkor lehetőségünk lesz elkezdeni az online ranglistákon is brillírozni.

Talán a kampánymód az, ami nem feltétlenül illik a felépítéshez - vagy pont ez a trükk, hogy mivel egyszerre nem tudunk sok küldetést lenyomni, sokáig kitart a kampány. Fillernek viszont tökéletes darab, mert egyedi megoldásokat alkalmaz, vicces körítése van, és könnyű megtanítani bárkinek.

Az applikáció is kifejezetten hasznos, ugyanis a színkeverést és az eredmény értékelését elég nehézkes volna anélkül elvégezni.

Приятного аппетита!

Aki nem ódzkodik az applikációvezéreltségtől, és egy aranyos sztorival ellátott fillert keres, amiből elegendő lejátszani két-három kört, annak mindenképpen ajánlom a Konyec konyhát. A Sorban álláshoz hasonlóan ez is cinikus módon áll a korabeli körülményekhez, humorral próbálja feledtetni az akkori abszurditásokat.

A(z) Konyec konyha: Az orosz gasztrotúra társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gyd

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!

25Feb

Bájos Kis Bestiák - Happy Tree Friends kártyákkal

Ismertető | 2024.02.25. 14:06:00

Toborozz hősöket a kalandorcsapatodba, és szállj szembe szörnyekkel ebben a könnyen tanulható, fél-egyórás partijátékban!


Kommentek

  • fonixmadar12

    2022-11-29 09:39:31

    Tavaly karácsonyi ajándék volt, azóta is mindig elővesszük, sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen "egyszerű" játék ennyi meglepetést tud okozni (korosztályzól független)

  • ryuk669

    2022-09-16 15:19:21

    Ez van akivel sikerül...és van akivel lehetetlen. Pl barátnőm belebújt csak a telefonba, és mindamellett hogy irtó lassan olvas és azt se hajlandó hangosan, nem is igazán hagyta hogy te is belenyúlj, pedig azt hittem én vagyok alfa játékos. XD Öcsémmel lehetett összeszervezetten dolgozni, először ő, aztán én is megnéztük a helyszíneket és elmondtuk amit esetleg a másik nem látott és általában addig mi kikerestük a kártsákat amiken a másik által látott tárgy szerepel. A gond az, hogy barátnőm odáig volt a játékért, öcsémet meg annyira nem érdekelte hogy megint játszunk. De én szeretek is egyedül nyomozni. Emiatt is érdekel igazából a T.I.M.E. stories, mert ott talán nem jön elő ez a holtidő ha esetleg a másik játékos nem hagy érvényesülni.

  • gyd

    2022-09-16 09:33:33

    Nekem valahogy sosem volt problémám a QR kód beolvasásával.

    A bűnügyi krónikáknál pedig valóban egy ember kezeli az appot, de egyrészt a helyszíneken többen is körbe lehet nézni, illetve a játék gerincét az agyalás adja, hogy mi lehet egy valós, észszerű sztori a látottak alapján - legalábbis szerintem.

  • ryuk669

    2022-09-16 03:14:47

    Újszerünek hat az aplikációs játékok világa, bár nekünk a Bűnügyi krónikákkal is az a legnagyobb bajunk, hogy ezzel a telefon bevonással igazából egyszemélyessé redukálódik a játék, mert ketten nehéz olvasni egyszerre a telefonon, ha meg mindketten végigolvassuk külön, akkor meg nagyon lassan haladunk. De ez a probléma ennél a játéknál pont nem jön elő, bár nekem elég egysíkúvá vált már mikor a kezdetek kezdetén mindenhova ezt vittem mert kicsi volt és könnyen játszható. Színvakokkal különösképpen élvezetes, garantált vereség. xD

    Az applikáció hozzá viszont nagyon tetszik. Egész jók a pályák közti kis sztorik, és a grafika is jó lett. Csak ez a QR kód olvasós dolog idegörlő néha, mikor már 5 perce bűvölöd a káttyát a telefon felett...és még mindig nem olvassa be.

  • godzsakattila

    2022-09-10 23:08:18

    Előjön az "ősi" app kérdés, ahogy a cikk szerző utal is rá az elején, ugyanis ez elégge megosztja a társasos közönséget. Én is azok közé tartozom akik szerint nem igazán jó keverni az appokat és a társasokat, mert annak a célja pont a technológia mentesség lenne.

    DE, amennyire nem díjazom komplexebb vagy nagyobb játékoknál (amúgy valamiért engem elriasztanak a társasok online verziói is, bár sima pc játékokkal se játszom vagy 10 éve), épp annyira "megengedő" vagyok ilyen szórakozós játékok esetében. Talán azért mert a party játék és a társasjáték két külön fogalom a fejemben.

    Egyszóval maga a játék biztosan nem lenne a kedvenceim között, de nem az app miatt! Ellenben néha biztos szívesen játszanék vele és nem zavarna az app.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Konyec konyha: Az orosz gasztrotúra