Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Ti írtátok! - Kalandra fel!: Sárkányok erdeje

Kinek ne lenne ismerős a sűrű rengeteg, ahol hősünk a félelmet nem ismerő, királylány megmentő, királyságot elnyerő, tűzön-vízen átverekedő hős lovagok szintjén tündököl??

A Sárkányok erdejében komolyabb háttértörténet nélkül a feladatunk egy varázslatos erdő felfedezése, ahol utunk során szörnyekkel harcolhatunk, tárgyakat gyűjthetünk vagy épp benyelhetjük a nem feltétlenül kívánatos események különféle hatásait, aminek a végén a legeredményesebb kalandor, ha királylányt és királyságot nem is, de a partyt megnyeri! Ha felkeltette a figyelmed tarts velem egy rövid áttekintő erejéig, hogy eldönthesd, Te is kalandornak állsz-e!

A játék áttekintése

A játékunk két pakli különválasztásával kezdődik, az egyik lesz az akciópaklink (kalandor pakli) valamint lesz egy erdőpaklink, aminek a fogyasztásával haladunk előre a játékban. Az erdőpakliba bekerül két sárkány, amelyeket a pakli második felébe keverjünk. Miután megkaptuk a kalandorkártyáinkat és az erdőpakliból is felcsaptuk az első 5 kártyát, amely az ösvényünk lesz és folyamatosan pótoljuk a játék előrehaladtával, indulhat is a verseny a győzelemért, de előbb nézzük, hogy mit is tudnak a kártyák.

Kártyatípusok:

  • Felszerelés kártyák (erdőpakli): ezek egyszeri vagy permanens segítséget adnak a lények legyőzésében például kocka újra dobás, vagy a dobott érték növelése.
  • Lény kártyák (erdő pakli): különféle lények különféle harci értékekkel kerülnek elő az erdőből, amelyek legyőzésével kapunk győzelmi pontokat.
  • Esemény kártyák (erdőpakli): néhány esemény kártya is helyet foglal az erdőpakliban, amelyek fűszereznek valamelyest a játékon. Hatásukat azonnal végre kell hajtani, amelyek ugyan nem végzetesek, de mégis kellemetlenek lehetnek.
  • Szerencsekatica (kalandorpakli): extra kalandorkártyát húzhatsz (azonnal eldobandó)
  • Kalandorkártyák (kalandorpakli): ezek az 5 színben és 1-12-ig számozott kártyákkal vesszük fel a harcot az erdő rémségeivel.

A győzelmi pontok szerzése érdekében le kell győznünk azokat a lényeket, amelyek felbukkannak az erdőben. Ezeket a kalandorkártyáink kijátszásával vagy erősebb ellenfelek esetén ezen kártyák kombinálásával tehetünk meg. 1 kalandorkártya alapvetően 1 kockadobást jelent és ki kell választanunk, hogy milyen módon próbáljuk legyőzni a lényt. Minden lénynek 3 különböző védekező értéke van úgymint csapás, tiprás és sikoly. A kocka dobásával minimum a lényen feltüntetett értéket kell elérnünk a győzelemhez ellenkező esetben 1 kártyánkat el kell dobjuk. Minden támadástípust végrehajthatunk akár 1 kártya kijátszásával is de az erősebb lények ellen ez nem sokat fog érni. A kalandorkártyák kombinálásával van lehetőségünk a harcértékünk növelésére a felszereléskártyákat nem számolva az alábbi kombinációk egyike szerint:

  • Csapás: számsort kell kijátszanunk és a lény ennek megfelelő értékét kell elérnünk vagy felülmúlnunk.
  • Tiprás: azonos értékű kártyák kijátszásával növelhetjük a hatékonyságunkat
  • Sikoly: ha ezt választanánk csupán a színeknek kell megegyezniük.
  • Sárkányvarázs: ezt csak sárkányok ellen vethetjük be 3 kártya szükséges hozzá színsor kombinációban

Vigyázat, a kockák nem a megszokott 1-6-ig hanem csak 1-4-ig számozottak így a nem túl soknak tűnő lény védelme elég csúnyán visszaüthet még több kocka dobása esetén is. Ezért a másik akció, ami a felszerelkezés biztosítja a lehetőséget, hogy a kalandorpakliból új kártyát húzzunk és reméljük, hogy megfelelő kombinációkat tudunk összegyűjteni 1-1 lény legyőzéséhez.

Végjáték

Ahogy az ösvényünket fogyasztjuk és ezáltal az erdőpaklit is előbb utóbb belebotlunk a sárkányokba, amelyek legyőzése a játék végét jelenti. A másik opció, ha a kalandorkártyapaklinkat újra keverés után ismét felhasználtuk és így sem sikerült eljutni a sárkányokig. Bár a játékszabály tartalmaz még pár apró variálási lehetőséget, de ezek sem jelentenek drasztikus változást. A nyertes az, aki több győzelmi pontot tudott begyűjteni a lények legyőzésével, amit még megfejelhetünk 3 ponttal, ha nálunk landolt több lénykártya.

Személyes vélemény, tapasztalat

A játék grafikája szerintem lehetne színesebb és változatosabb mivel 1-1 lényből általában több kártya van. Ezen kívül is beletehettek volna még néhány színesítő elemet. Az ösvény pótlásával nem mindegy, hogy az ellenfelünk milyen lehetőséget kap az erdőtől, amivel nagy előnyhöz is juthat, de ezzel mit kezdeni nem nagyon tudunk. 2 fő esetén a sárkányok kihúzása, amely elég sok pontot biztosít könnyen eldöntheti a játszmát, hiszen a soron következő egyből támadhatja a sárkányt mi pedig remélhetjük, hogy a szerencse nem szegődik az ellenfelünk mellé különben máris zsebelte az egyik pont bombát. Bár nálunk nem volt jellemző, de ha úgy érezzük, hogy hamarosan a sárkány következik akár a játék is befagyhat, mert nagyon nem mindegy, hogy kinél csapódik és a kivárás kinyújthatja a játékot.
Nálunk felnőttfejjel is előkerül mert fél órán belül lezavarható, könnyed élményt biztosít és a szabályok is pillanatok alatt elsajátíthatóak. Akik szerencsések azok számára mindenképp ajánlott, egy komolyabb bevezetőjének is megfelelő lehet, bár agyban aligha fog bemelegítést nyújtani a hangulatot rávezetheti.
Végül pedig egy plusz bónusz, hogy a doboza igazán szépre sikerült és valóban hozza a kalandor érzést.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Júl

Anarchista palacsinta🥞 – „Kirobbanó-Dobble-Élmény”

Ismertető | 2024.07.13. 14:00:00

A Robbanó cicák és a Dobble alkotóinak közös játéka

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Kommentek

  • Bneevi

    2022-09-01 08:13:43

    Vidéki révén sajnos a szállitási költségek emelkedése növeli a társasjáték beszerzésének kiadásait. Úgy gondoltam majd az ünnepi bevásarláshoz "csapom", megnéztem, hogy annét sokszor rendeltem már, kapható, kb. 4400 Ft-ért.

  • gevanda

    2022-08-31 09:34:54

    Pont van fent a csereberén 3ezer Ftért budapesti átvétellel🙃 Szerintem szuper játék, mi próbáltuk már, és bejött nekünk. Kétszer próbáltam megvenni, egyszer Szellemlovasról használtan, de annnnnyira csúnya állapotban volt, hogy visszaküldtük, egyszer pedig itt csereberén írtam rá egy eladóra, de sajnos nem válaszolt. Most ezen a 3ezres csereberésen megint elgondolkodtam, de ilyen olcsó játértékért fáj póstaköltséget fizetnem😅

  • Bneevi

    2022-08-13 17:40:12

    Köszi még egyszer! Mindenképpen próbát teszünk vele!

  • MaRo

    2022-08-13 17:14:55

    Nem egy nagy összeg egy próbát megér. A könnyedsége miatt nálunk gyakran előkerül egy gyors partira, remélem, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket! :)

    Ha esetleg bármi kérdésed van igyekszem segíteni. :)

  • Bneevi

    2022-08-11 08:06:28

    Felkeltette az érdeklődésem (újra)! Három fiamat ismerve jó választás lehet, márcsak a "téma" miatt. Én is szeretem a kicsi, egyszerű, nem túl hosszú játékokat, ami a hétköznapi estékbe is beilleszthető, illetve amibe a tágabb család, barátok könnyen bevonhatók.

    Köszi az írást!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Sárkányok erdeje