Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Thingvellir – Requiem egy sárkányért

Thingvellir története szerint a törpkirály elbizonytalanodott, hogy vajon serege képes lesz-e legyőzni a fenevadat, Fafnirt. A király tudta nélkül felesége, Dagfid segítséget kért törzsétől, a Thingvellírektől, akik erős harcosok hírében állnak. A Király látván a vándorok csillogó páncélba öltözött vaddisznóit és erős zsoldosait reménye ismét lángra kapott.

Amikor a cikkünket írtuk a Nidavellirről, reméltük, hogy első kiegészítője, a Thingvellir valamilyen formában elhozza majd a várt csatát a sárkánnyal. Ez a reményünk már a kiegészítő szabályának bevezetőjénél szertefoszlott. De vajon az új lehetőségek kárpótolnak?

Félelem a bukástól

Az előkészületek során Nidavellir kocsmái mellé a Thingvellirek táborcégére is felkerül. Ide rakjuk a táborkártyákat, ami zsoldosokat és ereklyéket tartalmaz. Ez a pakli is két korszakra osztott, amit az alapjátékban ismert szabályok szerint cserélünk az első korszak végén.

A játék során az alapjáték szabályai annyiban egészülnek ki, hogy amikor egy kocsmánál megnyersz egy licitet, akkor lehetőséged van a kocsma helyett a táborból kártyát választani.

Az ereklyék varázserejű tárgyak. Ezek többsége valamilyen feltétel alapján ad győzelmi pontokat, de van ami miatt bármikor választhatsz kártyát a táborhelyről, vagy hőst toborozhatsz, és olyan is, amivel átrendezheted a hadsereged.

A zsoldosok két kasztjelzéssel is rendelkeznek, ezek egyikébe sorozhatod be őket, amit a korszak végén kell megtenned. Ez lehetőséget ad, hogy bizonyos kasztoknál többséget szerezz ellenfeleiddel szemben.

Kapunk hat új hőst is, amik közül szerintünk Olwyn a legizgalmasabb. Neki van két hasonmása, akiket a hadseregedbe tehetsz. Jó időzítéssel több új hőst is szerezhetsz velük.

A játék végén továbbra is a legtöbb pontot gyűjtő játékos győz, de a pontok kiegészülnek az ereklyék győzelmi pontjaival is.

Új harcosok a színen

Nos, aki arra számított, hogy elérkezett az ütközet Fafnirral, az nagyon csalódott lesz. Mert bizony királyunk úgy döntött, hogy kell még pár harcos a biztos siker érdekében.

Felmerülhet a kérdés, hogy ennek tudatában mennyire volt szükség erre a kiegészítőre, ha a játék önmagában is elég kerek. A Thingvellir érdekes bővítése lett a játéknak. Nem a mechanikát, inkább a lehetőségeket bővíti. Nekünk az ereklyék nagyon tetszettek, abból is leginkább azok, amik plusz képességekkel ruházzák fel tulajdonosukat. A győzelmi pontot gyarapító kártyákat ügyesen lehet kombinálni a hősök adakozásával, így okosan tervezve, az eddigiekhez képest 20-30 ponttal többet gyűjthetünk.

A zsoldosok új döntési lehetőségeket hoznak, viszont őket leginkább akkor választottuk, amikor a többségekért versengtünk, vagy ha olyan kártyát szereztünk, ami őket pontozza. Ennek oka, hogy sok esetben önmagukban nem hoznak annyi pontot, mint a kasztok legjobbjai, ezért legtöbbször inkább az egyszerű harcosokat választottuk.

Az előkészületek az alapjáték esetében is elég hosszadalmasak, a kiegészítő pedig annyival növeli a ki- és elpakolás idejét, mint két fővel egy egész korszak lejátszása.

A Nidavellirhez hasonlóan itt is szépen kibontott eredettörténeteket kapunk a karakterekhez és a törzshöz. Viszont úgy érezzük, hogy ez a játék sokkal több akar lenni, mint ami. Ez egy nagyon jól összerakott játék, de kicsit túlerőlteti a sztorit, ami még így is a játék leggyengébb pontja marad.

Páncélozott disznó

Ezt a kiegészítőt leginkább azoknak ajánljuk, akik már több partin túl vannak, és szeretnének még egy plusz döntési lehetőséget a játékban. Azonban számoljunk azzal, hogy Fafnirnak továbbra is csak hűlt helyét találjuk.

A(z) Nidavellir: Thingvellir társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Ápr

Eldorádó legendája - A tűzokádók völgye

Ismertető | 2024.04.12. 14:00:00

A veszélyekkel teli őserdő rejtélyes ködbe borul. Sosem lehettek biztosak abban, hogy mi vár rátok a fehér fátyol mögött. Veszedelmes sárkányok és felbecsülhetetlen értékű kincsek bonyolítják tovább a kalandozás örökzöld játékát.

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Kommentek

  • porcine

    2021-12-19 18:15:35

    Fafnirt tényleg nem hozza el, de valóban jelentősen bővíti a választási lehetőségeket. Nálunk az alapjáték hatalmas kedvenc, rengetegszer lement, és így jót tett neki a kiegészítő. Felfrissítette és még nagyobb interakciót ad a játékhoz. Konkrétan volt olyan eset, amikor a fiam által utoljára felvett ereklye miatt buktam a játékot! (Elképesztő, hogy a mai fiatalság mennyire nem tiszteli a szüleit!:))))

    Csak azoknak ajánlom én is, akik rajongói az alapjátéknak, nekik nagy élmény lesz.

    És nekem már nem is hiányzik Fafnir. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Nidavellir
  • Nidavellir: Thingvellir