Kép forrása: pcguru.hu

A halandó halál [Társalgó]

Ezúttal nem Cthulhu hív, hanem őt hívják, méghozzá kultisták, szóval a feladat adott: minél hamarabb megszakítani a vonalat. Immáron magyarul!

“Ki tudhatja, mi vár ránk? Ami egyszer fölmerült, az újra alászállhat, és ami egyszer elsüllyedt, az újra a felszínre emelkedhet. Valami irtózat vár és álmodik a tenger mélyén, s romlás jő az emberek ingatag városaira.” (Cthulhu hívása – Kornya Zsolt fordítása)

Lovecraft munkássága talán népszerűbb, mint valaha, ezt pedig a számtalan videó- és társasjáték is bizonyítja, miközben világszerte rajongói klubok emlegetik fel a weird műfaj nagy öregjét. De ha már Lovecraft, akkor vannak más Nagy Öregek is, akik lényegében beleivódtak mindennapjainkba, kultúránkba, és elfeledett mélységekben várják visszatérésük pillanatát. És persze vannak olyanok is, akik szimpla butaságból vagy egyszerű gonoszságból ennek eljövetelét siettetnék, sőt akár tenni is hajlandók érte, mondjuk, szentségtelen rituálék képében. Nos, A halandó halálban pontosan ilyen kultisták várnak ránk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A halandó halál a Delta Vision-től

Ezúttal nem Cthulhu hív, hanem őt hívják, méghozzá kultisták, szóval a feladat adott: minél hamarabb megszakítani a vonalat. Immáron magyarul! "Ki tudhatja, mi vár ránk? Ami egyszer fölmerült, az újra alászállhat, és ami egyszer elsüllyedt, az újra a felszínre emelkedhet. Valami irtózat vár és álmodik a tenger mélyén, s romlás jő az emberek ingatag városaira."

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Márc

Mellékküldetés: Nemesis - Nemesises szabadulószoba otthon

Ismertető | 2024.03.30. 14:00:00

Szabadulós játék a Nemesis társasjáték világában izgalmas feladványokkal és nehéz döntésekkel - spoilermentesen.

27Márc

Waterfall Park – „Én azt neked oda nem adom…”

Ismertető | 2024.03.27. 14:00:00

"-Add nekem 3 pénzért! -Áhh annyiért oda nem adom, adj érte 6-ot! -Én 3-at adok érte, meg két bárt, és nem kell Józsinak eladnod!" Ilyen és ehhez hasonló párbeszédekre számíthattok a Waterfall Park játék közben!


Kommentek

  • porcine

    2021-07-16 13:53:16

    Pontosan. Ezért tetszett nekem is annyira a cím magyar fordítása. Mély, megfoghatatlan, borzongató, félelmetes - pont mint Lovecraft írásai.

  • godzsakattila

    2021-07-15 14:00:51

    Milyen érdekesek a nyelvek. Míg a Draftosaurus név csattanóssága nem adható vissza igazán magyarul, itt egy példa arra, hogy van ami ütősebb/mélyebb tud lenni magyarul az eredetinél is.

  • porcine

    2021-07-15 10:46:07

    Eric M. Lang tervező neve gyakran szitokszavakkal megspékelve kerül elő társasjátékos fórumokon, cikkekben, a rengeteg mini miatt. Meg tudom érteni ezt az álláspontot is, azonban én elfogult vagyok. Ugyanis pont az ő híres munkája a Blood Rage indított el azon az úton, ami ide vezetett, erre az oldalra, és emiatt mindig is hálás leszek neki. Persze ma már kikerültem a minik bűvöletéből. Pontosabban csak majdnem.

    Nekem már a játék magyar címe is nagyon tetszett, de az asztalkép és ez a cikk adta meg a végső lökést a beszerzéshez. Kellenek azok a minik!

Népszerű

Friss

Címkék