Kép forrása: pcguru.hu

Genotype – Csak szemezgetjük a borsót [Társalgó]

Gregor Mendel az örökléstan atyja, a Genotype pedig a kolostori tudós főművéről igyekszik egy közepesen összetett, de a megszokottnál talán komplexebb játék képében megemlékezni.

Johann Gregor Mendel (1822-1884) a Brno-i Ágoston-rendi monostor apátja volt, egyben pedig korszakának egyik nagy elméje, aki lényegében a tudományos örökléstan megelapozójává vált. Persze ennél a szűkös ismertetőnél jóval izgalmasabb életútja és munkássága is, ám ezúttal nem annyira a tudományos alap a fontos, mint inkább a játék, ami arra épült. Hiszen az előző heti Subatomic és a tegnapi Periodic (plusz Ecosystem) után a Genotype: A Mendelian Genetics Game is a Genius Games és részben John Coveyou alkotása. Részben pedig Paul Salomoné, így nyugodtan állíthatjuk, hogy két remek alkotó közös művéről van szó, amiben mindezen okokból kiindulva igen nagy bizalmunk volt.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Genotype a Genius Gamestől - Csak szemezgetjük a borsót

Gregor Mendel az örökléstan atyja, a Genotype pedig a kolostori tudós főművéről igyekszik egy közepesen összetett, de a megszokottnál talán komplexebb játék képében megemlékezni. Johann Gregor Mendel (1822-1884) a Brno-i Ágoston-rendi monostor apátja volt, egyben pedig korszakának egyik nagy elméje, aki lényegében a tudományos örökléstan megelapozójává vált.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Júl

Anarchista palacsinta🥞 – „Kirobbanó-Dobble-Élmény”

Ismertető | 2024.07.13. 14:00:00

A Robbanó cicák és a Dobble alkotóinak közös játéka

29Máj

Kib@szodt dilemma - Kínos szituk, elcseszett döntések

Ismertető | 2024.05.29. 14:00:00

Te bevállalnád, hogy ..., de...?


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Genotype: A Mendelian Genetics Game